Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.11.2020, 00:00 | Správy | Domáce správy

To najlepšie z darov prírody: Vyskúšajte chutné jesenné prílohy

Z darov, ktoré nám teraz veľkoryso ponúka príroda, si môžeme pripraviť originálne a veľmi chutné prílohy. doprajte si jedlá, ktoré sú vďaka zelenine chuťovo rozmanité tak, ako aj samotná jeseň.

Cibuľovo-slivková omáčka

Cibuľovo- -slivková omáčka Otvoriť galériu

Potrebujeme:

  • 500 g červenej cibule
  • 300 g sliviek
  • 125 ml červeného vína
  • 100 g želírovacieho cukru 3 : 1
  • 2 klinčeky
  • 1 PL medu
  • štipku soli a mletého čierneho korenia
  • trocha koňaku

Príprava:
Cibule ošúpeme, rozpolíme a nakrájame na kolieska. Slivky umyjeme a odkôstkujeme. Cibuľu, slivky, červené víno, cukor a klinčeky dáme do hrnca a 30 minút varíme na strednom ohni, kým nezhustne. Omáčku podľa chuti osolíme a okoreníme a nakoniec pridáme trochu koňaku a med.

Náš tip:
Táto rafi novaná omáčka sa hodí najmä k jedlám z diviny, ale aj ku grilovaným alebo pečeným klobáskam.

Belgické hranolčeky

Belgické hranolčeky Otvoriť galériu

Potrebujeme:

  • 800 g očistených zemiakov
  • masť na vyprážanie
  • soľ

Na Andalúzsku omáčku

  • 150 g majonézy
  • 50 g kečupu
  • 2 PL červeného vína

Na horčicovo - medovú omáčku:

  • 2 PL medu
  • 4 PL dijonskej horčice (môže byť aj obyčajná)
  • 1 PL worcesterskej omáčky
  • 200 ml smotany na varenie čerstvý
  • kôpor 1 PL maslo

Príprava:

Zemiaky nakrájame na hranolčeky, prepláchneme ich v studenej vode a dôkladne usušíme v čistej utierke. Hranolčeky vyprážame po častiach na miernom ohni tak, aby ani nezmäkli a neboli ani opečené. Vyberieme ich na tanier a necháme odkvapkať. Tesne pred servírovaním ich prudko opečieme do chrumkava. Hranolčey osolíme a podávame s andalúzskou alebo horčicovo-medovou omáčkou.

Diskusia / 0
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas Víkend, red
X

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania... Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov .

Odporúčame z TIVI.sk
Odporúčame z TIVI.sk
Doprava na križovatke Triblavina na diaľnici D1 pri Bratislave.
Dopravu na diaľnici D1 pri Triblavine opäť obmedzia: Pozrite sa, kedy sa to začne
Latkóczy predviedol famózny zákrok.
Latkóczy sa predviedol za morom: V prvom zápase za nový klub sa tešil z výhry
Negatívnym rekordmanom sobotňajšieho celoplošného testovania je okres Revúca (ilustračné foto).
Šéf združenia slovenských žúp: Kraje výrazne prispeli k úspešnému zvládnutiu skríningu
Ibi Maiga v relácii Inkognito
Kramár priznal, čo Maigovi v živote nezabudne: Trapas pred stovkami očí
Auto po vážnej nehode
Foto
Hororové zábery z havárie na strednom Slovensku: Z auta zostal iba šrot!
Výpoveď v práci
Neľútostná korona: O prácu prišlo 4-krát viac ľudí ako cez finančnú krízu v roku 2009
Zdravotníci v Michalovciach boli pozitívne testovaní na nový koronavírus
Nemocnica v Michalovciach vytvára zoznam náhradníkov na očkovanie: Podmienky sú jasné
Adam Vay (v bráne).
Ešte nevedia, kde ho zaradia: Košice podpísali ďalšieho brankára, prichádza z Bystrice
Primátor Revúcej Július Buchta hovorí, že za zhoršujúcou sa situáciou môže byť britská mutácia, marginalizovaná skupina
Foto
Z najlepšieho okresu jeden z najhorších: Primátor Revúcej tuší, čo je za nárastom pozitívnych
Kolóny na česko-nemeckých hraniciach.
Foto
Komplikácie a kolóny na česko-nemeckých hraniciach: Pendleri čakali na výsledok testu niekoľko hodín
Minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO)
Aktualizované
Vymenuje Roman Mikulec za šéfa polície Petra Kovaříka? Záhadná odpoveď ministra
Matt čelil pomalému a bolestivému procesu hojenia popri mučivej regenerácii poškodených nervov.
Foto
Muža zasiahlo 14-tisíc voltov: Manželke radili, aby sa s ním rozlúčila, všetko je nakoniec inak