Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.01.2021 13:55 | Správy | Domáce správy

Pomoc pri defekte aj kilometrových kolónach: Tieto aplikácie by mal poznať každý vodič

Smartfón za volant síce nepatrí, no aplikáciami nabité mobily sú aj za volantom predsa len praktickými pomocníkmi. Neraz uľahčia zorientovať sa v dopravnej situácii a po zaparkovaní sa môžeme mestom pohybovať na kolobežke, či púšťať si hudbu...

ČÍTAJTE VIAC: Koniec mobilom za volantom: Nepomáhajú pokuty, prišiel čas na systémové riešenie

IDS BK

Šikovná aplikácia monitoruje verejnú dopravu Integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja. Ponúka nielen možnosti online nákupu cestovných lístkov na MHD a prímestskú dopravu vrátane vlakov za zvýhodnené ceny (zobrazuje aj odpočítavanie cestovného času), ale aj mapy, plánovanie ciest a rôzne užitočné informácie.

 

UPay – Parkovací lístok

Jednoduchá aplikácia, ktorá komplexne pokrýva mestské parkovanie v rámci celej SR. Stačí zaparkovať, kúpiť si v aplikácii parkovací lístok a tá už odošle SMS v potrebnom tvare na potrebné číslo a vy sa už nemusíte báť o to, že si nájdete auto s papučou. Vašu polohu pozná vďaka GPS. Netreba zadávať žiadne platobné údaje, vaše vyúčtovanie sa objaví vo faktúre za váš telefón. Odporúčame aj napriek nízkemu hodnoteniu v obchode Google Play.

Help on  motorway

Aplikácia Národnej diaľničnej spoločnosti ponúka okamžite po otvorení veľké tlačidlo, ktoré k vám privolá Diaľničnú patrolu. To je skvelé, ak dostanete defekt, dôjde vám palivo, alebo skrátka zostanete stáť niekde na diaľnici. Apka však ponúka aj ďalšie užitočné funkcie – napríklad dopravné informácie, live kamery, zoznam odpočívadiel, turistické informácie, kontakty a ďalšie.

Aplikácie výrobcov automobilov

Čoraz viac automobiliek ponúka vlastné aplikácie, ktoré sprístupňujú rozšírenú funkcionalitu ich áut. Napríklad informácie o stave a polohe vozidla, možnosť ovládať svetlá, okná, infotainment... Najviac sa tieto aplikácie oplatia, ak máte elektromobil alebo plug-in hybrid. Vtedy môžete na diaľku kontrolovať stav nabitia batérie a využívať možnosť predklimatizovania auta pred odchodom.

Spotify

Bez hudby ani na krok! Spotify a iné hudobné aplikácie sú dnes v kurze. Niet divu, keď mnohé rádiá dokola omieľajú ten istý playlist tridsiatich pesničiek. Ak vám chýba hovorené slovo, určite odporúčame podcasty. Dopravné zápchy s nimi nadobudnú úplne iný rozmer a niekedy ani nebudete chcieť, aby sa skončili.

Výhoda je, že si môžete vybrať, kedy čo chcete počúvať, vyrábať si vlastné zoznamy skladieb a máte možnosť si pesničky a podcasty aj stiahnuť do telefónu vopred, aby ste na ceste nemíňali dáta. Existuje aj nespoplatnená verzia, ktorá však umožňuje vyberať iba playlisty, nie konkrétne skladby, pričom preskočiť ich môžete iba 6 za hodinu.

Waze

Skvelá, užitočná aplikácia, ktorá vás prevedie aj uličkami, o ktorých ste nevedeli, len aby ste obišli dopravnú zápchu. Zároveň informuje o nehodách, policajných hliadkach a hoc aj o výtlkoch. To všetko vďaka komunite používateľov, ktorí ju majú zapnutú a zadávajú do nej tieto informácie.

Fuelio

Mimoriadne komplexná, ale užívateľsky jednoduchá aplikácia na sledovanie výdavkov spojených s vaším autom. Zadávate do nej stav tachometra, natankované palivo a cenu a aplikácia vám postupom času vytvára kompletný prehľad o priemernej spotrebe, nákladoch na kilometer a podobne.

Obsahuje mapu s cenami pohonných hmôt, odporúča najlacnejšie čerpacie stanice podľa typu paliva, ktoré používate, umožňuje vám k tankovaniu priradiť fotku... Najnovšie môžete do aplikácie zadávať aj servisné úkony spolu s fotodokumentáciou, cenami a poznámkami. Pre auto tak vytvárate niečo ako životopis.

Torque Pro

Pomocou Bluetooth alebo Wi-Fi OBD II adaptéra vám umožňuje prepojiť sa s riadiacou jednotkou vášho vozidla a čítať základné chybové kódy, alebo sledovať prevádzkové údaje motora, ako sú teplota nasávaného vzduchu, pomer vzduchu a paliva, predzápal, činnosť variabilného časovania ventilov, teplotu prevádzkových kvapalín a mnoho ďalšieho v závislosti od toho, čo všetko vaše auto podporuje.

Aplikácia je schopná merať aj dynamické parametre: zrýchlenie z 0 na 100 km/h, čas na štvrť míle, brzdnú dráhu a podobne. Mnohé autá na prístrojoch nezobrazujú teplotu oleja, aj keď majú potrebný snímač. Ak jazdíte na okruhu a chcete poznať tento údaj, táto aplikácia sa vám zíde.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: red, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Siren light on roof of police car at street. Themes crime, emergency and help.
V Belgicku obvinili troch cudzincov: Desivé, čo mali plánovať! Mohlo to skončiť veľmi zle
Bývalý americký prezident Donald Trump (vľavo) a izraelský premiér Benjamin Netanjahu (vpravo).
Trump sa stretol s Netanjahuom: Máme veľmi dobrý vzťah, skonštatoval
Rusi si doma olympiádu v Paríži nepozrú.
Foto
Rusi dali najavo svoj jasný postoj k olympiáde: Po 40 rokoch sa opakuje história!
Šedé pitie je oblasť medzi sociálnym pitím a úplnou závislosťou od alkoholu.
Doprajete si pohárik alkoholu? V rizikovej skupine môžete byť aj vy: Pozorne čítajte a ostanete prekvapení
Emotional woman sharing her story during support session for addicts, close up on gesticulating hands
Smutný prieskum medzi občanmi EÚ: Máme STRACH, číslo neveští nič dobré
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Zadržali troch Bulharov, ktorí vyčíňali v Paríži: Smutné, čo majú mať za ušami
Young man holding his genitals; concept of pee holding, lack of toilet, prostate cancer, UTI or urinary tract infection
Keď muž prišiel do nemocnice s ukrutnou bolesťou, už bolo ZLE: Lekári siahli na jeho pýchu!
Burning asteroid moving through the Earth. Digital illustration.
Vedec NASA vyriekol desivé slová: Varovanie pred ASTEROIDOM! Môže mať obrovské následky
Close-up of hand of senior on hand of dying elderly person as sign of support during sickness
Nový liek na Alzheimerovu chorobu zmietli zo stola: Európska agentúra pre lieky vysvetľuje
Americký hudobný skladateľ Philip Glass.
Americký skladateľ pení: Prstom ukazuje na krymské divadlo! Naozaj si TOTO dovolili?
ilustračné foto
Ruská fregata zakotvila v Alžírsku: Vyzbrojená je vraždiacimi zbraňami
Z normálnej 12-ročnej dievčiny sa stala osoba, ktorá je závislá na pomoci ostatných.
Foto
Zarážajúci príbeh mladej Jessicy: Trpela záchvatmi, v nemocnici ju VYSMIALI! To, čo prišlo potom, nik nečakal