Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.10.2020 16:19 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Škandál na internáte v Bratislave: Zahraniční študenti s COVID-19 zorganizovali žúrku, vážne dôsledky!

Vedenie vysokoškolských internátov Univerzity Komenského (UK) v Bratislave pristúpilo k mimoriadnym kontrolám dodržiavania opatrení Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR a internátneho poriadku.

Sú reakciou na incidenty v noci zo stredy (14. 10.) na štvrtok, presnejšie na večierok, ktorý zorganizovali zahraniční študenti s potvrdeným ochorením COVID-19.

Hovorkyňa UK Lenka Miller spresnila, že viacerí zahraniční študenti, pochádzajúci prevažne zo Španielska, boli v priebehu minulého týždňa pre potvrdené ochorenie COVID-19 umiestnení do internátnych izolačných izieb. "Niektorí z nich opakovane ignorovali pravidlá karantény a na dvoch izbách zorganizovali večierok pre ďalších jedenásť osôb. Niektorí z účastníkov boli pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19, ďalší zatiaľ nemali ochorenie potvrdené," dodala Miller. Vzhľadom na vážnosť situácie musel personál internátov privolať aj policajnú hliadku a kontaktovali Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave.

Vo štvrtok má RÚVZ rozhodnúť o karanténe pre všetky osoby, ktoré sa na stredajšom hromadnom stretnutí zúčastnili. "Po skončení nariadenej karantény vedenie internátov všetkých trinásť osôb z internátu okamžite vylúči a navrhne disciplinárne konanie na fakultách, na ktorých títo študenti študujú," uviedla Miller. "O incidente budeme informovať aj domovské univerzity študentov a zastupiteľské úrady," dodala. Vzhľadom na okolnosti postúpia hygienici konanie voči týmto osobám príslušným policajným zložkám na ďalšie vyšetrovanie.

 

Miller zdôraznila, že na internátoch naďalej platia sprísnené protiepidemické a bezpečnostné pravidlá vrátane úplného zákazu návštev medzi izbami a dodržiavanie nočného pokoja. Vedenie Univerzity Komenského opätovne vyzýva všetkých študentov, ktorí ostali na internátoch, aby dodržiavali internátny poriadok, nariadenia štátnych orgánov a ÚVZ SR.

UK v Bratislave prešla od 5. októbra 2020 na dištančnú výučbu a navrhla študentom bývajúcim na internátoch, aby sa na zvyšok semestra odsťahovali výmenou za 100-percentú zľavu z poplatku za november a december. Univerzita sa však rozhodla udržať internáty v prevádzke s ohľadom na študentov, ktorí sú vo vážnej sociálnej či rodinnej situácii a nemajú kam ísť, ako aj s ohľadom na študentov končiacich ročníkov, ktorí absolvujú povinnú prax, ako sú napríklad študenti lekárstva. Na internáte Družba ostalo 350 ubytovaných a v Mlynskej doline 1 200 ubytovaných.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná fotografia).
Hamas odpálil rakety na izraelské územie: Armáda hlási straty na ľudských životoch
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Jourová o novinkách na sankčnom zozname EÚ: Prekvapí vás, kto sa na ňom objavil! Má ísť o nástroj ruskej propagandy
Foto
Vémola nechápe Véghove rapídne chudnutie: Vstúpili do hry zakázané látky?
Dieťatko († 3) zomrelo v rozpálenom aute krutou smrťou: Všetko je inak, ako sa na prvý pohľad zdá
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Strašná nehoda v Česku: Vodič vyšiel na chodník a zrazil niekoľko ľudí!
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Predstavitelia Hamasu odišli od rokovacieho stola: Ich kroky následne povedú na toto miesto
Veronika Rajek je známa slovenská modelka.
Krásna Slovenka prijala pozvanie od tímu F1: TAKTO rozžiarila jednu zo stajní!
Princ Harry ešte v deň korunovácie odfrčal domov do USA.
Harryho TAJOMSTVO po roku ODHALENÉ: Ako je možné, že si to nik nevšimol?
Ich cesta sa rýchlo zmenila z dovolenky snov do nočnej mory.
Odleteli na dovolenku snov, domov sa vrátila iba ona: Jej manželovi teraz hrozí 12 rokov za mrežami!
Čínsky prezident Si Ťin-pching a jeho manželka Pcheng Li-jüan mávajú na schodoch lietadla po pristátí na parížskom letisku Orly.
Foto
Čínsky prezident po dlhšom čase opäť v Európe: Vieme, čo bude kľúčovou prioritou návštevy
Macron podporil Netanjahua uprostred náročných rokovaní: Ako to vyzerá so šancami na prímerie?
stará veštica
Predpovede Baby Vangy sa začínajú NAPĹŇAŤ: Ďalšia veštba sa SPLNILA!