Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.06.2020 19:08 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Riaditeľ Jojky reaguje na Kramárovu kauzu: Radikálne slová! Budú padať hlavy?!

Rozhodol sa prehovoriť! Generálny riaditeľ TV JOJ Marcel Grega zverejnil na sociálnej sieti status, v ktorom popisuje osobný postoj k celej kauze.

Tému sexuálneho obťažovania znovu otvoril herec Maroš Kramár, ktorého zábery, ako sa prstom jemne dotýka maskérky počas nakrúcania relácie Inkognito, obleteli slovenský internet. Situácia nenechala chladného ani generálneho riaditeľa TV JOJ, ktorý sa konečne rozhodol k celej veci vyjadriť! Jeho reakciu uvádzame v plnom znení:

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

"Situácia s pondelňajším Inkognitom sa stať nemala. Jednak preto, že televízia JOJ má stratégiu byť rodinnou televíziou a v produkcii existujú kontroly, ktoré mali zabrániť tomu, aby sa podobné zábery na obraze objavili. Tieto kontroly evidentne zlyhali a my vyšetríme, prečo. Po druhé preto, že vedenie televízie jasne deklarovalo nulovú toleranciu sexuálnemu obťažovaniu už pred rokmi.

Patríme medzi menšinu zamestnávateľov, ktorí pred témou harašmentu na pracovisku nezatvárajú oči, aby nemuseli problémom priamo čeliť. Aj preto som si dal záležať a prečítal rôzne názory a komentáre, pričom plne rešpektujem pohľad, z akého sa celospoločenská debata rozvinula. Aj táto debata poukazuje na fakt, ako veľmi je téma vo verejnom priestore dodnes tabuizovaná, pričom pre mnohých je realitou.

V snahe poznať šírku tejto problematiky a dopracovať sa k čo najúprimnejším odpovediam sme už v minulosti zapracovali do nášho zamestnaneckého prieskumu otázky týkajúce sa obťažovania na pracovisku. Z odpovedí stoviek kolegov a kolegýň sa našli aj tí, ktorí priznali takúto skúsenosť. Zastúpenie žien a mužov bolo pritom rovnomerné. Každý prípad možného harašmentu, o ktorom sa dozvieme, vedenie okamžite rieši a v prípade potvrdenia platia tvrdé postihy.

 

Od nástupu do funkcie generálneho riaditeľa pred šiestimi rokmi je mojím zámerom, ako aj kolegov, aby JOJka bola jasnou rodinnou televíziou pre všetkých divákov s modernými hodnotami proti akýmkoľvek prejavom diskriminácie, extrémizmu a ponižovania. Atribút rodinnosti, ktorý v brandových diváckych prieskumoch u JOJky od roku 2015 významne posilnil a dotiahol sa na čelo medzi televíziami, pre nás zosobňuje hodnoty, ktoré vyznávame a cieľ, aby si JOJku bez obáv mohla spolu zapnúť celá rodina.

Aj keď v tíme Inkognita vládne po rokoch blízka priateľská atmosféra, aj tento prípad, rovnako, ako každý iný, prešetríme a kedykoľvek sa harašment na pracovisku potvrdí, postupujeme rovnako - oficiálnym upozornením a následne rozviazaním spolupráce. Odvysielanie týchto záberov osobne, aj ako televízia, považujeme za zlyhanie jednotlivcov, ktoré nekorešponduje s hodnotami, na ktorých si roky dávame záležať."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: cas.sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


ilustračné foto
Aktualizované
Hrôza pri Žiline: Neďaleko škôlky našli telíčko novorodenca
Foto
Mladej mame diagnostikovali RAKOVINU, teraz varuje: TÚTO vec z kúpeľne vyhoďte!
Foto
Maďarský futbal? Briti vysmiali Orbána: Popiera aj vlastné dogmy!
Francúzsky prezident Emmanuel Macron.
Francúzi opäť v uliciach, neodradilo ich ani sychravé počasie: Neuveriteľné, koľko ľudí demonštrovalo
Odborníčka si posvietila na to, o čom sa členovia kráľovskej rodiny rozprávali počas osláv.
Foto
Odborníčka ODČÍTALA z pier Kate, detí i Karola: HÁDKA na balkóne a priznanie kráľa!
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Erdogan podozrieva Bidena z vypočítavej volebnej taktiky: Toto má ukázať, či sú jeho zámery úprimné
Inaugurácia prezidenta Petra Pellegriniho.
Šutaj Eštok po inaugurácii: Slovensko má najlepšiu hlavu štátu, akú môže mať
Prezident Pellegrini počas inauguračného prejavu.
Sociológ skúmal prejav Petra Pellegriniho: Pozrite sa, čo si odborník všimol
Zdravotná sestra Julie sa podelila o svoje skúsenosti.
Sestrička z hospicu: Najhoršie a najlepšie veci, na ktoré ľudia zomierajú!
Ilustračné foto
Búrkové PEKLO sa vracia! Lejak, krúpy a vetrisko: KDE udrie príroda?
Ruský prezident Vladimir Putin a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Rusko UKONČÍ vojnu pod touto podmienkou! Reakcie politikov sa Putinovi nebude páčiť
Zrejme ako dobrý nápad sa mu zdalo kopnúť do hlavy sochy na lavičke.
Nenormálne! Mladík kopol do sochy a ostal ako obarený: TO nečakal ani v zlom sne