Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.03.2020 07:55 | Správy | Voľby 2020

Matovič rozbehol rokovania s potenciálnymi partnermi: Pridá sa Kiska do koalície?!

Začal zhurta. Len pár hodín po oznámení výsledkov parlamentných volieb začal víťaz Igor Matovič (46) obiehať svojich možných politických partnerov.

Ako prvého stihol Richarda Sulíka z SaS v jeho dome na bratislavskej Kolibe. V pondelok ráno si do parlamentu zavolal Borisa Kollára zo Sme rodina a už dnes má schôdzku s Andrejom Kiskom zo strany Za ľudí. Z prvých vyjadrení vyplýva, že Matovič chce veľkú štvorkoalíciu s ústavnou väčšinou.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Matovič tvrdí, že v nedeľu bol u Sulíka na halušky. Na tajnom stretnutí ho zachytil aj Nový Čas. Budúci premiér tvrdí, že ďalšie schôdzky budú v blízkom čase. Hneď v pondelok ráno začal s Kollárom, ktorého zavolal do západného krídla Bratislavského hradu, kde sú poslanecké kancelárie. „Myslím, že stretnutie bolo konštruktívne. Vymenili sme si nejaké základné pohľady, aké ciele máme. Ten základný keď poviem, nie že zmeníme na Slovensku údržbárov, chceme Slovensko zmeniť paradigmaticky vo viacerých veciach,“ hovoril Matovič.

Rokovanie s Kollárom trvalo dve hodiny. „Ľudia takto rozhodli a dali nám verejnú objednávku, aby sme sa dohodli. Tým, že sme vylúčili akúkoľvek spoluprácu so Smerom, SNS a ĽSNS, zostávajú štyri politické strany, s ktorými sa chceme dohodnúť,“ povedal budúci premiér. Pripomína, že ak chcú Slovensko zásadne zmeniť, tak potrebujú urobiť zoskupenie, ktoré bude mať dostatočne silnú podporu v parlamente.

 

Boris Kollár po schôdzke povedal, že čo sa týka obsahových priorít, tak by nemal byť problém s dohadovaním sa. Špekuluje sa, že post predsedu parlamentu získa on, keďže sám nechce byť v exekutíve. Kollár to nevylúčil. „Tieto posty budeme riešiť až úplne na konci. Najprv sa musíme dohodnúť na stratégii, čo so Slovenskom,“ odpovedal. „Veľa ľudí nás spochybňovalo a hovorili, že my sme určite trójsky kôň Smeru a pôjdeme so Smerom. Vidíte, že sme dodržali slovo, stojím tu s Igorom Matovičom ako víťazom volieb. Sme ochotní prispieť aj našou troškou k tejto obrovskej zmene,“ hovorí Kollár.

Otvoriť galériu

Matovič tiež vysvetľoval otázniky týkajúce sa toho, či bude v koalícii aj Kiskova strana Za ľudí. „Pevne verím, že aj Andrej Kiska a jeho strana chcú zmeniť Slovensko k lepšiemu a nebudú vymýšľať únikový scenár do opozície,“ vysvetlil. Sám exprezident bol v pondelok doma v Poprade a v utorok má naplánované stretnutie v Prezidentskom paláci aj s Matovičom.

„Strana Za ľudí je pripravená pomôcť zmene na Slovensku, na to sme dostali mandát od voličov a urobíme všetko pre to, aby sme naplnili tie priority, ktoré sme sľúbili voličom. Chceme, aby vláda mala vysoký odborný a morálny kredit. Zajtra po prijatí u prezidentky Zuzany Čaputovej absolvujem prvé stretnutie s Igorom Matovičom,” povedal v pondelok Kiska. Zaujímavé je, že Matovič sa chce stretnúť aj s expremiérkou Ivetou Radičovou. „Som vystavený novej výzve a chcem sa poradiť s ľuďmi, ktorí už pri tom boli,“ povedal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mač

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Chlapca museli umývať pred domom
Foto
Najtučnejší chlapec na svete schudol 100 kíl: TAKTO dnes vyzerá, je na NEPOZNANIE!
Pri úprave trávnika je každá pomoc dobrá
Foto
Veľký test benzínových kosačiek: Podrobné porovnanie cien, výkonu a hlučnosti!
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Už sa to blíži: Hamas spravil prvý krok, všetci s napätím čakajú, čo sa stane
Senzácia sa nekonala: Slováci zabojujú o bronz
Herec Juraj Kukura musel vyhľadať lekárov.
Herec Juraj Kukura v opatere ONKOLÓGOV: Jeho vzhľad sa zmenil
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Ministerka Dolinková o jej odvolávaní: Nevidím žiadny relevantný dôvod
Zariadenie ciel v Leopoldove je veľmi strohé.
Viete, kto sedí v basách na Slovensku? Budete sa diviť, čo za ľudí sedí za mrežami
Na snímke poľský prezident Andrzej Duda
Skúšajú to Rusi na Západ inak? Znepokojení sú v Poľsku aj v Česku!
Juraj Bača (36)
Prečo Bača býva aj po 30-ke u rodičov: Osudový INCIDENT pred podpisom hypotéky!
Rodina Brodekovcov vytvorila v USA veľký biznis
Foto
Klan Brodekovcov dal svetu vynález, ktorý používame dodnes! Zachráni sa rodný dom šikovných Slovákov?
Machala zapochyboval o guľatosti Zeme.
Váš Tip
Vedci reagujú na Machalu: Takto si guľatosť Zeme môžete overiť aj bez cesty do vesmíru
(ilustračné foto)
Keď sa z vyrážky vykľuje RAKOVINA: Ak pupienok vyzerá TAKTO, musíte konať!