Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.12.2020 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Tento rok bol pre známe tváre zaťažkávajúcou skúškou: Čo nám rok 2020 dal a vzal

Rok 2020 bol pre všetkých obrovskou výzvou. Pandémia šíriaceho sa koronavírusu spôsobila nečakané zmeny v domácnostiach mnohých známych tvárí.

Niektorí prišli o prácu, niektorí si museli utiahnuť opasky, iní pocítili silu vírusu na vlastnej koži. Medzi celebritami sú však aj také, ktorým sa v „zakliatom“ roku darilo a odnášajú si z neho predovšetkým to pozitívne. Svetlé vyhliadky do budúcnosti sú na prvom mieste, a tak do ďalšieho roku 2021 vstupujú s nádejou.

Fotogaléria
15
fotiek v galérii

Daniela Nízlová (34), speváčka

- Rok 2020 bol silný rok, dal mi to najkrajšie, a  to našu dcéru, za čo som najvďačnejšia. A čo mi vzal? Kontakt s blízkymi, na čo sme doposiaľ boli zvyknutí, o to viac si teraz ceníme spoločné chvíle. Inak ubehol, chvalabohu, nejako rýchlo. Dúfam, že sa všetko dostane čoskoro do starých koľají.

Mário Kuly Kollár (49), spevák

- Čo mi dal a čo mi vzal. Hm... Tak určite to nie je rok ako každý iný. Dal veľa krásneho, a nielen v tom pracovnom živote... Ale v dôsledku pandémii aj veľa vzal. No chúďa rok za to nemôže, tak ho nechcem haniť. To skôr ten vírus.

Miriam Kalisová (35), moderátorka

Otvoriť galériu

- Rok 2020 mi vzal ilúzie. Ale považujem to za prospešné pre moju osobu, lebo ľudia by nemali žiť v ilúziách, ale pozerať sa na svet a ľudí okolo seba tak, ako to naozaj je a neprikrášľovať si tie obrazy o nikom a o ničom. Ale zároveň mi aj veľa dal.

Veľké životné lekcie, za ktoré som vďačná, lebo som zase o kúsok silnejšia. Rok 2020 vnímam s veľkou pokorou a pokojom v duši, lebo sme všetci dostali jednu veľkú školu života a je na každom jednotlivcovi, ako zareagoval. Želám každému jednému človeku, aby do nového roka vykročil s nádejou, radosťou, odhodlaním.

Martin Nikodým (49) moderátor

- Pre mňa bol dosť zásadný na zmeny a novoty. Presťahoval som sa a začal budovať svoju vysnívanú včelnicu. Prvá vlna korony nám priniesla zamyslenie a zastavenie, ale spolu s tou druhou nám vzala okrem množstva pracovných príležitostí aj to najdôležitejšie. Sociálne kontakty, úsmev z tváre, objatie, možnosť byť spolu. Určite to nie je náhoda, že nás tento vírus pripravuje o dva zmysly - čuch a chuť. Až keď o ne prídeme, uvedomíme si, ako veľmi svet vnímame cez vône. Tak nech je ten rok 2021 lepší pre všetkých.

- Rok 2020 bol taký, aký som ešte nezažil. Bol veľmi nepríjemný v tom, že nám zobral prácu a že vlastne nevieme, dokedy bude ešte takáto situácia trvať. Nebudeme mať pekné spomienky na tento rok. Samozrejme, pozitívne vždy existuje. Máte okolo seba rodinu, deti, to, našťastie, funguje. 

Ľubo Roman (76), herec

- Rok 2020 mi dal veľký dar - narodila sa moja pravnučka Klára. Naopak, pokoj mi vzala koronakríza, a nielen mne. Teda v tomto roku sme stratili úsmevy jeden na druhého, lebo ich máme zakryté povinnými rúškami.

Milan Junior Zimnýkoval (42), moderátor

Otvoriť galériu

- Rok 2020 mi dal to, čo asi všetkým. Dal mi čas! Čas, ktorý sa dá využiť, alebo zabiť. Keďže som zvyknutý s časom pracovať, viem, čo s ním, a nemusím ho iba zbytočne zabíjať. No a rok 2020 mi vzal ilúzie o nedotknuteľnosti ľudstva. Ukázal mi, ako veľmi sme zraniteľní. Pre mňa to bol rok, ktorý ma naučil prehodnotiť, čo je a čo nie je podstatné. Kto je, alebo nie je pre mňa v živote zásadný. A ako zmysluplne sa dá využiť darovaný čas.

Mária Čírová (32), speváčka

- Rok 2020 mi vzal moju aj manželovu prácu. Ale dal nám toho toľko iného, že pociťujem iba vďačnosť. K Hugovi a Zoe pribudol zdravý, krásny chlapček Ruben, ako rodina trávime spolu viac času. Naučila som mnohých ľudí, ako si založiť kvások, ako si upiecť kváskový chlieb či fantastickú pizzu.

Nesiem si aj zážitok z online vianočného koncertu, ktorý bol síce bez divákov, ale do domácností počas lockdownu priniesol veľa dobrej emócie. Roku 2020 by som chcela poďakovať za to, že mi celý rok pripomínal, aké krehké bytosti my ľudia sme, že sa máme tešiť z maličkostí a neustále ďakovať. Pretože život, to sú zmeny a vždy treba svoju myseľ upriamiť iba na ten jeden deň, ktorý nám bol daný.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: spm, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ruský prezident Vladimir Putin
Putinov prejav odhalil aj to, čo chcel ukryť: Stačil malý detail a ľudia spozorneli
Foto
Hnev slovenských hráčov po prehre s Nemeckom, Hudáček: Takýto zápas už nemôžeme odohrať!
cropped view of senior man playing with puzzles
13 zvykov, pri ktorých hrozí zvýšené riziko demencie: Sú celkom bežné! Tomuto sa určite vyhnite
Ilustračné foto
Afganistan zasiahli ničivé záplavy: Hlásia desiatky obetí, počet môže ešte narásť
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Ako dopadlo hlasovanie OSN o posilnení Palestíny? Za toto hlasovalo Slovensko!
Americký prezident Joe Biden
Správa, ktorú potrebujú ako soľ: Biden schválil novú vojenskú pomoc pre Ukrajinu
Na Harryho tvári bolo vidieť, že ho prítomnosť jeho rodiny veľmi teší.
Foto
Harry sa dočkal vrúcnych OBJATÍ od členov rodiny! Nedalo sa prehliadnuť, kto princa NEPODPORIL
Foto
Veľká dráma na úvod MS: Slováci siahali po obrate, no nevyšlo to!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje: Časť Slovenska bude kontrolovať teplomer! Prídeme o úrodu?
Chutný obed uvaríte aj z niektorých polotovarov.
TOP 100 múčnych špecialít: Pozrite sa, ako obstáli bryndzové halušky! Predbehli sme našich susedov?
78. zasadnutie Valného zhromaždenia OSN.
Valné zhromaždenie OSN schválilo prelomovú rezolúciu: To by mohlo zmeniť život Palestíne
Izraelská speváčka postúpila do finále súťaže Veľká cena Eurovízie.
Izraelská speváčka postúpila do finále v Eurovízii: Sledujte, čo sa dialo na pódiu! VIDEO