Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.01.2021 00:00 | Správy | Domáce správy

Ryby by sme mali jesť častejšie, než si myslíte: Vyskúšajte tieto skvelé recepty

Ryby obsahujú množstvo pozitívnych látok pre naše zdravie. Preto by sme ich mali konzumovať minimálne raz týždenne. Nemalo by to byť také zložité, lebo majú dve hlavné výhody – chutia vynikajúco a ich príprava nie je nijako zložitá.

Otvoriť galériu

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 10 slaných krekrov
  • 200 g cukrovej kukurice (konzerva)
  • 1 malú cibuľu
  • 6 PL majonézy
  • šťavu z ½ citróna
  • 2 hrste mrazeného hrášku
  • 400 g tuniaka v konzerve
  • 1 ČL slnečnicového oleja
  • soľ , mleté čierne korenie

 

Príprava:

1. Sušienky nahrubo rozlámeme, vsypeme do robota, pridáme kukuricu a rozmixujeme na hrubšiu zmes. Preložíme do misy, vmiešame cibuľu, majonézu a citrónovú šťavu a dôkladne premiešame. Potom pridáme hrášok a tuniaka vo väčších kúskoch.

2. Zmes rozdelíme na 8 častí a tvarujeme fašírky. Tie opečieme dozlatista. Podávame napríklad s varenou brokolicou a zemiakmi

Náš tip: Rybacie fašírky si môžete urobiť aj do zásoby. V mrazničke vydržia viac ako mesiac.

Otvoriť galériu

Potrebujeme:

  • 400 g zemiakov
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 cibuľu
  • 400 g mrazeného filé
  • 150 g tvrdého syra
  • 3 vajcia
  • olej
  • korenie na pizzu
  • soľ, mleté čierne korenie
  • drvenú rascu
  • citrónovú šťavu


Príprava:

1. Očistené nakrájané zemiaky vložíme do pekáča, premiešame so soľou a korením. Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu s cesnakom a drvenou rascou. Zmes zamiešame do zemiakov aj s rozšľahanými a osolenými vajíčkami.

2. Na zemiaky položíme rybie filé, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme korením na pizzu z oboch strán. Prikryjeme alobalom a dáme do rúry vyhriatej na 220 °C. Pri tejto teplote pečieme cca. 40 minút. Potom alobal odstránime a necháme zapiecť ešte asi 10 minút. Rúru vypneme, filé posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a necháme dopiecť asi 10 minút.

Otvoriť galériu

Na 4 - 6 porcie potrebujeme:

  • 4 – 6 filetov tresky
  • 1 cibuľu
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 500 ml lúpaných paradajok (konzerva)
  • 1 fenikel
  • 1 papriku
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie
  • oregano, tymián


Príprava

1. Na olivovom oleji opražíme na kocky nakrájanú cibuľu, lisovaný cesnak, postupne pridávame nakrájanú papriku a fenikel a dusíme.

2. Do panvice pridáme lúpané paradajky v konzerve. Osolíme, okoreníme a pridáme koreniny podľa chuti. Prikryté necháme na malom ohni variť asi 30-40 min.

3. Nakoniec vložíme filety, osolíme, okoreníme a prikryté varíme 10-15 min., záleží od hrúbky ryby.

4. Podávame so zemiakmi, cestovinami alebo s čerstvou bagetou.

Otvoriť galériu

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 4 porcie lososa bez kože (po 125 g)
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 PL masla
  • 6 strúčikov cesnaku
  • malú cibuľu
  • 4 PL suchého bieleho vína
  • 150 g sušených paradajok v oleji
  • 300 ml smotany
  • 2 hrste špenátu
  • hrsť strúhaného parmezánu
  • 1 ČL zemiakovej múčky
  • 2 PL petržlenu
  • soľ, mleté čierne korenie


Príprava:

1. Olej rozohrejeme v panvici, na ňom prudko opečieme osolené a okorenené kúsky ryby, 5 minút z každej strany. Vyberieme ich a dáme nabok. Vo výpeku v panvici rozpustíme maslo. Na ňom opečieme nakrájaný cesnak, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, zľahka ju opražíme a zalejeme vínom.

2. Stíšime oheň, prilejeme smotanu a za občasného miešania varíme. Podľa chuti osolíme a okoreníme, vsypeme lístky špenátu a potom pridáme parmezán. Krátko varíme, aby sa syr rozpustil, a zahustíme zemiakovou múčkou. Varíme už len minútu, premiešame, do omáčky vložíme kúsky ryby. Podávame so zemiakmi alebo čerstvým pečivom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: red, Nový Čas víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Zoraya svoje rozhodnutie zvažovala veľmi dlho.
Krásna Zoraya o pár dní podstúpi eutanáziu: Kruté slová lekárov a posledné ŽELANIE pre priateľa!
Kurzy prvej pomoci prebiehali od júna do októbra.
Váš Tip
Požičovne Slovenského Červeného kríža ponúkajú možnosť požičať si zdravotnícku pomôcku: Koľko vás to bude stáť?
Budova rakúskeho parlamentu.
Rakúsko sa už dlhšie nemôže len prizerať: Konferencia Ľudstvo na križovatke! O čo ide?
Foto
Fehérváry je voľný na šampionát! Opäť skóroval, no Washington v play off končí
Vojna na Ukrajine už trvá viac ako dva roky.
Vražedné BESNENIE opitých Rusov na Ukrajine: Smrť dedinčanov kvôli malichernosť?!
Americký prezident Joe Biden (vpravo) pózuje s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.
Putin bude peniť, rázny krok USA a Ukrajiny: Dlhodobé následky!
írsky premiér Simon Harris
Íri toho majú dosť, premiér potvrdil, čo sa šepkalo: Varovanie a prvé kroky!
Propalestínsky protest pred Kolumbijskou univerzitou v New Yorku
Na univerzitách v USA prebiehajú propalestínske protesty: Ostrý odkaz z Bieleho domu
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Izrael navrhol Hamasu dohodu o prímerí: Prekvapivá reakcia, ukončia boje?!
Prezident USA Joe Biden
Severná Kórea kritizovala USA: Zhoršujú vojnu na Ukrajine!
Braňo Mojsej sa v štúdiu rozprával s renomovanou psychiatričkou Teréziou Rosenbergerovou.
Foto
Záchytka s Braňom Mojsejom: Najintímnejšia spoveď o momente, ktorý mu zmenil život!
Čo majú spoločné Zendaya, Emma a Kirsten?
Foto
Čo majú spoločné Zendaya, Emma Stone a Kirsten Dunst? Len Spider-man to nie je! Budete sa diviť