Štvrtok 18. 8.
Elena, Helena
29.06.2022 20:20 | Správy | Zahraničné správy

Najnebezpečnejšia krajina pre médiá? V Mexiku zavraždili novinára a jeho manželku: Zranenia utrpela aj ich dcéra

V mexickom štáte Tamaulipas v stredu zastrelili miestneho novinára. Tento rok ide v Mexiku už o dvanásteho zavraždeného reportéra.

Informuje o tom agentúra AFP odvolávajúc sa na mexické periodikum Expreso, pre ktoré tento novinár pracoval. Pri streľbe v meste Ciudad Victoria zahynula aj novinárova manželka a ich dcéra utrpela zranenia, uviedli miestni predstavitelia.

Zavraždený Antonio de la Cruz vo svojich príspevkoch na sociálnych sieťach často poukazoval na údajnú korupciu politikov. Od roku 2000 bolo v Mexiku zavraždených viac ako 150 novinárov. Pre zamestnancov médií tak ide o jednu z najnebezpečnejších krajín na svete, píše AFP.

Obeťami sú často reportéri pracujúci pre médiá v oblastiach, v ktorých sú nepokoje spojené s činnosťou drogových kartelov. Spojené štáty a EÚ vyzvali Mexiko, aby novinárom zabezpečilo primeranú ochranu.

Hviezda seriálového hitu Stranger Things vzbudila senzáciu: Pozrite čo nosí na ruke! Bude svadba?
FotoVáš Tip
Muž chcel zbaliť krásku z benzínky, otras, čo napísal na Facebook: Slovenky na ňom nenechali nitku suchú! To sa posmejete
Nevydýchneme si ani po západe slnka: SHMÚ upozorňuje na mimoriadne teplú noc
Československú motoristickú obec zasiahla smutná správa: Zomrel legendárny pretekár (†71)
Horúčavy vážne ohrozujú ľudí bez domova: Svojou všímavosťou im môžete zachrániť život
Brutálna bitka medzi Angelinou Jolie a Bradom Pittom: Herec mal manželku chytiť a tresnúť o stenu lietadla!
Napätie medzi Srbskom a Kosovom rastie, ako dopadol dialóg v Bruseli? Borrell to pomenoval jasne
Ukrajinský prezident sa vyjadril ku návšteve Erdogana: Aký odkaz podľa Zelenského Turecko zanechalo?
Šialená búrka v talianskom regióne Toskánsko: Hlásia obete, ľudí evakuujú z domovov
Bratislavu a okolie trápi smogová situácia pre prízemný ozón, SHMÚ reaguje: Kedy dôjde k zlepšeniu?
Dôvod na radosť pre fanúšikov Manchestru United? Predaj slávneho klubu je na spadnutie
Nestačili sa čudovať! Vo Veľkom Krtíši sa zrazilo auto s dodávkou: Sila, čo vypátrala polícia po nehode