Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.05.2020 17:00 | Správy | Zahraničné správy

Po hnusnej odpovedi sa rozhodla trénerovi vrátiť úder: Deprimovaná žena nemohla uveriť tomu, čo nasledovalo

Ženu vážiacu 158 kilogramov urazil na sociálnych sieťach osobný tréner. Ľudia jej vo veľkom vyjadrujú sympatie.

Lisa Parratt (33) trpí úzkosťami a dokonca má psíka, ktorý jej s nimi pomáha. Ako informuje The Sun, necitlivá správa od osobného trénera jej veľmi ublížila. Vo facebookovom chate ju označil za "príliš ťažkú" a "jednoducho priveľkú" na absolvovanie tréningu. 

Britka, ktorá od januára zhodila už 15 kíl, kontaktovala trénera Garyho Randalla ohľadom zmiešaného tréningového programu v miestnom parku. Do chatu pridala aj svoju priateľku, pretože tá oň taktiež prejavila záujem.

Otvoriť galériu

Gary, používajúci aj prezývku Buffmaster, mal byť spočiatku priateľský. Potom zrazu napísal do skupiny, že videl Lisu v posilňovni a predtým, ako jej on bude môcť pomôcť, musí zhodiť aspoň 30 kilogramov. "Zašla si priďaleko, prepáč," odpísal na otázku, prečo jej nepomôže schudnúť.

 

"Bola som vtedy doma u svojich rodičov a zrazu som úplne stíchla. Mama sa spýtala, že čo sa deje, a ja som vybuchla do plaču. Mám problémy so sebavedomím, čiže to bolo pre mňa skutočne hrozné. Bola som úplne zahanbená," hovorí Lisa. 

Lisa začala navštevovať Slimming World v januári. Prihlásila sa aj do miestnej posilňovne, ktorú navštevoval i Gary. Bola odhodlaná schudnúť, navštevovala ju niekoľkokrát týždenne, a nechala sa informovať aj ohľadom spomínaného tréningu. "Chcela som si opäť vybudovať sebavedomie a stať sa najlepšou verziou samej seba. Aby som mohla kvalitne žiť, musela som aj zo zdravotných dôvodov zhodiť pár kíl." Keď si prečítala Garyho urážlivú správu, rozhodla sa ju zdieľať aj na Facebooku, aby si uvedomil, ako jej ublížil. 

"Neskrývam sa pred pravdou, ale od profesionála poskytujúceho odborné služby som očakávala lepší prístup ako toto. Prečo ku mne neprišiel a v súkromí sa so mnou neporozprával, keď ma videl? Robila som si starosti, že ak takéto niečo povedal nesprávnej osobe, už tu s nami nemusí byť. Chcela som zvýšiť povedomie ohľadom tejto témy."

Hoci sa na Garyho spustila vlna kritiky, on sa za svoj nemiestny výrok neospravedlnil. "V tomto biznise je vždy najlepšie byť úprimným, aj keď to niekedy zabolí #teambuffmaster," napísal na svoj osobný aj firemný účet. O deň neskôr, alesvoj firemný účet vymazal. Pre The Sun povedal, že celá záležitosť je nafúknutá. "Je to veľmi hlúpa žena. Sama spôsobuje, že teraz vyzerá hlúpo."

Osobná trénerka Katharine Busby z iného fitnescentra je jeho prístupom pohoršená. "Ľudia s nadváhou si užijú dosť diskriminácie v každodennom živote a nemali by sa aj pri rozhodnutí žiť zdravším životným štýlom cítiť úzkostlivo." 

Lisin príbeh okamžite obehol celý svet. Komentujú ho tisícky ľudí aj na Facebooku, aj na Instagrame. Molly Beard (27), ktorá navštevuje rovnakú posilňovňu ako Lisa, bola príspevkom rozzúrená. "Keď som videla Lisin príspevok, tak ma to nahnevalo, že takzvaný fitness profesionál naznačuje, že sa nedá pomôcť niekomu, kto chce pomôcť svojmu zdraviu. Mal by sa za seba hanbiť. Myslím si, že všetci, hlavne ženy, by mali mať možnosť zlepšiť svoj telesný stav bez odsudzovania inými." 

Lise prišlo už vyše 500 súkromných správ od posilňovní, ktoré jej zadarmo ponúkli svoje služby. Instagramová hviezda Diren Kartal jej taktiež ponúkla zadarmo svoj tréning a vo videu zažartovala, že Buffmaster znie ako názov čistiaceho produktu. 

"Väčšinu z týchto ľudí ani len nepoznám. Je to skutočne povzbudivé, chcem sa všetkým poďakovať. Uvedomila som si, že na svete je ďaleko viac dobra, ako som si myslela. Keď sa to stalo, chcela som to vzdať, no teraz som rozhodnutá dokázať mu, že sa mýlil," dodala na záver.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ivt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Okoloidúci muž provokoval Andreja Danka počas upratovania v Dúbravke.
Foto
Konflikt pri upratovaní: Muž provokoval Andreja Danka, sledujte prekvapujúcu reakciu šéfa národniarov!
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste
Andrej Danko v bratislavskej Dúbravke.
Foto
Andrejovi Dankovi odobrali vodičský preukaz: Líder SNS prišiel upratovať bratislavskú Dúbravku
Lenka prišla pri tragédii o brata.
Foto
Letuška Lenka bojuje s rakovinou: Keď svitla nová nádej, osud jej uštedril ďalšiu tvrdú RANU!
(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia
(ilustračné foto)
Šokujúci krok Japonska kvôli nevychovaným turistom: Zakážu najväčšie lákadlo dovolenkárov!
Thoughtful female high school student sitting at the desk in the classroom and looking away with hand on chin.
Po prvé alebo za prvé? Odpoveď nájdete TU! Pravopis si nemýľte s češtinou