Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.05.2020 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Nestville Park: whisky, pivo, čokoláda svetovej kvality

Vonku sa oteplilo, slniečko svieti a väčšina z nás sníva o letnej dovolenke pri mori. Tento rok sa nám to asi nepodarí. Pre pandémiu koronavírusu sú hranice zatvorené a otázne je, kedy tie svoje otvoria turisticky obľúbené destinácie. Nič to však nemení na našej túžbe cestovať a spoznávať nové miesta.

Paradoxne, mnohí z nás sa lepšie orientujú na Istrii ako v niektorých regiónoch Slovenska. A hoci sa momentálne cestovanie ani v rámci Slovenska neodporúča, prinášame vám tip na miesto, ktoré sa určite oplatí navštíviť, keď koronavírus pominie.

Spiš ako srdce liehovarníctva

Región Spiš netreba nejak zvlášť predstavovať. Aj vďaka štyrom národným parkom, ktoré ho obkolesujú, patrí medzi turisticky najatraktívnejšie miesta na Slovensku. Nachádza sa tu päť pamiatok zapísaných do svetového kultúrneho dedičstva UNESCO a niekoľko národných kultúrnych pamiatok, z ktorých spomenieme to najznámejšie, oltár Majstra Pavla z Levoče.

Spišský región je výnimočný aj svojou tradíciou liehovarníctva. Prvé zmienky o liehovare na tomto území siahajú až do polovice 18. storočia. V súčasnosti si tradíciu liehovarníctva môžeme pripomenúť v obdivuhodnom areáli nazvanom Nestville Park, ktorý nájdete v dedinke Hniezdne, vzdialenej len 5 km od Starej Ľubovne.

Otvoriť galériu

Expozícia Nestville Distillery spája tradičné s moderným

Prehliadka je unikátnym spojením expozície liehovarníctva s tradičnými ľudovými remeslami. Celá prehliadka je zložená z 3 častí, pričom každá sa detailne venuje jednej oblasti – historickej, modernej a tradičnej.

Historická časť pozostáva z ukážok ľudových remesiel, ktoré priamo súvisia s liehovarníctvom. V ostrom kontraste s historickým blokom je druhá, moderná časť, ktorá vás prenesie do súčasnosti. Venuje sa moderným technológiám a najmodernejšej rafinérii na výrobu liehu v Európe.

Poslednú, tretiu časť, obľubujú najmä páni. Hovoríme o Degustačnej miestnosti, v ktorej sa degustuje prvá slovenská Nestville Whisky a tiež o skladoch, v ktorých whisky destilát zreje. Degustačná miestnosť sa pýši zaujímavým prvenstvom. V jej priestoroch sa nachádza najväčší ručne vyrezávaný drevený obraz v strednej Európe.

Otvoriť galériu

Doplnkové programy potešia aj náročných návštevníkov

Ak vám základná prehliadka expozície nestačí, je možné absolvovať degustáciu whisky, tradičných špecialít zo Spiša, ale aj výnimočné trojchodové menu. Degustácie whisky trvajú polhodinku a vyskúšať môžete klenot Nestville Distillery – prvú slovenskú Nestville Whisky aj s jej variáciami alebo obľúbené produkty z limitovanej edície.

Degustácia je riadená a vďaka vyškoleným sprievodcom je aj nevšedným zážitkom. Ochutnávku whisky odporúčame spojiť s ochutnávkou tradičných špecialít alebo s obedom či večerou. Nezabudnuteľným zážitkom je aj možnosť vlastnoručného plnenia fliaš Nestville Whisky Single Barrel. Táto whisky sa stáča ručne a len po otvorení suda z bieleho duba, v ktorom whisky destilát zreje. Každá fľaša je originálna svojím poradovým číslom, číslom suda, z ktorého bola odobratá, dátumom zrenia a vekom. Degustácia spojená s plnením fliaš je mimoriadne obľúbená aj ako zážitkový narodeninový darček pre pánov.

Otvoriť galériu

Piváreň s reštauráciou aj čokoládovňa

Na svoje si prídu aj pivári a milovníci sladších chutí. V areáli Nestville Parku nájdete aj remeselný pivovar s reštauráciou Nestville Taberna. Tá ponúka degustáciu troch druhov poctivého remeselného piva Nestville Beer – svetlý ležiak Nestville Beer Pale Lager 12 %, tmavý ležiak Nestville Beer Dark Lager 13 % a pšeničné pivo Nestville Beer Wheat 13 %. Súčasťou degustácie je aj snack v podobe pastrami sendviča, ktorého hovädzie mäso pochádza z vlastnej agroprodukcie.

Otvoriť galériu

Ak ste skôr na sladké, zastavte sa v Nestville Chocolate, ktoré spája výrobňu čokolády s príjemnou čokoládovňou. Vyskúšať môžete aj degustáciu belgickej čokolády – mliečnej, horkej aj bielej. V ponuke nájdete aj pralinky, tabuľkové čokolády, bonboniéry, dragee, nátierky, zákusky či torty domácej výroby, ale aj originálne čokoládové likéry. Súčasťou čokoládovne je aj vonkajšie detské ihrisko.

Pomyselnou čerešničkou na torte je v Nestville Park jazdecký areál, ktorý pozostáva z dvoch moderných stajní s kapacitou 10 až 14 boxov. Spoznajte okolie z konského sedla, deti nech sa vyšantia na ihrisku a príjemne unavení si doprajte výborné jedlo a kvalitné pitie.

Otvoriť galériu

Nestville Park toho ponúka viac, ako dokážete za jeden deň stihnúť. Možnosťou, ako neprísť o žiaden z ponúkaných zážitkov, je ubytovanie v štýlových Nestville Apartments. Apartmány s celkovou kapacitou 16 lôžok uspokoja aj tých najnáročnejších návštevníkov.

Viac info na www.nestvillepark.sk.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Dcéra mala s otcom vrúcny vzťah
Foto
Dcéra Laufera († 84): Prečo k otcovi nikoho nepustila?! Kým ležal v umelom spánku, mala ho izolovať
Raquel v kostýme jaskynnej ženy v snímke Milión rokov pred Kristom očarila Hollywood.
Foto
Dražba šiat hollywoodskej sexbomby († 82): Odpadnete, akú sumu za ne dali!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Rusko varuje pred konfliktom svetového formátu: Reč padla opäť na jadrové zbrane
Slovenský hokejista Tomáš Tatar plánuje štartovať na májových MS.
Foto
Príde Tomáš Tatar na MS? Je oficiálne rozhodnuté!
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Úrady v Gaze odkrývajú zverstvá vojny: Z nemocnice exhumovali viac ako 200 tiel, bolestivé detaily
Seismograph with paper in action and earthquake - 3D Rendering
Príroda im stále pripomína svoju silu: Taiwan postihlo zemetrasenie s magnitúdou 6,3
Police officer standing guard over seized packages of drug
Obrovský úlovok v Karibskom mori: Armáda zadržala kvantum kokaínu, z tej váhy sa vám zatočí hlava
Situácia v okolí mesta je zložitá.
Napätie sa dá krájať! Rusi sa snažia preniknúť do Časiv Jaru: Šialené, koľko vojakov nasadili
Americký prezident Joe Biden a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Biden prisľúbil Zelenskému rýchlu pomoc: Má to háčik, v ceste stojí ešte jedno rozhodnutie
Uniforma vojaka NATO (ilustračná foto)
Tragédia počas vojenského cvičenia NATO: Zomrel španielsky vojak, zdrvujúci odkaz armády
(ilustračné foto).
Východ Líbye zasiahla piesočná búrka: Problém za problémom, krajina bola hore nohami
Foto
Internetová výzva skončila katastrofou: Dievča museli ratovať! Rodičia, toto deťom NIKDY nedovoľte