Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.08.2022 00:00 | PR články
PR článok

TIPOS sa stal lídrom v oblasti zodpovedného hrania na Slovensku

Národná lotériová spoločnosť TIPOS ako prvá na Slovensku získala certifikáciu v oblasti zodpovedného hrania od európskej asociácie The European Lotteries.

Mesiace tvrdej práce, precizovania opatrení v prospech podpory zodpovedného hrania a ich implementácia do ponúkaných produktov a služieb priniesli svoje ovocie. Európska lotériová asociácia udelila spoločnosti TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s., certifikáciu v oblasti zodpovedného hrania. Národná lotériová spoločnosť ako prvá na Slovensku tak dosiahla súlad so štandardmi zodpovedného hrania, ktoré sú najviac cenené aj v iných európskych krajinách.

Udelenie certifikácie zo strany The European Lotteries znamená, že spoločnosť TIPOS dosiahla súlad s požiadavkami pre zodpovedné hranie vo všetkých desiatich hodnotených oblastiach. Oficiálny certifikát odovzdajú zástupcovia organizácie The European Lotteries na kongrese asociácie v chorvátskom Šibeniku v roku 2023, avšak spoločnosť TIPOS sa však už teraz môže hrdiť odznakom certifikácie zodpovedného hrania. Certifikát je totiž už účinný a platný na obdobie 3 rokov.

Otvoriť galériu
Zdroj: TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s.

„Získať túto certifikáciu v oblasti zodpovedného hrania vôbec nebolo jednoduché. Udeleniu certifikácie predchádzalo komplexné a veľmi detailné posúdenie súladu s prísnymi požiadavkami European Lotteries zo strany externého hodnotiteľa. Museli sme upraviť niektoré naše procesy, implementovať viaceré striktné opatrenia do fungovania našich produktov a služieb. Aktivity, ktoré v oblasti zodpovedného hrania realizujeme a ktoré vyplývajú z certifikačnej schémy, sú častokrát nad rámec aktuálne platnej legislatívy, čo nás v niektorých ohľadoch znevýhodňuje oproti našej konkurencii, ktorá takéto striktné pravidlá dodržiavať nemusí. Téma zodpovedného hrania je však pre národnú lotériovú spoločnosť kľúčová. Najmä s ohľadom na vytváranie bezpečného hráčskeho prostredia a ochranu hráčov,“ vysvetlil Oliver Felszeghy, podpredseda predstavenstva a výkonný riaditeľ finančnej a právnej sekcie spoločnosti TIPOS.

Počas prípravy na získanie tejto certifikácie sa zrealizovalo niekoľko desiatok aktivít, ktoré majú prispieť k posilneniu programu zodpovedného hrania. Spoločnosť TIPOS napríklad prijala Kódex pre zodpovednú marketingovú komunikáciu, pričom jeho hlavným cieľom je ochrana mladistvých a zraniteľných skupín. Súčasťou opatrení sú aj pravidelné a podrobné vzdelávacie aktivity pre všetkých zamestnancov v tejto téme a taktiež školenia predajcov predávajúcich produkty spoločnosti TIPOS. Národná lotéria tiež podporila výskumné aktivity popredných slovenských organizácií a upravila interné procesy tak, aby sa najnovšie poznatky zo slovenských a svetových výskumov mohli používať aj v praxi. Dôležitým krokom bolo tiež nastavenie interných procesov s cieľom identifikácie rizikových hráčov a na to nadväzujúce kroky. Systémovo TIPOS zaviedol aj posudzovanie miery rizikovosti všetkých prevádzkovaných hazardných hier.

Ešte koncom roka 2021, v súlade so stratégiou spoločnosti TIPOS v oblasti zodpovedného hrania, naštartovala spoločnosť TIPOS aj tri veľké projekty v tejto oblasti, ktoré realizuje v spolupráci s odbornými partnermi v rámci svojich vlastných finančných kapacít. Spoločnosť TIPOS rozšírila spoluprácu s Centrom pre liečbu drogových závislostí v Bratislave a   naštartovala spoluprácu aj s ďalšími relevantnými odbornými partnermi v oblasti prevencie a liečby patologického hráčstva. Konkrétne ide o spoluprácu s II. Psychiatrickou klinikou SZU FNsP F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici a Odborným liečebným ústavom psychiatrickým, n. o., Predná Hora.

„Veríme, že naše kroky budú inšpiráciou aj pre ďalšie subjekty na trhu. Kultivácia a zvyšovanie bezpečnosti hráčskeho prostredia by mali byť totiž cieľom celého segmentu. Navyše, získanie certifikácie vnímame len ako dosiahnutie prvého cieľa. Ide totiž o kontinuálny a dlhodobý proces. Aktivity našej spoločnosti sa musia ďalej rozvíjať, aby sme certifikáciu v budúcnosti obhájili. Takýmto spôsobom by sa mali rozvíjať aj zmysluplné kroky pre bezpečnosť hráča v rámci celého trhu,“ doplnil Felszeghy.
Certifikát je platný tri roky. Po troch rokoch príde k opätovnému prehodnoteniu. Počas trojročného obdobia, a teda pred opätovným hodnotením, však musí byť vykonané ešte aspoň jedno priebežné hodnotenie.


TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s., prijíma stávky na číselné lotérie LOTO, JOKER, LOTO 5 z 35, KENO 10, KENO JOKER, EUROMILIÓNY, EUROMILIÓNY JOKER, Eurojackpot a Eurojackpot JOKER okrem štandardných zberných miest aj prostredníctvom internetu cez stránku www.etipos.sk, ako aj prostredníctvom aplikácie pre smartfóny alebo prostredníctvom SMS správ zaslaním prázdnej SMS správy na číslo 3333. TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s., prijíma na svojich predajných miestach stávky aj na číselnú lotériu KLUB KENO a prostredníctvom internetovej stránky www.etipos.sk prevádzkuje aj číselnú lotériu e-KLUB KENO.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať
Blue siren on the top of a french police car.
Útok na školáčky otriasol krajinou: Potom prišla ďalšia rana! Dievča († 14) zomrelo na infarkt
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!
Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke
Foto
Niečo takéto sa na Slovensku ešte nedialo: Všetko prebehne tu!
Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky.
Smrti unikli len o vlások! Samovražedný atentátnik sa odpálil v tesnej blízkosti dodávky
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdnu radu po odvolaní Mazáka dočasne povedie tento muž: Čo bude ďalej?
Malému Timkovi diagnostikovali akútnu leukémiu, vlani v júli nastúpil na dvojročnú liečbu.
Foto
Syn herca Dobríka bojuje s rakovinou, manželka má SKVELÚ správu: Plačem a usmievam sa zároveň
Úchylný muž obťažoval vo vlaku mladú ženu, ktorá si incident natočila na video.
Váš Tip
Vo vlaku vyčíňal ďalší úchyl: Mladú Slovenku si fotil, vzdychal a... bude vám zle! Zarážajúca reakcia okolosediacich