Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.06.2020 11:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Pikantné tajomstvo z minulosti novej splnomocnenkyne vlády Krištúfkovej: Pozvala ma tam Kočnerova žena

Tajomstvá z minulosti. Len tento týždeň vymenovala vláda za svoju splnomocnenkyňu pre rodinu poslankyňu Sme rodina Petru Krištúfkovú (43), pričom na pretras sa okamžite dostali jej bývalé intímne vzťahy.

Poslankyňa najnovšie čelí otázkam okolo kontaktov s Kočnerom, v súčasnosti obžalovaným za objednávku vraždy.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

„Nie, nestretávali sme sa. Myslím si, že tak, ako keď vy ste ho stretli niekde v Bratislave v meste, tak som ho stretla aj ja,“ skonštatovala na tlačovke o menovaní. Nový Čas však získal zábery z dovolenky na Kočnerovej jachte , kde si Krištúfková užíva slnečné dni na mori v Chorvátsku v roku 2009. Dáta pochádzajú z projektu Kočnerova knižnica, ktorý sprístupnila vybraným slovenským novinárom medzinárodná sieť investigatívnych novinárov OCCRP.

Krištúfková je na záberoch spoločne s Kočnerovou bývalou manželkou Karolínou a deťmi. Čo všetko priznala v exkluzívnom rozhovore? Krištúfkovú si vláda v stredu zvolila ako akúsi ambasádorku pre sociálne veci. Novo vymyslená funkcia pod ministerstvom práce jej zaručí kanceláriu aj auto so šoférom.

 

„Som presvedčený, že tento úrad má zmysel,“ povedal minister Milan Krajniak pri menovaní svojej straníčky s tým, že Krištúfková presadila napríklad SOS dávku pre ľudí v núdzi. Už v minulom volebnom období ju pre kontakty s ľuďmi z bratislavského podsvetia odvolali z výboru pre kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva.

„Každý človek prechádza vývojom a má právo na zmenu,“ bráni sa Krištúfková. Na tlačovke však musela vysvetľovať aj svoje vzťahy s Mariánom Kočnerom, v súčasnosti obžalovaným za objednávku vraždy. Bližší vzťah s Kočnerom popierala. „Nie nestretávali sme sa. Myslím si, že tak, ako keď vy ste ho stretli niekde v Bratislave v meste, tak som ho stretla aj ja,“ skonštatovala. Nový Čas však získal zábery z dovolenky na Kočnerovej jachte, kde si Krištúfková užíva slnečné dni na mori v Chorvátsku v roku 2009.

Otvoriť galériu

Dáta pochádzajú z projektu Kočnerova knižnica, ktorý sprístupnila vybraným slovenským novinárom medzinárodná sieť investigatívnych novinárov OCCRP. Krištúfková je na záberoch spoločne s Kočnerovou bývalou manželkou Karolínou a svojimi deťmi. V reakcii na naše otázky priznala, že na lodi bola a objavil sa tam aj Kočner.

„Na loď ma pozvala jeho bývalá manželka a bola som tam s ňou a s mojimi deťmi. Je to dosť dávno. Mám pocit, že za ňou prišiel,“ hovorí Krištúfková s tým, že kamarátsky vzťah mala len s Kočnerovou manželkou. „S ním som sa nestretávala. Ja nemôžem ovplyvniť, keď sa niekde ukáže. On sa ukázal aj na plese, ale to neznamená, že tí ľudia sú teraz toxickí.“

Na otázku, prečo teda jasne nepovedala už prvýkrát, že v minulosti strávila dovolenku na Kočnerovej jachte, odpovedá jasne: „Lebo tlačovka sa týkala úplne inej témy a ja som nedostala otázku takéhoto typu.... Tam padla jedna otázka, na ktorú som konkrétne odpovedala a žiadna iná neprišla.“ Krištúfková trvá na tom, že s Kočnerom neprišli do priateľského styku. „To, že sa on zastaví za svojou bývalou manželkou, tak, prepáčte, za to nemôžem. To je zásadný rozdiel,“ odvetila.

Na jachte bola podľa vlastných slov len raz a bolo to na pozvanie Karolíny Kočnerovej, ktorá platila aj za let súkromným tryskáčom. „Jeho bývalá manželka ma pozvala so sebou na dovolenku. To znamená, že aj cesta bola súčasť tohto pozvania,“ dodala Krištúfková. Paradoxné je, že sám Kočner opisoval ich dovolenku na jachte už v roku 2016. Opisoval, ako sa Krištúfková hádala s Kollárom a ten jej zobral vozidlo.

Kočnerovci jej tak požičali vlastné auto a neskôr ju zobrali na dovolenku do Chorvátska. „Vtedy som ja povedal, že ja vás zoberiem na dovolenku ku mne na loď, keď už vám sľúbil loď, a naozaj Petra Krištufková so svojimi dvoma deťmi boli asi desať dní u mňa na lodi,“ povedal Kočner. Zaujímavé je, že Krištúfková si s Kočnerom telefonicky dohadovala stretnutie aj v roku 2015.

„Ahoj. Chcela som Ta poprosit, ci by si si nasiel cas na stretnutie.“ On jej odpíše, že: „Platí, ďakujem.“ Následne si spraví aj poznámku o schôdzke do svojho kalendára v mobile. Krištúfková však dnes tvrdí, že k ničomu nedošlo. „Nie, nepamätám si, že by som ho posledných 5 – 6 rokov vôbec niekde videla,“ povedala o Kočnerovi.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Martin Čeliga, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?
(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci