Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.05.2020 19:47 | Šport | Futbal

Kozák ako veľký srdciar: Silu mi dávali prechádzky na Tehelné pole

Pracovný entuziazmus mu nechýba! Trénerovi futbalového Slovana Bratislava Jánovi Kozákovi ml. (40) neprekáža, že momentálne musí pre koronavírusové opatrenia stráviť na štadióne oveľa viac času ako obyčajne. Ako sám priznal, energiu počas karantény mu dodávali prechádzky na Tehelné pole.

Kormidelník belasých sa počas prvého tímového tréningu otvoril a priznal, čo ho počas neľahkého obdobia karantény „držalo pri živote“. „Futbal a celkovo šport mi veľmi chýbal. Samozrejme, dúfam aj ja, že sa liga čoskoro rozbehne. O dátumoch špekulovať nechcem. Dúfam však, že už čoskoro dostaneme pevný termín. My sa poctivo pripravujeme, aby sme boli v špičkovej forme, keď sa tak stane. Tréningy sa presunuli z Pasienkov na Tehelné pole. Počas karantény som sa tu bol občas aj poprechádzať, aby som videl, kde máme svoj domov. Je to naozaj krásny štadión. Som rád, že aj hráči to cítia podobne,“ spustil úprimne Kozák.

Slovanisti prichádzajú kvôli opatreniam na tréningy v dvoch až troch rôznych skupinách po sebe. „Momentálne trénujeme počas dňa dve či tri skupiny hráčov. Realizačný tím je tak na štadióne celý deň. Futbal však robíme preto, lebo ho máme radi. Užívame si to a sme radi, že môžeme byť konečne spolu. S týmto by som sa teda určite nejako nezaťažoval. Ja som naozaj rád, že som späť na ihrisku,“ dodal Kozák, ktorý sa nevyhol ani otázkam o čerstvej posile tímu Vladovi Weissovi. Ten sa po operácii pruhu taktiež zapojil do tréningového procesu.

„Vladov zdravotný stav sa zlepšuje. Nepociťuje nejaké extra bolesti. Určite má po takej dlhej pauze a operácii nejaké malé boľačky, ale hlavné je, že sa zlepšuje po každej stránke. To je základný predpoklad na to, aby mohol dostať šancu. Otázkou je však aj to, v akej kondícii budú ostatní hráči. Chýbajúce zápasy sa nedajú len tak nahradiť. Myslím si, že chlapci mali kvalitný individuálny tréning a kvalitne makajú aj teraz. Výhoda je v tom, že máme dosť široký káder. Po prvých odohraných zápasoch sa ukáže, kto je na tom ako. Zložité bude sa vysporiadať aj s tribúnami bez divákov. Ale jedno je isté - či s fanúšikmi alebo bez, potrebujeme hrať,“ myslí si Kozák.

Na záver vyslovil tréner najslávnejšieho slovenského klubu aj svoj pohľad na zaujímavú novinku – pravidle o piatich striedaniach. „Zažil som to v tretej lige. Tam sa to riešilo tak, že sa hráči striedali po dvojiciach. Mať desať striedaní za jeden polčas, to je fakt hrozné. Hra nemala vôbec žiadne tempo. Uvidíme, čo to prinesie. V týchto časoch je to dobrá myšlienka,“ uzavrel Kozák.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mšj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Hrozivá nehoda v blízkosti Senice: Auto sa zrazilo s motocyklom! Na ceste vyhasol ľudský život
(ilustračné foto).
Tragédia počas splavu: Muž († 57) vypadol z kajaku, lekári mu už nevedeli pomôcť
Foto
Tréner Craig Ramsay vníma Slafkovského ako lídra: Z Juraja sme nadšení
Cena projektu sa pritom odhaduje na stovku miliárd dolárov.
Foto
Hanba na tri zimy! Postavili most, ktorý nikam nevedie: Šialené, koľko peňazí naň minuli
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu
USA pohrozili Izraelu, odkaz Netanjahua je jasný: Ostaneme v boji sami, ak budeme musieť!
Izzy problémy s menštruáciou značne komplikujú život.
Foto
Menštruácia jej robí zo života PEKLO: Lekári si nevedia rady! Jej slová zabolia aj vás
Čínsky prezident Si Ťin-pching (vľavo) a maďarský premiér Viktor Orbán sa vítajú na letisku v Budapešti.
Maďarsko hostí čínskeho prezidenta: Reč bude aj o jadrovom priemysle
(ilustračné foto)
Na Slovensku udrie v noci neobvyklý meteorologický jav: V tomto ročnom období je mimoriadne zriedkavý
Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) počas mimoriadnej 13. schôdze Národnej rady SR.
Koalícia sa zastala ministerky zdravotníctva: Podrží ju počas náročného odvolávania? Raši prezradil viac
Donald Trump s manželkou Melaniou a synom Barronom.
Najmladšieho Trumpovho syna čaká ťažká úloha: Prekvapujúce, do čoho ho otec navliekol
TK ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej k aktuálnej situácii v súvislosti s výstavbou novej Univerzitnej nemocnice v Martine.
Dolinková sa stala terčom ostrej kritiky: Opozícia jej vyčíta viacero krokov! Aha, čo o nej povedal jeden z poslancov
Z kilogramov navyše si ťažkú hlavu nerobí.
Pokroky Cibulkovej sa jej nedajú odoprieť: Sedemnásť kilogramov je fuč! FOTO