Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.03.2020 20:20 | Šport | Šport mix
Foto

Skejtbordista Tury prekročil hranicu pešo a je v karanténe: Všetko ostatné môže počkať, prvoradé je zdravie

Slovenský reprezentant v skejtbordingu Richard Tury je momentálne po návrate z USA v domácej karanténe v Košiciach.

Nádejný olympionik v rozhovore pre olympic.sk prezradil, že pri návrate zo zámoria prekročil česko-slovenské hranice pešo.

"Už od 10. januára som bol v Los Angeles, kde som mal byť do začiatku apríla. Tento týždeň sa mala uskutočniť súťaž v Las Vegas, no ako sa situácia zhoršovala, rozhodol som sa vrátiť domov na Slovensko," uviedol Tury, ktorý priletel do Prahy práve v čase, keď Česká republika zavádzala prísne opatrenia. "Keďže Česi zatvorili svoje hranice, nebol som si istý, či sa tam vôbec dostanem. Nakoniec sa to podarilo. Slovenskú hranicu som ale musel prejsť peši, následne ma aj skontrolovali."

V USA trvalo dlhšie, kým úrady i obyvateľstvo začali situáciu s koronavírusom brať mimoriadne vážne. "Situácia bola ešte pomerne normálna. Jediné, čo som si všimol bolo to, že v obchodoch ľudia vykúpili toaletný papier a balenú vodu. Posledný deň pred odletom som však začínal vnímať viac opatrnosti, cesty bolo prázdnejšie. Stále to však bolo vlažné, všetky opatrenia začali riešiť neskôr," povedal Tury pre oficiálny portál Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV).

 

V domácej karenténe si aspoň na chvíľu od jazdenia oddýchne. "V Amerike som posledné dva mesiace iba jazdil na skejtborde. Doma si aspoň vyčistím hlavu. Zistil som, že posledné dva roky som okrem ‘skejtovania’ nerobil nič iné. Snažím sa byť v kondícii. Udržujem sa klasicky ako každý športovec – stacionárny bicykel, fitlopta. Vymýšľam si aj rôzne cviky na balančnej podložke, nech ten návrat na skejtbord nie je ťažký. Najdôležitejšie je, aby všetci ostali doma. Koronavírus porazíme len vtedy, ak sa spojíme. Všetko ostatné môže počkať, prvoradé je zdravie. Zostaňte doma, musíme to zvládnuť spoločne," dodal Tury, ktorý v roku 2018 vyhral svetovú sériu FISE World Series. Vlani na MS skončil na 17. mieste a tento rok sa už venoval príprave do Tokia, kde má mať skejtbording svoju olympijskú premiéru.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Všade dobre, doma najlepšie🙏🏻 Neviete si ani predstaviť aký som rád, že som späť na Slovensku❤️🇸🇰 Od začiatku roku som bol v USA, kde som sa prevažne v Los Angeles pripravoval na náročnú kvalifikačnú sezónu, ktorej vrcholom má byť postup na OH 2020 do Tokia🎎🇯🇵 Ešte pred týždňom som trénoval v skatepark v Las Vegas kde sa mala jazdiť kvalifikácia🛹🎰🇺🇸 Kvôli ochoreniu COVID-19 sa zrušilo sa Vegas, zrušili sa aj ďalšie kvalifikačné zastávky po celom svete😥 Vyhlásená je svetová pandémia a Koronavírus celosvetovo naberá na sile🦠👨‍🔬🧪 Úprimne som sa posledné dni nedokázal sústrediť na skateboarding, ale myslel som len na jedno – ako sa čo najrýchlejšie dostaneť domov🙏🏻 Väčšina letov z Los Angeles bola vypredaná, lietadlá nelietajú a letiská sa uzatvárajú. Po dvoch dňoch cestovania sa mi podarilo pešo prekročiť našu hranicu, neviete si ani predstaviť aký to bol pre mňa pocit byť doma😍👍 Aktuálne ani nevieme či sa vôbec dojazdí kvalifikácia na OH 2020, ale to je teraz druhoradé. Základ je, že som späť na Slovensku a môžem byť po návrate v pokoji a kľude doma v karanténe. Ďakujem všetkým čo sa pričinili o môj čo najskorší príchod domov🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Priatelia neberte situáciu, ktorá nás aktuálne najviac trápi ľahkovážne. Skate na pár dní odložte, chráňte sa rúškom, ale hlavne zostaňte doma, spoločne to zvládneme💪😷 #ostavam #ruskoniejehanba #somdoma

Príspevok, ktorý zdieľa Richard Tury (@risotury),

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Tréner Craig Ramsay vníma Slafkovského ako lídra: Z Juraja sme nadšení
Cena projektu sa pritom odhaduje na stovku miliárd dolárov.
Foto
Hanba na tri zimy! Postavili most, ktorý nikam nevedie: Šialené, koľko peňazí naň minuli
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu
USA pohrozili Izraelu, odkaz Netanjahua je jasný: Ostaneme v boji sami, ak budeme musieť!
Izzy problémy s menštruáciou značne komplikujú život.
Foto
Menštruácia jej robí zo života PEKLO: Lekári si nevedia rady! Jej slová zabolia aj vás
Čínsky prezident Si Ťin-pching (vľavo) a maďarský premiér Viktor Orbán sa vítajú na letisku v Budapešti.
Maďarsko hostí čínskeho prezidenta: Reč bude aj o jadrovom priemysle
(ilustračné foto)
Na Slovensku udrie v noci neobvyklý meteorologický jav: V tomto ročnom období je mimoriadne zriedkavý
Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) počas mimoriadnej 13. schôdze Národnej rady SR.
Koalícia sa zastala ministerky zdravotníctva: Podrží ju počas náročného odvolávania? Raši prezradil viac
Donald Trump s manželkou Melaniou a synom Barronom.
Najmladšieho Trumpovho syna čaká ťažká úloha: Prekvapujúce, do čoho ho otec navliekol
TK ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej k aktuálnej situácii v súvislosti s výstavbou novej Univerzitnej nemocnice v Martine.
Dolinková sa stala terčom ostrej kritiky: Opozícia jej vyčíta viacero krokov! Aha, čo o nej povedal jeden z poslancov
Z kilogramov navyše si ťažkú hlavu nerobí.
Pokroky Cibulkovej sa jej nedajú odoprieť: Sedemnásť kilogramov je fuč! FOTO
Ilustračné foto
Bude leto 2024 NAJHORŠIE v histórii? Slová meteorológov neznejú dobre: Na čo sa musíme pripraviť!
Vojnový konflikt v Pásme Gazy trvá už viac ako pol roka.
Mier v nedohľadne: Vyjednávači Izraela i Hamasu opustili miesto rokovaní