Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.12.2020 15:00 | Tip od Vás
FotoVáš Tip

Nahnevaní a vydesení obyvatelia bytovky v Ružinove: Prečo robia COVID testy v našom paneláku?!

Nezvyčajné miesto! Antigénové testy na COVID-19 robia aj v bytovke v Ružinove. Odbery prebiehajú vnútri a na výsledky ľudia čakajú vonku.

Lenže obyvateľom bytovky na Ulici svätého Vincenta v hlavnom meste, sa táto situácia nepáči! Pod oknami sa im tiahnu siahodlhé rady a pri smetiakoch sa podľa miestnych každý večer kopia haldy odpadu zo sterov. A to nie je všetko!

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Pri paneláku sa od rána tvoria dlhé rady ľudí čakajúcich na testy. „V ružinovskej nemocnici bolo veľa ľudí, chcela som to mať rýchlejšie za sebou. O tomto mieste som sa dozvedela na sociálnej sieti,“ prezradila Veronika (23), ktorá čakala na výsledok pred bytovkou. Lenže ľudia, ktorí môžu byť potenciálnymi prenášačmi koronavírusu, sa nepáčia obyvateľom.

„Bojím sa chodiť okolo. Neviem, koľko z nich je chorých,“ vyjadrila sa majiteľka bytu. Zúfalí majitelia kontaktovali úrady s prosbami, aby miesto presunuli. „Nemáme kompetencie na riešenie tejto veci, a preto sme to posunuli na príslušné orgány,“ povedala Tatiana Tóthová, riaditeľka komunikačného oddelenia pre MČ Ružinov.

 

Regionálny úrad verejného zdravotníctva povolenie na prevádzku mobilného odberového miesta (MOM) na tomto mieste vydal a prevádzkuje ho firma Royal Medic Health Care, s. r. o., pod záštitou Vladimíra Krondiaka a Pavla Krajčoviča.

Biologický odpad

Situácia sa nepáči ani ostatným obyvateľom. „Bežne tu stoja dve-tri stovky ľudí. Nevieme sa dostať ani k smetným košom,“ povedal anonymne jeden z nich. „V kontajneroch, ktoré si my platíme, boli nahádzané použité zdravotnícke veci. Objavili sme aj ochranný oblek,“ dodal. Lenže zriadenie testovacieho miesta je podľa úradu verejného zdravotníctva v poriadku.

„Na povoľovanie prevádzky MOM sa nevzťahuje zákon o správnom konaní, a preto sa nevyžaduje súhlas účastníkov konania,“ povedala za úrad Katarína Nosálová s tým, že pri uskutočnení hygienickej obhliadky sa zistilo, že odberné miesto spĺňa požiadavky. Spoločnosť, ktorá testovanie vykonáva, vec objasňuje takto: „Biologický materiál tam nevyhadzujeme. Zrušili nám nájom zo dňa na deň. Potrebovali sme nové miesto. Uvedomujeme si, že to nie je vhodné miesto, ale nie sme tam preto, aby sme robili ľuďom zle,“ vyjadril sa konateľ Vladimír Krondiak s tým, že sa plánujú presťahovať.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ah, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Simferopol, Russia - July 9, 2014: Google biggest Internet search engine. Google.com domain was registered September 15, 1997.
Týchto 6 fráz NIKDY nevyhľadávajte na Google: Môže sa vám to škaredo vyplatiť!
Bieloruský prezident Alexander Lukašenko (vľavo) a ruský prezident Vladimir Putin (vpravo).
Po Putinovi začal konať aj Lukašenko: Mrazivé nariadenie prezidenta! Súvisí to s jadrovými zbraňami
Čo sa to deje, preboha?! Zomrel nádejný slovenský basketbalista (†18)
Mladý herec si získal sympatie divákov.
Foto
Nový sexsymbol Jablonský: Víťaza Let's Dance čaká to, po čom umelci TÚŽIA!
Ďalšia nehoda v Bratislave: Zrazilo sa viacero áut! V TOMTO úseku si dávajte pozor
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Ostré slová Hamasu: Hovorí o nebezpečnej eskalácii! Situácia nevyzerá dobre
Ilustračné foto
Traja mladíci sa tragicky utopili v rieke na Ukrajine: Snažili sa utiecť pred vojnou?
V Bratislave sa zrazil kamión s električkou.
Foto
V centre Bratislavy sa zrazil kamión s električkou: Hlásia zranených! Tvoria sa kolóny
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.
Rázne slová Šutaja Eštoka v súvislosti s vyhrážkami o výbušninách: Avizoval prísnejšie tresty!
(ilustračné foto)
Krajina v strachu: Zaznamenali nebezpečný VÍRUS! Spôsobuje krvácanie z očí aj uší
Pre speváka to bol zážitok na celý život.
Miro Jaroš sa ako 46-ročný dočkal promócií: Som na seba hrdý! Čo vyštudoval?
(ilustračné foto)
Obrovský podvod! Polícia zhabala falošné bankovky v hodnote 50 miliónov eur