Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.05.2022 00:00 | Nové Časy

Oáza relaxu u vás doma

Doprajte si doma skutočný oddych a relax vďaka trom smart zariadeniam.

Naše životy sú v týchto dňoch hektickejšie ako kedykoľvek predtým. V kanceláriách alebo na cestách trávime viac času ako vo vlastných domovoch. Životné tempo je také rýchle, že naozaj musíme vynaložiť veľké úsilie, aby sme spomalili. Pre mnohých z nás to už nie je prirodzené a musíme sa prinútiť uvoľniť sa – naozaj sa zastaviť a relaxovať. Je preto dôležité vytvoriť si doma priestor, ktorý nás inšpiruje k tomu, aby sme oddychovali. Našťastie, existuje niekoľko veľmi efektívnych technologických riešení, vďaka ktorým môžeme jednoducho docieliť, aby boli naše domovy harmonickejšie a pokojnejšie, keď sa do nich vrátime na konci náročného dňa.

Ukážeme vám 3 smart zariadenia, ktoré v okamihu premenia váš domov na oázu pokoja a oddychu, v ktorej sa dokážete uvoľniť a zrelaxovať.

1. Zvlhčovač vzduchu

Veľmi suchý a veľmi vlhký vzduch môže ovplyvniť nielen vaše zdravie a stav vášho domova, ale dokáže zásadne vplývať aj na regeneračnú schopnosť organizmu. Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) odporúča udržiavať vzduch v obytnom priestore medzi 30 a 50 % vlhkosti. Práve tu vám môže pomôcť inteligentný zvlhčovač vzduchu, ktorý efektívne kontroluje a udržiava ideálnu vlhkosť vo vašej domácnosti. Stačí ho spárovať s vaším smartfónom a ovládanie je veľmi jednoduché. Cez aplikáciu môžete nastaviť režimy zvlhčovania, určiť časový úsek, kedy má zvlhčovač pracovať, vypínať a zapínať zvuky a svetlo, ktoré zvlhčovač produkuje, či ovládať ďalšie doplnkové funkcie.

2. Aromaterapeutický difuzér

Z vedeckých výskumov vyplýva, že aromaterapia je jedným z najlepších spôsobov, ako sa uvoľniť. Je preukázané, že čuch má vplyv na naše spánkové vzorce, nálady a emócie, čo znamená, že príjemná vôňa vo vašom domove zlepší celkovú fyzickú a psychickú pohodu. Ak použijete tú správnu vôňu, ktorá vyvoláva pocity relaxu a pohody, pomôže vám napríklad aj rýchlejšie zaspať. Inteligentný aromadifuzér dokáže regulovať množstvo pary, ktorú vypustí do ovzdušia, čím nastaví intenzitu vône a rovnako prostredníctvom mobilnej aplikácie môžete ovládať farbu LED osvetlenia. Rovnako môžete cez mobil nastaviť spustenie difuzéra tak, aby vás pri príchode domov čakala upokojujúca terapeutická vôňa.

Otvoriť galériu
Zdroj: Adobe Stock

3. Bytový krb

Ak hľadáte niečo, čo zohreje váš domov a navodí príjemnú relaxačnú atmosféru, odporúčame zaobstarať si bytový krb. Na rozdiel od väčšiny riešení interiérového dizajnu, ktorých realizácia stojí pomerne veľa peňazí, bytové krby sú lacné a ľahko použiteľné zariadenia, ktoré okamžite premenia každú miestnosť na útulný priestor. Vďaka svojim kompaktným rozmerom sa krby zmestia takmer kamkoľvek do vašej domácnosti – dokonca aj v malých bytoch! Pomocou mobilnej aplikácie ho môžete diaľkovo ovládať, nastavovať stupne ohrievania a využívať efekt reálneho plameňa, meniť dokonca aj jeho farbu a tak vytvoriť z vášho domova romantické oddychové miesto ako vystrihnuté z filmového plátna.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook application  on screen Apple iPhone XR
Známa sociálna sieť unikla pokute len o chlp: Prečo sa Európska komisia obáva o bezpečnosť detí?
recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Zatočí svet s plastami? V Kanade odštartovalo rokovanie: Odzneli tam slová do boja
Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu