Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.02.2021 13:12 | Šport | Futbal
FotoVideo

Ťažko skúšaný Dúbravka nestráca optimizmus: V klube som stále jednotkou ja!

Súčasný stav mu nevyhovuje, ale na duchu neklesá! Slovenský futbalový reprezentant a brankár Newcastle United Martin Dúbravka (32) prežil hektický polrok, počas ktorého prekonal zranenie nohy, operáciu nosnej prepážky a potrápila ho aj korona.

Práve v tomto období sa na jeho poste uchytil jeho náhradník Karl Darlow, s čím sa však žilinský rodák nechce a nemieni zmieriť. Do boja o návrat na stratené pozície ho posilňuje vyhlásenie klubu, ktoré ho stále považuje za jednotku.

Reprezentačný gólman prežil jedno z najhorších kariérnych období, ale verí, že situácia sa otočí v jeho prospech. „Sám som prekvapený, že som sa zatiaľ nedostal do bránky. Za tie tri roky, čo som tu, som si vybudoval nejaký kredit a neprišiel som o miesto pre zlé výkony alebo stratu formy. Bolo mi povedané, že sami nečakali, že sa Darlow, ktorý má výhodou aj v tom, že je domáci, tak chytí. Zároveň mi však zdôraznili, že v klube som stále jednotka ja,“ vyjadril sa pre Nový Čas Dúbravka. Aj kvôli tomuto tvrdeniu zostáva náš brankár v relatívnom pokoji a nemieni trénerovi vyklopávať na dvere, ale ak by mal tento stav dlhšie pretrvávať, nebol by z neho dvakrát nadšený.

„Je to nepríjemná situácia aj z pohľadu slovenskej reprezentácie, keď ani ja, ani Marek Rodák vo Fulhame nechytáme. Ale stávajú sa aj také veci a netreba z toho robiť tragédiu. Som optimista, musím zabojovať opäť o svoju pozíciu, ako to bolo vždy. Navyše nie je to tak, že by som nestál v bránke dva - tri roky. Som dostatočne skúsený, aby som sa vedel pripraviť na každý zápas,“ pokračovala slovenská brankárska jednička, ktorej oporou je rodina a najmä priateľka Lucia, ktorá s ním v Anglicku žije. „V tejto ťažkej dobe sme v zahraničí odkázaní sami na seba. Ja mám možnosť sa stretnúť aspoň so spoluhráčmi, ale ona tu okrem mňa nikoho nemá. Verím, že čoskoro sa všetko opäť vráti do normálu,“ dodal Martin Dúbravka.

 

Na koncert si ešte netrúfa

Relaxom Martina Dúbravku je aj hra na klavíri, v ktorej sa zdokonaľoval najmä počas izolácie. „Ako malý som chodil do hudobky, ale som skôr samouk. Nehrám z nôt, ale z počutia a možno sa to aj niekomu páči,“ prezradil s úsmevom. Na verejné vystúpenie si však netrúfa, hoci počas pôsobenia v dánskom Esbjergu ponuka prišla. „Jediný koncert som zahral mame k narodeninám a bol som dosť nervózny,“ dodal Martin.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: bb

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Bývalý argentínsky futbalista Diego Maradona.
Veľký zvrat v prípade smrti Maradonu: Lekárska správa odhaľuje, čo ho skutočne zabilo!
(ilustračné foto)
Chaos na letisku v Budapešti: TOTO na kontrole naozaj niekto prehliadol?!
Dara Rolins zverejila fotky po estetickom zákroku, ľudia ju nespoznávajú.
Foto
Dara po drsnej kritike zverejnila ďalšiu FOTO po plastike: Štipľavý ODKAZ hejterom!
Úmrtie študenta († 17) na internáte v Piešťanoch: Čo sa mladému chlapcovi malo stať osudným?
Machala zapochyboval o guľatosti Zeme.
Váš Tip
Vedci reagujú na Machalu: Takto si guľatosť Zeme môžete overiť aj bez cesty do vesmíru
Bývalý policajný funkcionár NAKA Branislav Bakoš dostal trest päť rokov väzenia.
Polícia reaguje na zmeny v NAKA: Táto vec stále ostáva prioritou
Landslide and soil erosion, a down slope movement of mass of earth, debris or rock down a slope due to the action of external forces such as rainfall, earthquakes, anthropocentric activities etc.
Prírodná katastrofa pri Paríži: Po údere prírody zahynula žena († 57)
Pospíšil má za sebou dobrú sezónu v NHL.
Nováčik v reprezentácii, útočník Calgary Martin Pospíšil: Teším sa na partiu i Ramsayho!
Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Finále Let's Dance je za rohom: Vieme, kto si sadne do porotcovského kresla!
Mzdy rastú, ale rastú aj výdavky.
Šetriť si na dôchodok je pre mnohých nutnosťou: Odborník upozorňuje na častú CHYBU
(ilustračné foto)
Sexuálny delikvent obťažoval dieťa: Oči vám z jamiek vypadnú, čo žiada z basy!
Vodič pod vplyvom alkoholu prekročil povolenú rýchlosť.
Foto
Vodič poriadne prekročil povolenú rýchlosť: Dychová skúška hovorila za všetko!