Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.10.2020 09:30 | Šport | Hokej
Foto

Novinky v kluboch pred štartom NHL: Prestupy a koniec kariéry trojnásobného víťaza Stanleyho pohára

Kanadský hokejista Justin Williams ukončil vo veku 39 rokov aktívnu kariéru.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

      
"Od momentu, keď som deň po mojich 19. narodeninách vstúpil do NHL, som od tejto hry dostal toľko, že jej to nikdy nebudem schopný splatiť. Získal som nespočetne veľa skúseností, vzťahov a lekcií, ktoré si budem navždy pamätať. Hrať v NHL som bral ako výsadu a možno to je dôvod, prečo som mohol hrať tak dlho," povedal bývalý útočník.
      
V najprestížnejšej súťaži získal prezývku "Pán zápasu č. 7", keďže v rozhodujúcich dueloch play off získal rekordných 15 kanadských bodov, no najmä vyhral osem z deviatich. Okrem troch triumfov v Stanleyho pohári zdobia jeho vizitku aj dva tituly majstra sveta (2004, 2007) a Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play off (2014).
      
Williamsa draftoval v roku 2000 klub Philadelphia Flyers v 1. kole z 28. miesta. Počas štvrtej sezóny v drese "letcov" zamieril do Caroliny, s ktorou získal v roku 2006 Stanleyho pohár. V sezóne 2008/2009 sa stal hráčom Los Angeles Kings a v ich drese pridal v rokoch 2012 a 2014 ďalšie dva tituly. Dve sezóny pôsobil vo Washingtone a predchádzajúce tri ročníky strávil opäť v Caroline. V NHL získal celkovo 899 kanadských bodov za 361 gólov a 538 asistencií.
Klub NHL Montreal Canadiens sa dohodol s kanadským hokejistom Joshom Andersonom na predĺžení kontraktu do konca sezóny 2026/2027. Dvadsaťšesťročný krídelník zarobí v priemere za rok 5,5 milióna amerických dolárov.
      
Montreal, kde pôsobí aj slovenský útočník Tomáš Tatar, získal Andersona v rámci tohtotýždňovej výmeny z Columbusu za Maxa Domiho a
Kanadský hokejista Ryan Murray sa po ôsmich rokoch v organizácii Columbus Blue Jackets sťahuje. Jeho novým pôsobiskom v NHL sa stal klub New Jersey Devils, ktorý za obrancu obetoval voľbu v 5. kole draftu 2021. Oba kluby informovali o výmene na oficiálnych stránkach.

Dvadsaťsedemročný Murray bol v roku 2012 celkovou dvojkou draftu za Rusom Nailom Jakupovom. V drese Columbusu debutoval v sezóne 2013/2014 a celkovo zaň odohral 367 zápasov s bilanciou 16 gólov, 97 asistencií, 108 trestných minút a 15 plusových bodov v hodnotení +/-.
Kanadský hokejista Erik Gudbranson zamieril v NHL z Anaheimu do Ottawy Senators. Ducks za obrancu získali voľbu v 5. kole draftu 2021. Oba kluby informovali o výmene na oficiálnych stránkach.
      
Gudbranson, ktorý je rodák práve z Ottawy, bol v roku 2010 celkovou trojkou draftu, keď po ňom siahla Florida Panthers. V NHL si už obliekal aj dresy Vancoveru, Pittsburghu a Anaheimu, ktorý ho získal počas ročníka 2019/2020. Celkovo odohral 535 zápasov, v ktorých dosiahol 21 gólov, 53 asistencií, 593 trestných minút a 94 záporných bodov v hodnotení +/-.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Judge holding gavel in courtroom
Ukrajinského ministra zavreli za mreže: Nečakaný zvrat po pár hodinách!
(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Alena Heribanová a Ľuboš Machaj
Foto
Moderátorka Alena Heribanová k situácii v RTVS: Silné slová! Čo si myslí o Machajovi?
Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa
Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie.
Ministerka Dolinková zavítala do Zvolena: Miestna nemocnica spustí veľké plány