Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.03.2020 18:29 | Šport | Šport mix

Kapituloval aj volejbal: Koniec ďalšej ligy na Slovensku

Slovenská volejbalová federácia (SVF) rozhodla v piatok po konzultácii s extraligovými klubmi o predčasnom ukončení všetkých súťaží v súťažnom ročníku 2019/2020.

Dôvodom je aktuálna situácia v súvislosti so šírením nového typu koronavírusu, pre ktorú vyhlásili mimoriadnu situáciu v krajine.

S ohľadom na rozdelenie miesteniek do európskych pohárových súťaží 2020/2021 určila SVF konečné poradie v Edymax extralige mužov a parfems.sk extralige žien na základe umiestnenia po nadstavbovej časti, majstrovské tituly sa však v tomto ročníku neudelia.

Súťaže boli prerušené od pondelka 9. marca, keď Ústredný krízový štáb SR vydal zákaz organizácie všetkých športových podujatí v krajine minimálne do 23. marca. "Od pondelka sa situácia nezlepšila, skôr naopak, preto sme sa vzhľadom na okolnosti spoločne rozhodli predčasne ukončiť súťažný ročník. Zdravie všetkých športovcov, trénerov, funkcionárov a fanúšikov je na prvom mieste a v tejto neľahkej situácii musí byť našou absolútnou prioritou. Očakávame, že prídu ďalšie opatrenia aj na medzinárodnej úrovni zo strany FIVB a CEV a bude to mať podobný vývoj," povedal zastupujúci generálny sekretár SVF Tomáš Singer.

 

Súťažná komisia SVF pôvodne zvolala zasadnutie na štvrtok 19. marca, ale po vývoji udalostí v krajine proces urýchlila. "Nechceli sme držať kluby zbytočne v neistote. Po vládnych opatreniach, keď sa uzatvorili všetky školy, internáty, športoviská a zariadenia hromadného styku občanov, mali viaceré kluby problémy. Nemali kde trénovať, mali problém s ubytovaním hráčov, keďže im uzatvorili internáty a takisto aj s platením hráčov v období, keď nemôžu vykonávať svoju činnosť. Z tohto dôvodu sme pristúpili k radikálnemu riešeniu, s ktorým všetky kluby jednomyseľne súhlasili," uviedol súťažný riaditeľ SVF Ľubo Stražay.

Zákaz organizácie športových podujatí a s tým súvisiace obmedzenia platia už od 9. marca a s účinnosťou od 13. marca, minimálne do 27. marca, platia ešte prísnejšie opatrenia, pričom nejestvuje odôvodnený predpoklad, že po tomto termíne sa všetko vráti do pôvodných koľají. "Po dôslednom zvážení všetkých okolností SK SVF oslovila kluby extraligy mužov a žien s návrhom ukončiť súťaže a kluby sa jednohlasne zhodli na súhlase k predloženému návrhu. SK SVF následne predložila Správnej rade SVF návrh, ktorý bol schválený," dodal Ľ. Stražay.

Konečné poradie Edymax extraligy mužov 2019/2020 (podľa umiestnenia po nadstavbovej časti): 1. VK OSMOS Prievidza, 2. VK KDS-Šport Košice, 3. VK Spartak UJS Komárno, 4. TJ Slávia Svidník, 5. TJ Spartak Myjava, 6. VK MIRAD PU Prešov, 7. VKP Bystrina SPU Nitra, 8. MVK Zvolen, 9. ŠŠ volejbal Trenčín

Konečné poradie parfems.sk extraligy žien 2019/2020 (podľa umiestnenia po nadstavbovej časti): 1. Strabag VC Bilíkova Pezinok, 2. Volley project UKF Nitra, 3. Slávia EU Bratislava, 4. VK Nové Mesto nad Váhom, 5. Hit UCM Trnava, 6. VK Prešov, 7. VK Brusno

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Smutná správa: Zomrela slovenská hádzanárka storočia
Erik († 39), Liliana († 6) a Lucie († 43) vážnu dopravnú nehodu neprežili.
Rodinná tragédia! Erik († 39), Lucie († 43) a Lilianka († 6) zomreli v aute smrti: Zo syna je sirota
Palestínčania utekajú z Rafahu, na juhu pásma Gazy 28. mája 2024 počas izraelskej pozemnej a leteckej ofenzívy.
Izrael zverejnil smutné správy: V Pásme Gazy zomreli ďalší štyria rukojemníci
Night shot: Kremlin Moscow Dome of Senate building, a red Kremlin wall, flag of Russia with the emblem on it; sinister dark sky with a moon partly closed by the clouds
V Moskve vyšli do ulíc ženy s transparentmi a deťmi na rukách: Žiadame, aby...
Foto
Operácia s katastrofálnym koncom: Blondínke odpadli bradavky! Pohľad na FOTO zabolí aj vás
Po náleze rakiev pri Eiffelovej veži zadržala polícia tri osoby.
Pod Eiffelovou vežou sa objavili záhadné rakvy: Polícia má v rukách tri osoby, o čo im išlo?
Slovenskí reprezentanti postúpili do štvrťfinále MS v malom futbale.
Fantázia v pohybe: Slováci zdemolovali aj Španielov a zaistili si postup!
Famous Paradise Beach - Mykonos, Greece
Foto
Drzosť najvyššieho rázu! Dovolenkári si chceli obsadiť ležadlo: FOTO neuveríte, čo vymysleli
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Dostane Ukrajina ďalšiu pomoc? Taliani im chcú poskytnúť dôležitý obranný systém
(ilustračné foto).
Veľké zatýkanie v Poľsku: V putách skončilo niekoľko ľudí, čo majú za ušami?
Cyklista sa dopustil porušenia viacerých ustanovení zákona o cestnej premávke. 
VIDEO Policajti neverili tomu, čo vidia: Choré, ako chlap niesol svoje dieťa! Takto sa to NEROBÍ
(ilustračné foro)
Najbližšie dni sa Slovenskom preženú silné búrky: SHMÚ varuje!