Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.05.2020 13:00 | Správy | Domáce správy

Nová láska prezidentky nastúpila do paláca krátko po rozpade vzťahu s Konečným: Rozchod pre Rizmana?!

Náhoda alebo dôvod rozchodu? Prezidentka Zuzana Čaputová (46) len pred pár dňami priznala, že má nový vzťah s ekológom Jurajom Rizmanom (44).

Ten otvorene hovorí, že partnermi sa oficiálne stali až koncom roka 2019. Zaujímavé však je, že do paláca na pozíciu poradcu nastúpil krátko po rozchode prezidentky so svojím expartnerom Petrom Konečným (53).

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Čaputová dva mesiace po voľbách šokovala oznámením, že jej dvojročné partnerstvo s Konečným prechádza krízou. „Radšej budeme s Petrom úprimní a povieme vám, že naozaj prechádzame ťažkým obdobím vyrovnávania sa so situáciou, v ktorej sme sa ocitli,“ vyznala sa vtedy prezidentka. Konečný sa neskôr, zrejme zo zdvorilosti, objavil na inaugurácii, no s ich spoločným trávením voľného času bol koniec.

Len deň po oznámení krízy vo vzťahu však prezidentka zverejnila mená svojich poradcov, medzi ktorými figuroval aj Juraj Rizman, ktorý sa venoval životnému prostrediu. Ten v prvých rozhovoroch po nástupe opisoval, ako si pri mnohých ťažkých kauzách pomáhali a snažili sa byť vzájomnou oporou. Ich pracovný a kamarátsky vzťah napokon v paláci prerástol do lásky.

 

V tom čase sa objavovali špekulácie, či za krachom predchádzajúceho partnerstva s Konečným nie je niekto tretí. Hlava štátu to jasne poprela: „Takéto špekulácie odmietam, nie je to pravda,“ skonštatovala Zuzana Čaputová. Sám Konečný teraz hovorí, že podobné klebety netreba komentovať: „To sú naozaj špekulácie, ku ktorým sa nebudem vyjadrovať.“ Problémom sa v ich predchádzajúcom vzťahu oficiálne stali otázky týkajúce sa Konečného sprevádzania na jej oficiálnych akciách či to, aká mala byť celková úloha partnera, alebo či sa vezmú. Prezidentka mala k tomu rezervovaný postoj, keďže ešte neboli v takom ďalekom štádiu vzťahu.

Nad súkromím nerozmýšľa

Konečný vysvetľuje, že o novom vzťahu prezidentky s Jurajom Rizmanom nevedel. „Teraz počas pandémie sa snažím všetku energiu venovať najmä pomoci umelcom v núdzi. V rámci iniciatívy Aby kultúra žila robíme pre nich virtuálny festival Plody doby. Okrem toho pripravujem svoje výstavy. Pre úvahy nad súkromím pani prezidentky mi veľa času nezostáva a myslím, že tak si to praje aj ona. Teraz myslime najmä na tých, ktorí sú na dne. Ktorým napríklad môžu vziať deti. Tých nevidno a ja a ľudia okolo mňa ich vidieť chceme,“ povedal Konečný Novému Času. Na otázku, či sa s Čaputovou ešte stretávajú alebo spolu komunikujú, odpovedal jasne: „Nie, nie sme v osobnom kontakte.“

Faktom je, že s Rizmanom sa prezidentka pozná viac ako 13 rokov a spoločne si preskákali viacerými ťažkými situáciami vrátane riešenia pezinskej skládky či rušenia Mečiarových amnestií. Obaja majú pritom svoje bývalé polovičky aj potomkov, ku ktorým si musia nájsť cestu. Spoločne tak mali na začiatku roka tráviť aj dovolenku v zahraničí a v súčasnosti sa už nevyhýbajú ani verejným pohľadom pri prechádzkach Pezinkom. Rizman však odmieta klebety, že by s Čaputovou randili už počas jeho predchádzajúceho pôsobenia v mimovládnej organizácii Via Iuris, kde spoločne riešili zrušenie Mečiarových amnestií. Rizman sa kvôli prezidentke vzdal postu po jej boku a pracuje v Národnej rade ako poradca Juraja Šeligu.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Rozruch v Rusku: Plánované útoky? Zásah bezpečnostnej služby
Neprajníci tvrdia, že to medzi dvojicou má škrípať.
Kríza? Hájek mal byť Belohorcovej NEVERNÝ, Zuzana pení: Teraz budem hovoriť ja!
Ilustračné foto
Zadržali dvoch mužov podozrivých zo špionáže: Sila, ako sa maskovali!
Kráľ Karol bojuje s rakovinou.
ZLÉ správy o zdravotnom stave kráľa Karola: To, čo sa v Británii deje, naznačuje jediné
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj sa obáva jadrovej hrozby: Slová o radiačnej katastrofe! Pripomenul Černobyľ
Americká basketbalistka Brittney Grinerová na súde
Ako v horore! Zakrvavený matrac, bez mydla a WC papiera: Americká hviezda opísala podmienky v ruskom väzení
Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Okoloidúci muž provokoval Andreja Danka počas upratovania v Dúbravke.
Foto
Konflikt pri upratovaní: Muž provokoval Andreja Danka, sledujte prekvapujúcu reakciu šéfa národniarov!
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší