Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.05.2020 12:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Chorá Parišková: Nečakané gesto pár minút po odchode z nemocnice! Ako bude pokračovať v liečbe?

Dlhoročná hviezda jojkárskeho spravodajstva Aneta Parišková (46) sa pustila do boja so zákernou rakovinou, ktorá sa objavila z ničoho nič.

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Aneta, ktorá konečne našla šťastie po boku manžela Mira (47), a ktorá sa neúnavne stará o svojich troch milovaných synov, musí teraz zvádzať neľahký zápas s nádorovým ochorením, na ktoré jej lekári nasadili chemoterapiu. Moderátorka sa nevzdáva a po absolvovaní prvej časti náročnej liečby sa dostala na niekoľko dní domov, kde nezabudla hneď poďakovať človeku, ktorý jej podľa jej slov zachránil život. 

Non-Hodgkinov lymfóm - tak znela diagnóza, ktorú si musela vypočuť obľúbená moderátorka Aneta Parišková z úst lekárov. Blondínka, ktorej osud pod nohy hodil už nejedno poleno, tak musí zvádzať opäť ťažký boj, tentoraz na poli zdravia. Agresívny nádor, ktorý sa jojkárke vytvoril v hrudnej oblasti, jej narobil poriadne starosti. „Keď som si volala záchranku, vôbec som netušila, že by mohlo ísť o rakovinu,“ priznala mama troch synov - Nathana (7), Gabriela (8) a Daniela (12), ktorí jej boli vyznať lásku priamo pod balkónom nemocnice. Keď sa dostala do nemocnice, lekári museli začať bezodkladne konať a moderátorke nasadili chemoterapiu.

Prvú fázu liečby tak už absolvovala. „Prvé kolo chemoterapie mám za sebou. Pred tým ďalším ma dnes pustili domov,“ priznala Aneta, ktorá sa tak ocitla v náručí svojich milovaných chlapov a to krátko pred sviatkom Dňa matiek. Po prepustení však jej kroky neviedli rovno domov. „Z NOÚ (Národný onkologický ústav, pozn. red.) som sa zastavila pri nemocnici v Ružinove, aby som zatlieskala tamojším lekárom a celému personálu,“ priznala blondínka, ktorú dostali do rúk po prevoze záchrankou práve lekári z Ružinova.

„Ďakujem, že nepodcenili môj stav a nedovolili mi odísť, kým na CT nezistili, že mi na cievy a hlavne hornú dutú žilu netlačí zrazenina, ale nádor. Spolu s ostatnými pacientmi som na Centrálnom príjme trpezlivo presedela dlhé hodiny, ale dozvedela som sa diagnózu. Už o pár hodín ma MUDr. Janík operoval, aby vzorka nádoru rýchlo putovala na histológiu. Ďakujem vám všetkým.“

 

Dala na neho

Aneta, ktorá dni pred hospitalizáciou podľa jej vlastných slov nepociťovala nejaké vážne zdravotné signály, bola šokovaná rýchlosťou, ako sa všetko zomlelo. Štartérom bola fotka jej krku s navretou žilou, ktorú poslala svojmu otcovi do Košíc. „Táto fotka nie je pekná ani veselá, a predsa si ju zrejme zarámujem, lebo mi asi zachránila život. Keď ju v noci zbadal môj otec, zavolal mi z Košíc, aby som si okamžite zavolala záchranku, lebo mi ide o život. Ďakujem ti, ocko,“ poďakovala Aneta svojmu drahému otcovi, ktorý zachoval duchaprítomnosť.

„Navretá cieva na krku, niekoľkotýždňové strašné svrbenie celého tela, tlak na hrudi a v hlave, pocit škrtenia a únava. To všetko som pripisovala len extrémnemu stresu, ktorý nám priniesli tieto čudné koronačasy. Nemala som horúčky ani žiadne hrčky či zväčšené uzliny, ten môj lymfóm si rýchlo a zákerne narástol za hrudnou kosťou. Je ich veľa druhov. Ten môj sviniar sa volá B-NHL v. s. typu DLBCL - primárny mediastinálny lymfóm,“ prezradila moderátorka, ktorá má veľké šance na vyliečenie. Čaká ju však ešte dlhá a náročná cesta za zdravím, ktorú však - ako všetci veria - zvládne.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mimi, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Andrej Danko počas upratovania Dúbravky.
Foto
Danko pri zametaní v Dúbravke ukázal zlomený zub: Polícia sa vyjadrila k zverejneniu kamerových záznamov
(ilustračné foto).
Vodiči, toto vás nepoteší: Uzáverou prejde až osem tunelov! Ide o frekventované úseky
Kráľ Karol bojuje s rakovinou.
ZLÉ správy o zdravotnom stave kráľa Karola: To, čo sa v Británii deje, naznačuje jediné
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj sa obáva jadrovej hrozby: Slová o radiačnej katastrofe! Pripomenul Černobyľ
Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc pri pátraní po nezvestnej 14-ročnej Liliane Sabovej zo Žiliny.
Nevideli ste Lilianu? Po 14-ročnej Žilinčanke pátra polícia! Na tomto mieste ju videli naposledy
Americká basketbalistka Brittney Grinerová na súde
Ako v horore! Zakrvavený matrac, bez mydla a WC papiera: Americká hviezda opísala podmienky v ruskom väzení
Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Okoloidúci muž provokoval Andreja Danka počas upratovania v Dúbravke.
Foto
Konflikt pri upratovaní: Muž provokoval Andreja Danka, sledujte prekvapujúcu reakciu šéfa národniarov!
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší