Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.12.2020 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Pozrite, ktorá banka urobila veľký krok. Takto sa zaviazala chrániť prírodu

Rok 2020 ukázal, že osud našej planéty je skutočne v ohrození. Už si nemôžeme dovoliť strácať čas a musíme konať. Do tejto situácie sa rozhodla vstúpiť aj jedna z najznámejších značiek. VÚB sa stala prvou bankou na Slovensku, ktorá sa verejne zaviazala robiť maximum pre ochranu biodiverzity v prírode a podporu zelenej ekonomiky.

Druhá najväčšia banka na Slovensku ide vzorom. VÚB naplno ukázala svoje zelené farby a na znak svojho sľubu podporovať ochranu prírody predstavila svoj Zelený manifest. Ten zverejnila na stránke www.zelenabanka.sk vo forme programu, podľa ktorého chce v najbližších rokoch podnikať kroky smerom ku svojim klientom, zamestnancom aj celej spoločnosti.

Otvoriť galériu

„Otázka udržateľnosti životného prostredia je existenčne dôležitá. Sme presvedčení, že aj my ako banka spolu s našou nadáciou môžeme prispieť k zmene – k pozitívnej zmene smerom k zdravšej a zelenšej planéte,“ hovorí generálny riaditeľ VÚB banky Alexander Resch a ďalej pokračuje:

Otvoriť galériu
Zdroj: VÚB

Zelený manifest zasadia v Novej Cvernovke

Začiatkom decembra predstavil generálny riaditeľ VÚB manifest symbolicky slovenskému tretiemu sektoru. Deklaráciu sľubu v podobe listiny odovzdal zástupcom komunitno-kultúrneho centra Nová Cvernovka v Bratislave. Toto spojenie bolo zámerné. Nová Cvernovka patrí na Slovensku medzi najaktívnejšie organizácie, ktoré otvárajú témy s celospoločenským presahom vrátane nevyhnutnosti zmeny environmentálneho správania nás všetkých. A jej dlhoročným hlavným podporovateľom je práve Nadácia VÚB.

Otvoriť galériu

Uvedenie Zeleného manifestu VÚB do života má ešte jeden symbolický moment. Zelené záväzky banky spísané na biologicky rozložiteľnom papieri, obsahujúcom zároveň semienka rastlín, uložia v areáli Novej Cvernovky do zeme. Splynú tak so životným prostredím a –obrazne aj doslova povedané – môžu vyklíčiť.

Vo VÚB však nechcú ostať len pri symbolických krokoch a slovách. „Sme presvedčení, že naša planéta potrebuje predovšetkým naše srdce a činy. Veríme, že sa nám podarí v horizonte najbližších rokov, ktoré svetové vedecké kapacity definujú za rozhodujúce, dosiahnuť to, čo sme si predsavzali. A veríme, že pre túto spoločnú iniciatívu nadchneme aj našich klientov, zamestnancov, dodávateľov a partnerov,“ uzatvára šéf VÚB Alexander Resch.

Otvoriť galériu
Zdroj: VÚB

Zelená banka nie len tak náhodou

Výraznejšie angažovanie sa VÚB banky a jej Nadácie VÚB so zámerom pomáhať prírode vychádza aj zo stratégie medzinárodnej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorej je VÚB súčasťou. Práve táto banková skupina patrí k najväčším podporovateľom financovania nových modelov fungovania firiem, vďaka ktorým sa vo svete rozširuje model k planéte priateľskej cirkulárnej ekonomiky. Prechod na ekonomické systémy, v ktorých sa pri dizajnovaní, výrobe, využívaní a likvidácií produktov dbá o to, aby sa maximálne obmedzilo plytvanie prírodnými zdrojmi a materiálmi, hrá jednu z kľúčových úloh v boji proti klimatickým zmenám.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračná snímka
FotoVáš Tip
Jakubovi sa v rúre zrodilo hotové umelecké dielo: Jedlo ako obraz?! Slováci jasajú, TOTO by vám bolo aj ľúto zjesť
Flag of Israel on the tank
Zarážajúci krok izraelskej vlády: Toto pobúri svet! Je to normálne?
Foto
Česká oštepárka má pikantnú prípravu na OH: Nafotila sexi fotky
 Vodiča motocykla prekročil maximálne povolenú rýchlosť.
Motocyklista mal naponáhlo! Cez obec prefrčal ako namydlený blesk: Unikol aj mužom zákona?
Láska: Bez herectva by bol jej život pustý
Foto
Tormovej vyrazilo dych, čo jej prišlo od NEZNÁMEJ osoby: Obsah LISTU musela zverejniť!
(ilustračné foto)
Prekvapenie na Ukrajine: O prijatie do armády žiadajú tisíce väzňov!
Lotyšsko - USA ONLINE: Pomôžu Američania Slovákom do štvrťfinále?
 K stretu medzi autom Škoda Fabia a Mercedes došlo v križovatke na ceste I/63 na odbočke Kráľovičove Kračany na Jastrabie Kračany.
AktualizovanéFoto
Tragická nehoda v Trnavskom kraji: Smrť a vážne zranenia! O toto prosí polícia
22-ročná Lizzy High zo severného Londýna je odborníčka na fitnes.
Foto
Fitneska sa podelila o jednoduchý spôsob ako schudnúť a nabrať svaly! Výsledky sú neuveriteľné
(ilustračné foto)
Vodič spôsobil peklo! Uvoľnil ručnú brzdu, minibus plný ľudí spadol do rieky: Hlásia množstvo mŕtvych
Female hands stitching white fabric on modern sewing machine at workplace in atelier. Women's hands sew pieces of fabric on a sewing machine close-up. Handmade, hobby, small business concept
Do Revúckeho okresu mieri nový investor: Pre koho sa črtajú pracovné príležitosti?
Speváčky žiarili po boku najbližších šťastím.
Foto
FOTO Twiinsky oslávili narodeniny veľkolepo: Žúr pri jazere a potom... Fíha!