0
zdieľaní
dnes, 09:15 | Správy | Politika
Prieskum eurobarometra: Toto je podľa Slovákov najväčší problém našej krajiny
0
zdieľaní
20
Máte tip?
Bratislava -5Galéria >
Ako vnímajú Slováci aktuálnu situáciu v našej krajine?
Zdroj: iStockphoto
Zaujímavé výsledky. Európska komisia pravidelne dvakrát do roka robí prieskum nálady ľudí v členských krajinách EÚ. Z aktuálnych výsledkov vyplýva, že po turbulentných udalostiach na jar minulého roka sa atmosféra upokojila a za dobrú ju vníma 47 % Slovákov, čo je výrazný nárast.
Na druhej strane polovica ľudí vníma situáciu na Slovensku ako zlú. Podľa politického analytika Pavla Baboša väčšina čísel potvrdzuje trendy z minulých rokov. „To, čo vyčnieva, je dôvera. Udalosti po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej stoja za tým výkyvom voči vláde, polícii,“ konštatoval Baboš. Komisia tiež zisťovala, ako sa Slováci pozerajú na samotnú Úniu, ktorá v súčasnosti čelí veľkým tlakom zo strany viacerých vlád jednotlivých krajín.
FOTOGALÉRIA
5
fotiek v galérii
„Slováci vyjadrujú vyššiu mieru dôvery voči inštitúciám na nadnárodnej úrovni, akými sú Európska komisia a Európsky parlament, než národným mocenským orgánom (Národná rada a vláda SR)...🖕odstúpiť !
43% dôveruje EU a 47% nedôveruje EU - čo z údajov jasne vyplýva , že viac nedôveruje ako dôveruje, ale vtípné je , že sme lepší ako priemer v optimizme v EU.........ked už z minuskovým optimizmom sme lepší ako EU priemer potom v tej EU je to dobre na pečko s tým optimizmom k EU :oDDDD
zvedavy32 ja netvrdím ,že EU je zlý projekt, len to by nesmeli v nej vládnuť "takzvaný demokrati" , ktorí sa ohánajú demokraciou len ked im to vyhovuje, ale ak im spomenieš slobodu názoru, rozhodnutia( migrácia a kvóty) alebo suverenitu štátu (stred a východ EU) tak zrazu si xenofob, fašista, a si proti EU........vtedy zrazu demokracia nefunguje.
Kuciak bol novinár, ktorý písal o prepojení organizovaného zločinu na najvyššie - vládne miesta tohoto štátu. Jeho články boli pre mafiu nebezpečné, pretože písal pravdu. Napriek tomu, že sa ho mafia snažila očierniť (lustrácia v policajných záznamoch), nepodarilo sa jej to. Pravdepodobne z toho dôvodu ho "niekto" dal fyzicky zlikvidovať. Mňa osobne veľmi zaujíma, kto dal Kuciaka zavraždiť. A nie som sám.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.