Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.06.2020 18:00 | Správy | Zahraničné správy

Budúca matka si chcela užiť pred pôrodom oddych, dramaticky sa to zvrtlo: Taký pôrod by ste nechceli ani v nočnej more

Clare Curtis (45) žije v Buckinghamshire aj s manželom Jeffom (45) a ich synom Cameronom (4). Teraz sa Clare rozhodla rozpovedať neuveriteľný príbeh o tom, ako prišiel jej synček na svet.

"Držala som si brucho, zatiaľ čo sa maličká loďka prebíjala vlnami. Išla som rodiť, no absolútne som netušila, či stihnem prísť do nemocnice na neďalekom ostrove načas," hovorí Clare pre The Sun. "Rozhodne som si svoj pôrod nepredstavovala takto!" dodáva.

Clare mala 19 rokov, študovala právo na King's College v Londýne a počas brigádovania v pizzérii sa zoznámila s Jeffom. Okamžite si padli do oka a začali spolu chodiť. O šesť rokov neskôr, v máji roku 2000, sa zosobášili. 

Keď mala Clare 37 rokov, začali sa usilovať o bábätko. V druhom mesiaci ale potratila. "Po šiestich mesiacoch snaženia sa nám lekári povedali, že vzhľadom na môj vek je umelé oplodnenie najlepšou možnosťou. Všetky naše úspory sme minuli na päť pokusov v priebehu dvoch rokov, ale bez úspechu. Lámalo mi to srdce. V septembri 2015 sme sa vzdali nášho sna o rodičovstve." No nakoniec sa predsa len dočkali. "O dva mesiace neskôr, v novembri 2015, keď som mala 40 rokov, mi vynechala menštruácia. Tehotenský test ukázal, že som v tehotná. Boli sme šťastní, keď ultrazvuk v 12. týždni ukázal, že čakám chlapčeka," spomína.

 

V máji, keď bola Clare v 30. týždni tehotenstva, si zarezervovali týždňový pobyt na Maldivách. "Väčšina aeroliniek povoľuje lety až do 34. týždňa tehotenstva, čiže sme si nerobili starosti," hovorí mamička. Pobyt si vychutnávali plnými dúškami. Pláže boli nádherné, no more bolo o niečo nepokojnejšie než zvyčajne a pršalo im každý večer. 

"V predposledný večer mi po nohe zrazu začala stekať krv. Zhrozene sme zavolali hotelového doktora. Po vyšetrení povedal, že idem rodiť v 31. týždni a musím ísť do nemocnice v hlavnom meste, Malé," hovorí Clare. Tam sa ale z ich destinácie dalo dostať iba vodným lietadlom, ktoré v noci nelieta. Nakoniec jej poradili, aby sa nechala loďou odviezť na neďaleký ostrov, kde je nemocnica aj s gynekológom. Cesta tam mala trvať 40 minút: "Súhlasili sme, ale keď som videla, že leje ako z krhly, bála som sa. Dvaja pracovníci hotela sa ponúkli, že nás tam zavezú. Blesky osvetľovali nebo a cesta loďkou mi prišla nekonečná. Jeff ma držal za ruku, keď sme sa v búrke rútili do čierňavy. A tam začali moje kontrakcie. Bola som ochromená strachom." 

Cestu nakoniec zvládli. Zdravotné stredisko bolo maličké, zariadené obyčajnými posteľami a základným vybavením: "Doktor povedal, že som otvorená na tri centimetre, čo znamenalo, že v priebehu najbližších hodín porodím." Keďže nemocnica nemala lieky proti bolesti, musela sa spoľahnúť na meditačné dýchanie, ktoré sa naučila na predpôrodnom kurze: "O hodinu neskôr mi praskla plodová voda a ako som držala Jeffovu ruku, cítila som, že musím tlačiť.

Tu problémy nekončili. Hlavička dieťatka sa zasekla v panvovej oblasti. "Takú bolesť som ešte nezažila," tvrdí Clare. Keď už bol synček na svete, nevydal zo seba ani hlásku: "Doktor ho oživoval, až sme nakoniec začuli slabý plač - nikdy v živote sa mi viac neuľavilo." Synček dostal meno Cameron.

Všetky zdravotné náklady našťastie pokrylo cestovné poistenie. Z Camerona vyrastol šťastný a zdravý chlapček. Jeho rodičia sa zmierili s tým, že ďalšie deti už prirodzene mať nemôžu a umelé oplodnenie opäť  nepodstúpia. "Keď bude starší, tak mu povieme o tom, ako dramaticky prišiel na tento svet, a keď bude dosť starý na to, aby to ocenil, tak ho na ten tropický ostrov, kde sa narodil, vezmeme," dodáva Clare.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ivt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku