Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.04.2020 17:01 | Šport | Futbal
Foto

Trénerské ikony o večnom spore: Víťazom Ronaldo alebo Messi?

Večný spor o to, kto je lepším hráčom. Cristiano Ronaldo (35) alebo Lionel Messi (32)? Portál The Sun spísal vyjadrenia trénerských legiend ako Ferguson, Zidane či Wenger a tu je výsledok.

Zinedine Zidane (Ronaldo)

Nie je prekvapením, že podľa trénera Realu Madrid, Zinedina Zidana, pod ktorého vedením vyhral biely balet trikrát za sebou Ligu majstrov aj s pomocou portugalskej hviezdy Ronalda, je najlepší hráč práve Cristiano. "Cristiano je najlepší. Messi je jeho veľký rival a nie pochýb, že toto súperenie medzi nimi chce každý vidieť. Ale Ronaldo je fenomenálny. Neexistujú slová, ktoré by ho opísali. Je oveľa lepší aj ako ja, a to som mal skvelú kariéru. Je najlepší futbalista všetkých čias."

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

José Mourinho (?)

57-ročný José Mourinho, ktorý trénoval Ronalda v Reale v čase, keď Portugalčan získal v roku 2012 prvý zo svojich dvoch titulov v La Lige a v sezóne zaznamenal ohromných 60 gólov, sa úspechmi dosiahnutými aj za jeho pomoci nedal ovplyvniť. Minulý rok sa pre televíznu spoločnosť beIN Sports vyjadril: "Myslím si, že pre oboch je nespravodlivé, keď niekto povie, že jeden je lepší ako druhý. Proste sú odlišní. Je nespravodlivé ich porovnávať. Poviem len, že keď som mal Ronalda na svojej strane, bol som šťastný muž. Keď som musel hrať proti Messimu a Ronaldovi, musel som veľmi premýšľať, aby som pomohol svojmu tímu uspieť proti nim," dodal Mourinho.

Pep Guardiola (Messi)

Guardiola, ktorý s Messim medzi rokmi 2008 a 2012 pozbieral 14 trofejí svojou odpoveďou neprekvapil. V roku 2016, potom, ako Ronaldo vyhral v ankete Zlatá lopta sa Guardiola vyjadril: "Messi je najlepší, určite je najlepší. Vie ako hrať, ako skórovať a prinútiť ostatných, aby hrali. Vždy je tu. So všetkou úctou k ostatným hráčom - najskôr gratulácia Ronaldovi k víťazstvu - Messi je na inej úrovni."

 

Alex Ferguson (Ronaldo)

Alex Ferguson, ktorý spravil v Manchestri United z Ronalda hviezdu a vtedajšieho najdrahšieho hráča, mal v odpovedi tiež jasno. "Messi je fantastický hráč, ale je to hráč Barcelony. A tu je pre mňa ten rozdiel. Ronaldo by mohol hrať aj za Stockport County a skórovať hetrik. Ronaldo má všetko, vie strieľať oboma nohami, hlavičkovať. Je odvážny ako lev."

Diego Simeone (Messi)

Tréner Atletica Madrid, Diego Simeone, známy svojou ohnivou povahou, sa priklonil k Messimu. "Ak by som si mal vybrať medzi Messim a Ronaldom, pravdepodobne by som si vybral Messiho. Ak by ste mali šancu podpísať jedného z nich do normálneho klubu s normálnymi hráčmi, Ronaldo by bol asi lepšia voľba. Ale s Messim, obklopeným veľkými hráčmi, je Messi lepší ako Ronaldo."

Jürgen Klopp (Messi)

Tréner Livepoolu, Jürgen Klopp, proti obom hráčom čelil v minulosti v Lige majstrov. V rozhovore pre Q&A sa Klopp vyjadril takto: "V telefóne mám iba jednu selfie. Tú s Messim. Cristiano Ronaldo bol v miestnosti tiež..."

Arsene Wenger (Messi)

Bývalý manažér Arsenalu Arsene Wenger vyzdvihol oboch hráčov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: dans

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Módna návrhárka za svojím najlepším priateľom smúti.
FotoVáš Tip
Módna návrhárka Rebecca Justh predvádza na pláži v bikinách postavu bohyne: Neuveríte, že už má 67 rokov!
Na hrobe politika Wolfganga Schäubleho niekto vykopal jamu.
Desivý nález pri hrobe exministra Schäubleho: Ľudia sú zhrození, rieši to polícia
Pri nehode vlaku a auta prišli o život dvaja ľudia
Aktualizované
Vážna nehoda: Vo Veľkom Mederi sa zrazil kamión s vlakom, hlásia ranených!
Na snímke maďarský minister zahraničných vecí a obchodu Péter Szijjártó.
Maďarský minister Szijjártó: Európa má v tejto oblasti vážny problém!
Banskobystrickí policajti odhalili počas dopravno-preventívnej kontroly kamiónov z nedele (12. 5.) na pondelok 20 správnych deliktov.
Kamionisti pod drobnohľadom: Muži zákona si posvietili na priestupky! Toto vodiči zanedbali najčastejšie
Mount Everest
Foto
Obrovský úspech pre našu krajinu: Prvá SLOVENKA vystúpila na najvyšší vrch!
Siljanovská-Davkovová je nacionalistka a vo svojom prvom príhovore pri nástupe do úradu hlavy štátu nepoužila celý názov "Severné Macedónsko".
Nová prezidentka Severného Macedónska to prepískla: Veľká kritika z Grécka!
In the Hospital Sick Male Patient Sleeps on the Bed. Heart Rate Monitor Equipment is on His Finger.
Veľké varovanie: Pacienti s TÝMITO chronickými ochoreniami budú pribúdať! Čo je za tým?
(ilustračné foto)
Mama podľa horoskopu: Ktoré znamenie vychová drzých faganov a kto nadaných géniov?!
Sabbatini ukončila právnickú univerzitu.
Foto
Kollárova mamička Sabbati sa dočkala veľkého úspechu: Nemôžem uveriť, že sa toto deje!
Muža zadržala hliadka mestskej polície.
VIDEO Ľuďom v Považskej Bystrici tuhla krv v žilách: V strachu o život alarmovali policajtov!
Na archívnej snímke z 22. novembra 2021 vtedajšia nemecká kancelárka Angela Merkelová.
Knižné memoáre Merkelovej vyjdú už v tomto roku: Čo všetko sa v nich dozviete?!