Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.04.2020 11:07 | Šport | Futbal

Liverpool pod paľbou kritiky: Zamestnanci veľkoklubu na štátnej podpore?

Futbalové kluby v Anglicku začínajú posielať na nútenú dovolenku časť svojich zamestnancov, aby tak ušetrili v čase šíriacej sa pandémie koronavírusu.

Najnovšie sa pridal aj líder Premier League FC Liverpool. Vedenie "The Reds" sa spolieha na záväzok štátu, že ľuďom uvoľneným z práce počas tohto krízového obdobia vyplatí 80% ich mzdy, ale maximálne do výšky 2500 libier. "Zároveň potvrdzujeme, že týmto našim zamestnancom neskôr preplatíme sto percent z platu, aby neboli finančne znevýhodnení," uvádza sa v stanovisku FC Liverpool.

Rozhodnutie poslať zamestnancov na štátnu podporu vyvolalo kritiku aj u bývalých hráčov tímu, ktorý je v prerušenej sezóne blízko zisku prvého majstrovského titulu po 30 rokoch. "Toto nemá nič spoločné s morálkou a hodnotami klubu, ktorý som poznal počas svojej aktívnej činnosti," napísal na twitteri Dietmar Hamann, člen víťazného tímu Ligy majstrov zo sezóny 2004/2005. Podobne sa na sociálnych sieťach vyjadrili aj ďalšie bývalé opory tímu z Anfield Road Jamie Carrragher či Stan Collymore. "Tréner Jürgen Klopp preukázal obrovský rešpekt najmä voči starším ľuďom a viacerí hráči sa zapojili do verejnej debaty o znižovaní platov. Teraz je však všetko rešpekt v nedohľadne. Úbohý je tento LFC," napísal bývalý kapitán tímu Jamie Carragher, ktorý v drese Liverpoolu odohral 508 zápasov. "Nepoznám jedného fanúšika FC Liverpool, ktorý by nebol znechutený týmto krokom," potvrdil niekdajší útočník Stan Collymore, cituje ho aj portál idnes.cz.

Podľa BBC sa búria aj dotknutí zamestnanci LFC. "Klub rád a často hovorí o svojich zamestnancoch ako o veľkej rodine. Ja sa však ako súčasť tohto združenia necítim. Prečo klub, ktorý zarába milióny, posiela svojich ľudí na podporu? Som sklamaný. Túto podporu štátu by mali využiť tí, ktorí majú naozaj veľké finančné problémy. A nie veľký futbalový klub," uviedol nemenovaný zamestnanec FC Liverpool.

V anglickej Premier League sa aj pod tlakom z iných popredných ligových súťaží čoraz častejšie hovorí o plošnom znížení platov futbalistov o 30%. Asociácia profesionálnych futbalistov (PFA) tento návrh nepodporuje. PFA argumentuje, že o 30% nižšie platy pre hráčov by znamenali o 200 miliónov libier nižšie odvody na daniach. Asociácia má na veci iný názor. Vyzvala vedenie Premier League na uvoľnenie podporného balíka pre kluby vo výške 20 miliónov libier. "Veríme, že absolvujeme rozhovory s vedením súťaže a tá podpora bude ešte omnoho vyššia," tvrdia predstavitelia PFA.

 

Do verejnej debaty o znížení či úprave platov sa zapojil aj tréner anglického národného tímu Gareth Southgate. Niekdajší skvelý obranca už údajne súhlasil so znížením platu o 30%, ale Futbalová asociácia (FA) to oficiálne nepotvrdila.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
To, čo chce Izrael od ľudí v Rafahu, pobúrilo OSN: Okamžite reagujú! Je to nehumánne, tvrdia
Na snímke zľava minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) a minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) nad obcou Stavanisko.
Ministri hovorili pod Poľanou o návrhu zákona o ochrane prírody: Slovensko má výborné podmienky na ...
Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Pneuservis v Rimavskej Robote zachvátili plamene: Zasahovať muselo vyše 30 hasičov!
Mužovi už pomôcť nedokázali.
Foto
Na Záhorí vedľa cesty našli ležať muža († 54): Záhadné okolnosti nešťastia
Foto
Nová hymna slovenských hokejistov: Na rockovom hite Tublatanky sa podieľal aj Šatan!
 Ženu zatkla polícia po tom, čo dotlačila mŕtvolu svojho strýka do banky, aby získala pôžičku!
PREHOVORILA žena, ktorá priviezla do banky mŕtveho strýka († 68): Nie som monštrum!
Americký prezident Joe Biden a izraelský prezident Benjamin Netanjahu.
Biden o útoku na Rafah: Nalieha na Izrael, s týmto musia podľa neho skoncovať
Obľúbená herečka Jennifer Aniston.
Foto
Jennifer Aniston zobrala fanúšikov do kúpeľne: Ukázala oveľa VIAC! Nespustíte z nej oči
(ilustračné foto)
Staré rany sú otvorené: Ako zomreli ľudia v bunkri Vlčia hradba? Znalec to povedal narovinu
Bývalý americký prezident Donald Trump.
Na Trumpa sa valia problémy zo všetkých strán: Sudca má toho dosť, urobil mu škrt cez rozpočet
Gregorová je známa svojou láskou k vareniu a pečeniu.
Gazdinka Hana Gregorová: Herečka za kulinárske skvosty minula majland!
V Pásme Gazy vládne napätie už dlhé roky (ilustračné foto).
Aktualizované
Kríza zažehnaná? Hamas kývol na návrh prímeria v Pásme Gazy: Ľudia sa radujú v uliciach