Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.05.2020 13:45 | Správy | Domáce správy

Smeráci na spoločnej tlačovke s kotlebovcami: Obhajoba Mamojku, kritika Sulíka

Ak skončil Mojmír Mamojka ako sudca Ústavného súdu SR, podpredseda vlády pre ekonomiku a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) by mal odísť z politiky.

Na štvrtkovej tlačovej konferencii pred budovou Národnej rady SR (NR SR) to povedal Ján Podmanický (Smer-SD). Mamojka vo svojom stanovisku v stredu 13. marca uviedol, že k rozhodnutiu odísť z funkcie sudcu ústavného súdu ho viedla uvažovaná právna úprava Ministerstva spravodlivosti SR o vekovej hranici ústavných sudcov, ako aj zdravotné problémy. Pokiaľ ide o medializované kontakty s Marianom Kočnerom, Mamojka zdôraznil, že sa s ním spoznal na rokovaní Rady pre vysielanie a retransmisiu, kde si viac ako pred 20-timi rokmi potykali.

Podmanický na tlačovke, na ktorej sa zúčastnili aj Marián Kéry (Smer-SD) a poslanci za stranu Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Tomáš Taraba a Filip Kuffa, zopakoval, že Sulík sa 11-krát stretol na raňajkách s obžalovaným podnikateľom Marianom Kočnerom. „Ak skončil Mamojka vo funkcii ústavného sudcu pre kontakty s Marianom Kočnerom, potom by mal Sulík odstúpiť nielen z funkcie ministra, ale celkovo sa stiahnuť z politiky," myslí si Podmanický. Predpokladá, že sa v dohľadnej dobe spustia všetky potrebné procesy na obsadenie funkcie ústavného sudcu, ktorá bude uvoľnená od 1. júna.

Predseda SaS Richard Sulík v reakcii pre agentúru SITA uviedol, že bol obeťou Mariana Kočnera. „Richard Sulík sa viackrát opakovane vyjadril, že bol obeťou Mariana Kočnera, ktorý ho dokonca dal aj sledovať. S Marianom Kočnerom navyše nerobil nikdy žiadne kšefty. Je teda rozdiel byť obeťou Mariana Kočnera ako jeho možným spojencom na ceste von z väzenia," priblížil v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytol hovorca SaS Ondrej Šprlák.

 

Vo februári priniesol spravodajský web Denníka N informácie, že si Mamojka dohadoval stretnutie s Marianom Kočnerom, ktorý v súčasnosti čelí obžalobe z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Mamojku spomenul v súvislosti s Marianom Kočnerom vo svojej výpovedi aj niekdajší člen Slovenskej informačnej služby Peter Tóth. Mamojka osobné stretnutie s Tóthom poprel.

Peter Tóth pri výpovedi na hlavnom pojednávaní v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka uviedol, že navštívil Mamojku v súvislosti s väzobným stíhaním Mariana Kočnerom, ktorý mal pre ústavného sudcu odkaz v obálke. Mamojka akékoľvek stretnutie s Tóthom vylúčil. Tóth tiež povedal, že v obálke, ktorú údajne niesol Mamojkovi, bola kópia ústavnej sťažnosti proti väzbe Mariana Kočnera. Ústavný súd však nakoniec sťažnosti nevyhovel. Prepustenie z väzby si mal Marian Kočner vybavovať cez niektorých sudcov Špecializovaného trestného súdu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?