Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.10.2020 11:00 | Správy | Domáce správy

10 príkladov, kedy Matovič otočil o 180 stupňov: Igor, kedy začneš hovoriť len pravdu?!

Preslávil sa hodinovými tlačovkami aj statusmi na sociálnej sieti. Igor Matovič (47) za šesť mesiacov svojho pôsobenia vo funkcii premiéra zmenil spôsob vládnutia.

Jún - Obsadzovanie okresných úradov

Matovič dlhodobo presadzoval aj ako opozičný politik odpolitizovanie štátnej správy. Priznal to aj po nástupe do kresla premiéra. „Desať rokov hovorím, že ak chceme odpolitizovať štátnu správu, musíme spraviť hrubú čiaru medzi politikou a odbornosťou.“ V prípade obsadzovania prednostov okresných úradov však zadal výberové procesy svojim ľuďom v OĽaNO a neskôr vybratých predsedov mali hodnotiť ľudia tým, že na nich bonzovali. Matovič tvrdil, že nechcel vyberať prednostov, no presvedčili ho koaliční partneri, ktorí tam vraj tlačili svojich ľudí.

Júl - Diplomovka

Matovič sa zamotal do svojich výrokov aj v prípade svojej diplomovky. Najskôr pred rokmi usporadúval protesty, kde vyzýval na odstúpenie Andreja Danka za jeho opajcovanú rigorózku. Keď vysvitlo najavo, že Matovič odpísal svoju diplomovku z dvoch kníh, tak zmenil rétoriku. „Odstúpim. Hneď, ako splním všetko, čo som ľuďom pred voľbami sľúbil.“ Okrem toho nesedeli ani jeho výroky o tom, s kým dovolenkoval v Chorvátsku pri písaní svojej práce.

Júl - Reformné leto

Premiér sľuboval, že z Bruselu nám potečú miliardy eur na reformy, ktoré vláda pripraví. Ohlasoval to ešte pred letom takto: „Chcel by som, aby toto leto bolo reformné leto pre Slovensko. Po 30 rokoch si to Slovensko zaslúži. Chcem zorganizovať 30 konferencií počas leta, verejnosti prístupné, online vysielané, kde výsledkom budú pracovné skupiny a odovzdáme v októbri reformný plán, ktorý dáme komisii.“ Balík za miliardy však napokon nebol prekonzultovaný s verejnosťou, pripravovali ho tímy na ministerstvách a dodnes nie je oficiálne zverejnený.

August - Obviňovanie prezidentky

Otvoriť galériu

Matovič počas leta hovoril, že prezidentka im kazí boj s koronavírusom. „Najsilnejšiu zbraň, ktorú sme mohli mať k dispozícii, nám vypli a odporúčajú celú novelu neschváliť,“ povedal. Išlo o to, že prezidentka Čaputová vrátila zákon o využívaní lokalizačných údajov z mobilných telefónov. Parlament však nezasadal skôr, aby jej veto prelomil, a hygienici napokon doteraz spomínaný zákon nevyužívajú, lebo ho využiť zatiaľ ani nevedia.

August - Fotenie bez rúška

Škandál vyvolalo to, že sa Matovič v lete na svadbe svojho poslanca fotil bez rúška. Tento týždeň to premiér vysvetlil tým, že „oficiálne v našich podmienkach ktokoľvek, kto sa na svadbe fotí, nemusí mať rúško - to je dlhomesačné pravidlo, ktoré platí, čiže ja som neporušil na tej svadbe z tohto pohľadu nič.“ Pravdou je, že na fotkách Matovič napríklad spieva či debatuje s ľuďmi, takže nešlo len o fotenie. Už skôr sa však ospravedlnil a vyzýva na poctivé nosenie rúška.

September - Polemika o „miliónoch“ v investičnej skupine

Po tom, čo sa začalo špekulovať o tom, že jeho manželka Pavlína Matovičová má 10 miliónov eur v krachujúcej spoločnosti Arca, sa Matovič na novinárov obrátil s tým, že netuší, kde má jeho manželka investované peniaze a ani koľko ich je. Po niekoľkých dňoch povedal, že testoval verejnosť a svojich partnerov, či mu budú veriť aj v tejto citlivej otázke.

Napokon povedal, že peniaze neboli v Arca Capital, ale Arca Investments, a bolo ich „len“ 600-tisíc. „Nerozumiem, prečo by sa mala obeť z niečoho vyviňovať, nech sa tu vyviňujú páchatelia, a to sú Robert Fico a Peter Pellegrini.“ Sám pritom pred voľbami hovoril o vysokej transparentnosti či hmotnej zodpovednosti politikov.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Julija Navaľná sa stala veľkým kritikom Putina.
Podľa Julije Navaľnej boj proti Putinovmu režimu nesmie utíchnuť: Je to klamár, zlodej a vrah, odkazuje
Ruský prezident Vladimir Putin, v pozadí hovorca Kremľa Dmitrij Peskov
Ruská vláda podnikla rázny krok: Podala demisiu! Čo pripustil Peskov
The Lotte World Tower in Seoul South Korea is one of the tallest skyscrapers in the world. Surrounded by smaller buildings and a the Han River.
TOTO neveští nič dobré: Mimoriadne otepľovanie prekonáva 50-ročné merania!
Slovenský reprezentant na odchode zo zámoria? Mal sa dohodnúť so slávnym klubom
Speváčka Monika Bagárová.
Čo sa stalo? Šokujúci krok Bagárovej: TAJOMNÉ vyhlásenie! Ľudí prosí o odpustenie
Boeing 737 MAX 9 spoločnosti Alaska Airlines
Lietadlá Boeing pod drobnohľadom úradov: Viacnásobné incidenty zdvihli vlnu podozrenia!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Vladimir Putin zložil prezidentský sľub: Záverečná VETA, ktorá môže ovplyvniť celý svet!
Concept education congratulation and Graduation Ceremony. Congratulated the graduates in University during commencement,backside graduation black hats during commencement success graduates of the university,
Tragédia na promóciách: Smrteľný pád ochromil študentov! Strohé vyjadrenie univerzity
Lela Ceterová nebola so svojimi perami spokojná.
Foto
FOTO Lela Ceterová si dala opäť NAPICHAŤ pery: Drsná KRITIKA a nepochopiteľný argument blondínky
ilustračné foto
Zazneli varovné sirény a vtom to prišlo! Hamas udrel plnou silou: O život prišli štyria vojaci
Boris Kollár (58) a matka jeho dvoch synov Artura (12) a Aarona (1) Barbora Richterová (34) sú viac ako rok vo vojne.
Vojna Kollára a Richterovej skončila: Mamička si vydupala REKORDNÉ alimenty!
Smutná správa z Ukrajiny: Pri obrane svojej vlasti zahynul majster Európy († 30)