Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.06.2020 14:27 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Žena, ktorej povedali, že je neplodná, porodila trojičky: Také deti v nemocnici ešte nevideli

Pár bol pripravený podstúpiť liečbu neplodnosti, aby mohol počať aj druhé dieťa, no osud to zariadil inak.

Šanca, že sa stane niečo takéto, je 1:200 000 000! Angličanke Line Sapia (35) sa podarilo otehotnieť prirodzenou cestou a porodila jednovaječné trojičky. Ako informuje DailyMail, nemyslela si, že takéto niečo sa môže stať, keďže aj k počatiu jej prvorodenej dcérky Alby potrebovala lekársku pomoc.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Matka v domácnosti a jej manžel Fabio (37) plánovali rozšíriť svoju rodinku. Chceli k tomu využiť jedno zo štyroch zamrazených embryí. Keď ale v septembri 2019 zbadali na tehotenskom teste dve čiarky, nemohli uveriť vlastným očiam. Ešte viac ostali prekvapení, keď na ultrazvuku v šiestom týždni tehotenstva počula lekárka tri srdečné tlkoty. 

Párik sa tri roky usiloval o bábätko, aby nakoniec využil pomoc lekárov. Zákrok bol úspešný hneď na prvýkrát a narodila sa Alba. "Vždy sme vedeli, že budeme chcieť aj ďalšie bábätko, a predpokladali sme, že budeme musieť opäť podstúpiť zákrok, keďže nám bola diagnostikovaná neplodnosť. Tri mesiace pred septembrovým zistením, že čakám trojičky, som druhýkrát potratila. Nerobila som si nádeje, bála som sa, že sa to zopakuje," hovorí hrdá mamička.

 

"Objednali sme sa čo najskôr na ultrazvuk, aby sme zistili, či je bábätko zdravé, a sestrička sa ma stále pýtala, či sa cítim zle. Povedala som, že nie, ale že sa cítim byť o niečo väčšia ako predtým - stále som vyzerala nafúknuto, akoby som zjedla obrovskú porciu cestovín," pokračuje. A potom im povedala, že počuje viac srdečných tlkotov. Pár usúdil, že hovorí o dvoch, vôbec im nenapadlo, že by mohli byť až tri. "Boli sme veľmi šokovaní, nemohli sme tomu uveriť. Fabio sa nervózne smial v rohu. Mali sme pocit, akoby sme vyhrali lotériu - nikto v našich rodinách nemá viacerčatá."

Lekári pripravovali pár na najhoršie, keďže sa často stáva, že tehotenstvá s trojičkami končia potratom. To ale nebol ich prípad. Lina v 32. týždni porodila Luisa (1133 g), Piera (1530 g) a Remiho (1700g). Aj napriek tomu, že bábätká majú už 13 týždňov, rodičia si ich stále mýlia. Deti majú na zápästiach náramky s iniciálkami, aby ich nepoplietli a aby niektoré bábätko nebolo v noci nakŕmené dvakrát.

"Počas tehotenstva som sa cítila úzkostlivo, bála som sa, že sa stane niečo zlé. Nedokázala by som sa vyrovnať s ďalším potratom," hovorí Lina. "Na ultrazvuk sme chodili každé dva týždne, aby sme sa uistili, že všetko je v poriadku. Bolo to neuveriteľné vidieť ich rásť."

Bruško ju síce ku koncu tehotenstva už veľmi ťažilo, no musela to vydržať, keďže stále bolo potrebné postarať sa o Albu. "Narodili sa 12. marca a našťastie naši rodičia ich stihli vidieť ešte predtým, ako sa Spojené kráľovstvo ocitlo v karanténe," tvrdí Lina.

Keďže ani mnohí zamestnanci nemocnice v Chertsey nevideli jednovaječné trojičky, išli sa na ne pozrieť. Naopak, jej manžel si na zoznámenie s bábätkami musel počkať. "Fabio ich nemohol kvôli nariadeniam vidieť tri týždne, keď boli v nemocnici - iba cez FaceTime, čo bolo trochu zložité." Pár chváli všetkých zdravotníkov, ktorí sa o nich starali nielen počas tehotenstva, ale aj po pôrode.

Vďaka karanténe si vytvorili s bábätkami puto aj dennú rutinu. Malá Alba svojich bračekov miluje a každé ráno a večer ich bozkáva.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ivt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vo filme dýchal na krk malému Kevinovi, ktorý si v mene otca sám objednal hotelovú izbu
Foto
Herec z filmu Sám doma po mŕtvici takmer nevychádza von: Najväčšiu neresť si neodpustí ani na vozíku
Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook application  on screen Apple iPhone XR
Známa sociálna sieť unikla pokute len o chlp: Prečo sa Európska komisia obáva o bezpečnosť detí?
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?