Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.11.2020 07:00 | Správy | Domáce správy

Tréner Tomáš večeral so Seanom Connerym († 90): Na to, čo sa stalo o 2 dni, nikdy nezabudne

Silový a kondičný tréner Tomáš Mihalík (38) sa vďaka svojej práci dostal aj k osobnostiam, o ktorých bežný človek môže len snívať. Jedným z nich bol aj nedávno zosnulý škótsky herec Sean Connery († 90). Ako naňho známy filmový agent 007 zapôsobil?

Počas večere sa obaja o cvičení veľa rozprávali. Po večeri sa rozlúčili a Tomáš si myslel, že tým sa to skončilo. O dva dni mu však zazvonil telefón. Dozvedel sa, že pán Connery by sa s ním rád stretol a vyskúšal si tréningové metódy, o ktorých sa rozprávali. „Mal som pocit, že snívam, prišlo mi to celé neskutočné,“ netají dojatie Tomáš, ktorý ponuku bez váhania prijal.

Otvoriť galériu

„Absolvovali sme niekoľko tréningov. V dome mal Connery vlastné fitnes, kde sme spolu cvičili. Už v tom čase, v roku 2013, bolo na ňom vidieť známky Parkinsonovej choroby. Jemne sa mu triasli ruky, zaujímalo ho, či na to existuje nejaké cvičenie. Ubezpečil som ho, že pohyb je "liek" na nemoc v každom veku. Po tréningu, na ktorom bola aj jeho manželka Micheline, sa ma spýtal, čo je dlžný. Odmietol som s tým, že ja som dlžný jemu za tieto zážitky. Vzápätí priniesol na stôl asi sto fotiek, aby som si vybral. Vybral som si dve z filmov James Bond a Highlander. Podpísal mi ich a jeho manželka nás spolu odfotila.“ Tomášovi je ľúto, že k fotkám sa dodnes nedostal, v kútiku duše však dúfa, že raz sa mu to podarí.

Tréner celebrít

Vo firme, kde je Tomáš spolumajiteľom, sa to známymi menami doslova hemží. Spolupracujú so širokým portfóliom hokejistov, ako sú Tomáš Tatar, Marko Daňo, Martin Fehérváry, Tomáš Marcinko, Jaroslav Janus a mnohí ďalší. „Trénoval som volejbalistky Slávie UK, golfisku Zuzanu Kamasovú, dodnes som vďačný, že si tykám so Zdenkou Studenkovou. Keďže svoju prácu robím viac ako sedemnásť rokov, prešlo mi rukami množstvo ľudí a viem, že je skvelé mať za sebou ľudí zvučných mien, ale lepšie je mať dobré referencie. Verím, že mám svojou prácou vplyv na život človeka. Hlavne v dnešnej dobe, keď ľudia sedia za počítačmi, nehýbu sa a pomaly priberajú,“ myslí si.

Otvoriť galériu

Ešte jednu zásadnú skúsenosť získal Tomáš počas svojich zahraničných ciest. Aj človek z malého päťmiliónového Slovenska môže byť vo svete úspešný, ak na sebe pracuje. A prečo sa vrátil domov, keď sa mu vo svete darilo? „Po príprave Lleytona Hewitta na posledný Australian Open, po ktorom ukončil kariéru, som nevidel motiváciu pracovať s Patrikom z Ameriky, lebo nemal nádej na vyšší ranking. A možno prišlo aj vyhorenie,“ konštatuje Tomáš. Úlohu vraj zohral aj fakt, že mal dosť rokov.

„V tridsiatich dvoch, keď som tri roky lietal po hoteloch a domov som mal zbalený v kufroch, začal som uvažovať o návrate. Ešte rok som pracoval s americkou tenistkou uzbeckého pôvodu, Varvarou Lepchenko, s ktorou som trénoval na Floride a v New Yorku. Dva tréningy za deň, hotelová izba, skype... Zatúžil som posunúť sa aj v práci ďalej, tak sme doma s kolegami založili firmu a stále ju budujeme. Snažím sa skúsenosti pretaviť do práce v oblasti zdravej výživy, diagnostiky zdravia, tréningov a obohatiť tak život našich ľudí.“

Televízne chudnutie

Tomáš Mihalík má svoj názor na moderné televízne premeny. „Bijú sa vo mne dva pohľady. Z pohľadu, čo trápi svet – hladomor v niektorých krajinách – a my sedíme pri televízii, tlieskame niekomu, kto sa doslova prežral a naraz chce schudnúť, myslí si Tomáš.

„Na druhej strane, ak to má motivovať ľudí, pretože obezita je problém dnešnej spoločnosti, je to super. Možno potrebujeme naozaj aj túto zábavnú formu, aby sme zdvihli zadky a robili niečo pre seba,“ konštatuje a dodáva: „Veľmi dôležitá je psychohygiena v rámci športu, pretože aj do známej televíznej šou sa dostali ľudia, ktorí si kompenzovali jedlom nejaké traumy. To, čo sa deje v našom mozgu, má vplyv na to, čo urobíme s naším telom. Ak trpíme depresiami, nemusí to byť povahou človeka, ale životným štýlom. Aj z obéznych ľudí bez záujmu o život sa môžu stať usmievaví ľudia plní radosti a optimizmu. Fyzická aktivita nie je len o chudnutí, ale o celkovom pohľade na život. Ak človek schudne, zlepší sa aj partnerský vzťah, sexuálny život. Cvičenie prináša výsledok v celkovom správaní človeka.“

Otvoriť galériu

Tomáš odkrýva aj čosi zo svojho súkromia. „Môj otec sa svojmu zdraviu vôbec nevenoval. Odišiel od nás pred rokom. Je mi ľúto, že nemal motiváciu ani kvôli vnúčatám. Mohol tu ešte s nami byť. Je to príliš osobné, ale hovorím to preto, že odchod môže byť náhly. Mnohokrát sa stáva, že zdravie ľudia riešia až po negatívnom zážitku, ktorému sa dalo predísť,“ vraví a zároveň apeluje: „Hýbte sa kvôli sebe, kvôli svojim blízkym, aby ste tu boli čo najdlhšie. Kúpte si bicykle, kolobežky alebo krokomer, robte denne desaťtisíc krokov, nechoďte výťahom, ale pešo... Čokoľvek sa dá robiť, len treba chcieť,“ tvrdí tréner.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Anna Ölvecká, Nový Čas víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Ľahko prehliadnuteľné príznaky tichého zabijaka: Ak pociťujete TOTO, ihneď bežte k doktorovi
Útok na Crocus City Hall sa odohral večer 22. marca. Jeho obeťami sa stalo viac ako 140 ľudí a ďalších vyše 500 ich bolo zranených.
Novinky o teroristickom útoku v Moskve: Ďalší podozrivý?! Súd vydal jasné rozhodnutie
(ilustračné foto)
Napätie na Západnom brehu Jordánu: Izraelské sily zabili Palestínčanov! Sila, čo urobili potom
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Jana Kirschner o nepríjemnom zážitku: Obrovská HANBA! Krik a urážky kvôli... To vážne?
Profesionálna MMA bojovníčka Melissa Balic.
Chlapi slintajú, ženy závidia: Na scéne nová najkrajšia MMA bojovníčka!
(ilustračná foto)
Žralok brutálne zmasakroval muža na dovolenke: Uzavreli niekoľko pláží! Mrazivý opis útoku
Tina hovorí, že priateľstvo s tanečníkom Vildom Šírom sa po šou neskončí.
Foto
Tina výrazne ZMENILA vzhľad: Po Let´s Dance je z nej iná žena! FOTO hovoria za všetko
Monika Babišová a Andrej Babiš boli partnermi 30 rokov.
Babiš prekvapil rozchodom s manželkou: Našiel si už NÁHRADU za Moniku? Má ňou byť TÁTO žena
Dominik Greif vychytal postup svojho tímu do 3. kola Španielskeho pohára.
Foto
Bývalý gólman Slovana môže podpísať životnú zmluvu: Chce ho TENTO veľkoklub!
Stanka patrí v šou medzi favoritky.
FotoVáš Tip
Sexi Stanka z Ruže pre nevestu: Zbalila ju NAKA kvôli drogám!
Ilustračné foto
Tínedžer začal zbesilo napádať každého, koho videl: Útok neprežil jeden z policajtov
Príhovor prezidentky Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Kataríny Krnáčovej dohnal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú k slzám.
Foto
Slzy prezidentky Čaputovej v priamom prenose: Toto sú slová, ktoré ju dojali!