Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.08.2020 09:00 | Prominenti | Nový Čas Víkend
Video

Erika Judínyová a Štefan Skrúcaný s dcérkou Ellou: Náš nový život v trojici

Nevedia si ju vynachváliť! Moderátorka Erika Judínyová (49) porodila pred viac ako dvoma mesiacmi svojmu manželovi Štefanovi Skrúcanému (60) dcérku Ellu, ktorá okamžite obom zmenila život.

Erika nemá s kým porovnávať, ale keď vy porovnáte svojich štyroch potomkov, je Ella dobré dieťa?

Števo: Myslím si, že áno, i keď aj moje dnes už dospelé decká boli v pohode. Na druhej strane - ja som bol vtedy v plnom pracovnom nasadení, takže väčšinou to celé riešili mamy, babky a svokry, čiže ja som to neschytal tak naplno. Uvedomujem si, že všetko zlé je na niečo dobré. To, že sa Ella narodila v období koronavírusu je dobré v tom, že máme v našej brandži všetci menej práce a tým pádom máme viac času na ňu, a tak si vychutnávam veci, ktoré som kedysi nestihol. No ale onedlho príde september a jeseň a mám pocit, že potom sa bez nejakej úžasnej a zodpovednej pani nezaobídeme.

Hovorí sa, že čím je človek starší, tým viac si materstvo a rodičovstvo vychutnáva. Vy ste to práve potvrdili...

Števo: Asi je to pravda, lebo človek vidí svet inými očami. Keď som mal 26 alebo 33 rokov, boli sme plní elánu, chceli sme dobyť celý svet a ukázať, že sme najlepší. Ale je fajn, že v mladých ľuďoch je dravosť. Prváci na VŠMU - to sú všetko hollywoodske hviezdy a až postupne sa dostávajú do normálu. A tak je to dobre. Keď máte dvadsať a ambície, chcete ukázať minimálne celému Slovensku, že na to máte a priority sú v tom čase niekde inde, pretože pracovné nasadenie je obrovské. Dnes už sme v pokoji, už nechcem nikomu nič dokazovať, už chcem mať len pár priateľov a ľudí, ktorých ľúbim, takže mám čas si to vychutnávať. Dobývania sveta už bolo dosť.

Erika, ste mamou dva mesiace a vyzeráte výborne - aj niečo špeciálne pre seba robíte?

Erika: Nie, absolútne. Na nič nemáme čas. Myslím, že teraz je dôležitý niekto úplne iný a ja som momentálne odsunutá na druhej koľaji. Obaja sa venujeme len malej. Nič výnimočné pre seba nerobím, starám sa o seba naozaj len štandardne.

Koľko ste počas tehotenstva pribrali? Už sa vám podarilo všetko zhodiť?

Erika: Pribrala som asi nejakých 18 kíl a neuveríte, ale po pôrode som sa na váhu ešte nepostavila. Nejak to nie je na programe dňa a zatiaľ to neriešim. Snáď to, čo ostalo, pôjde postupne dole.

Po dlhoročnej moderátorskej kariére asi nebudete chcieť byť nadlho odstavená na druhej koľaji - nebudete tri roky na materskej, alebo áno?

Erika: To všetko sa ešte len ukáže, ale od septembra s veľkou pravdepodobnosťou začneme pracovať na Smotánke. Dovtedy si musím nájsť nejaký režim, ale verím, že to zvládnem. Myslím si, že budem pracovať viac z domu, ako som bola zvyknutá.

Maličkú aj dojčíte? A čo robí Števo?

Erika: Dojčím, pije iba moje mlieko. Števo mi pomáha všetkými možnými spôsobmi, napríklad kúpanie Elly je jeho záležitosť. Je veľmi nápomocný.

Števo: Nedojčím, to musím priznať, ale snažil som sa. Maličká aj u mňa vždy hľadá nejaké vypuklé body, ale nenachádza ich... (smiech)

Erika, ako ste sa pripravovali na príchod Elly? Študovali ste a čítali knihy, ako sa starať o novorodeniatko, alebo ste sa spoliehali na to, že Števo to už vie?

Erika: Samozrejme, že som si pozrela aj literatúru, ale zase nie nejako otrocky. Myslím, že to postupne prichádza automaticky a aj v nemocnici ma niečo naučili. Ale moja mama bola optimistka a spokojná, že Števo je skúsený otec a uisťovala ma, že sa dá naňho spoľahnúť a bude to v poriadku.

Števo: Ja s tým nemám problém. Len otcovia nemôžu ukázať, že všetko zvládajú, lebo im to potom aj zostane na starosti. Takže robíme to tak, aby sme mali povinnosti rovnomerne rozložené a aby som sa - a teraz to hovorím aj pred Erikou, čiže to nie je nič tajné - aby som sa trošku aj vyhol tej funkcii interaktívneho otecka, ktorý sa hrá s mamičkami na pieskovisku. Nech to má zdravú mieru, čo má robiť pri dieťati otec a čo mama.

Stretli sme vás v obchode s detským tovarom. Čo vám ešte chýba vo výbavičke, čo idete pozerať?

Erika: Všetko dopĺňame priebežne, lebo sme zistili, že bábätko toho potrebuje oveľa viac, ako sme si mysleli.

Števo: Trošku ťa poopravím, nieže by toho potrebovala viac, ale trošku rýchlejšie rastie, ako sme počítali. Ona má dnes 8 týždňov a je v oblečení pre trojmesačné bábätko. Takže musíme dopĺňať nové vecičky.

Všetko kupujete nové, alebo máte niečo aj zdedené?

Erika: Nemali sme ani veľmi po kom dediť, lebo malé deti v našich rodinách nie sú. Takže skôr budú dediť po Elle, lebo sa črtajú rôzne možnosti.

Števo: Vyzerá to tak, že možno sa mladšie ročníky v oboch rodinách rozrodia, tak budú mať aspoň zásobáreň pekných vecí.

Kto sa chystá?

Števo: Moje deti sú veľmi zdržanlivé, dokonca môj starší syn povedal, že on nechce mať deti, ale ešte má len 32 rokov, tak si to možno časom rozmyslí. Koniec-koncov, keď sa pozrie na mňa, tak ešte má čas (smiech). Išli sme skrátka našim rodinám príkladom.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Narcis Liptáková, Nový Čas víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Fotografia z miesta nehody v Malackách.
Dráma na stanici v Malackách: Dieťa zasiahol elektrický prúd, ratoval ho vrtuľník
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie