Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.04.2020 14:35 | Tip od Vás | Vaše horúce tipy

Škandál v Bratislave: Náčelník mestskej polície Gajdoš po nehode nafúkal!

Toto mu teda nevyšlo. Náčelník Mestskej polície v Bratislave a bývalý vyšetrovateľ Gorily Marek Gajdoš sa vo štvrtok vracal z Bratislavy domov do Slovenského Grobu.

Neďaleko cieľovej destinácie však zišiel z cesty a jeho auto skončilo prevrátené na streche. Privolaná policajná hliadka mu zistila alkohol v dychu. Gajdoš si sype popol na hlavu a ponúkol svoju rezignáciu.

Celá udalosť sa stala krátko po jedenástej hodine v noci medzi Chorvátskym Grobom a Slovenským Grobom pri Pezinku. Gajdoš sa mal vracať z Bratislavy domov, no jeho auto sa dostalo mimo vozovky a skončiť malo prevrátené na streche. Priznáva, že hliadka mu dala fúkať s pozitívnym výsledkom. "Chcem sa hlboko ospravedlniť. Sklamal som obyvateľov nášho mesta, členov zboru Mestskej polície, vedenie mesta a seba samého. Ako náčelník Mestskej polície som zodpovedný nielen za dodržiavanie zákona, ale musím v prvom rade ísť príkladom. Včera vo večerných hodinách som v tomto na plnej čiare zlyhal. V dôsledku mikrospánku som počas vedenia vozidla zišiel z cesty a spôsobil škodovú udalosť. Dôsledkom tejto nehody boli škody na mojom vozidle, nikto iný nebol účastný ani poškodený. Čo je ale podstatné, po kontrole hliadkou polície mi bol nameraný zvyškový alkohol," povedal Novému Času Gajdoš.

Hovorí, že nápor je v súčasnosti obrovský, či už v dôsledku domácej izolácie alebo mimoriadneho nasadenia v prvej línii. "Ale ani takéto okolnosti neospravedlňujú moje zlyhanie. "V ťažkých časoch, keď obyvatelia nášho mesta skladajú veľké obety vo svojich bežných životoch, som nás všetkých sklamal. Bola to hlúpa chyba, za ktorú som pripravený niesť plnú zodpovednosť a vedeniu mesta som ponúkol svoju rezignáciu. Ešte raz sa ospravedlňujem všetkým obyvateľom, mojim kolegom a vedeniu mesta," dodal.

 

Primátor Bratislavy Matúš Vallo hovorí, že mal s Gajdošom veľmi dlhý rozhovor o celej situácii aj čo jej predchádzalo. "Môžem sa to usilovať pochopiť ľudsky vzhľadom na okolnosti, o ktorých mi povedal. Na druhej strane je fakt, že ide o vážne profesionálne zlyhanie. Vážim si, že pán náčelník Gajdoš sa k celej veci postavil priamo bez akéhokoľvek vyhýbania sa zodpovednosti a ponúkol mi svoju funkciu," povedal Vallo. 

Zdôrazňuje, že rozumie, že sa od neho teraz očakáva rozhodnutie. "A musím povedať, že to nie je ľahké. Na jednej strane je toto vážne pochybenie. Rovnako je tu ale jeho doterajší bezchybný profesionálny kredit, výborné výsledky ako náčelníka mestskej polície, vrátane perfektnej spolupráce a koordinácii celej mestskej polície v súčasnej zložitej situácii v koronakríze. Toto všetko si chcem poriadne vyhodnotiť, zvážiť a na základe toho urobím rozhodnutie," uzavrel Vallo.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mač

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Andrej Danko počas upratovania Dúbravky.
Foto
Danko pri zametaní v Dúbravke ukázal zlomený zub: Polícia sa vyjadrila k zverejneniu kamerových záznamov
(ilustračné foto).
Vodiči, toto vás nepoteší: Uzáverou prejde až osem tunelov! Ide o frekventované úseky
Kráľ Karol bojuje s rakovinou.
ZLÉ správy o zdravotnom stave kráľa Karola: To, čo sa v Británii deje, naznačuje jediné
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj sa obáva jadrovej hrozby: Slová o radiačnej katastrofe! Pripomenul Černobyľ
Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc pri pátraní po nezvestnej 14-ročnej Liliane Sabovej zo Žiliny.
Nevideli ste Lilianu? Po 14-ročnej Žilinčanke pátra polícia! Na tomto mieste ju videli naposledy
Americká basketbalistka Brittney Grinerová na súde
Ako v horore! Zakrvavený matrac, bez mydla a WC papiera: Americká hviezda opísala podmienky v ruskom väzení
Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Okoloidúci muž provokoval Andreja Danka počas upratovania v Dúbravke.
Foto
Konflikt pri upratovaní: Muž provokoval Andreja Danka, sledujte prekvapujúcu reakciu šéfa národniarov!
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší