Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Vojtech z Krakovian dúfal, že finančne pomôže dcére: Dal veci do bazára, no peňazí sa nedočkal

Zostal bez materiálu i bez financií. Vojtech (64) z Krakovian (okr. Piešťany) je na dne. Ešte v decembri v roku 2018 dal do bazára na komisionálny predaj veci v hodnote takmer 3 000 eur.

Išlo prevažne o veci do domu či bytu, ktoré už jeho dcéra nepotrebovala. Bola to plávajúca podlaha, batérie, rôzne obložky, ktoré Vojtech odovzdal do bazára v Brunovciach. Majiteľ mu vystavil doklady a Vojtech čakal na to, kým sa veci predajú, aby sa jeho dcére vrátila aspoň aká-taká suma. Doteraz sa však podľa neho nič neudialo a majiteľ má na dverách bazára napísané, že je pre chorobu zatvorené.Veci odovzdal do bazára v Brunovciach.

Krakovčan Vojtech (64) je zúfalý a nevie, čo má robiť. „Viete, ja som len chcel, aby sa dcére vrátili peniaze. Sťahovala sa do domu a zostal jej materiál, za ktorý dala takmer 3 000 €. Mysleli sme, že dať ich do komisionálneho predaja za nižšiu sumu bude fajn. Keď som tam prišiel, majiteľ so mnou všetko spísal, mám aj doklad, a čakal som, že sa mi ozve. Keď sa dlho neozýval, išiel som tam a videl som, že má zatvorené. Snažil som sa mu dovolať, všetko bolo však márne,“ hnevá sa dôchodca.

Otvoriť galériu

Požiadal o pomoc aj starostu obce Brunovce, volal niekoľkokrát majiteľovi, no všetko bez úspechu. „Ja by som chcel celkom slušne, aby mi majiteľ zavolal a vrátil mi teda aspoň tie veci. Dozvedel som sa, že je chorý, ale čo tí ostatní ľudia, ktorí tam majú veci, čo s tým teraz bude,“ hovorí zúfalý Vojtech, ktorý sa obrátil aj na políciu, no ich odpoveď ho zrazila na kolená. „Vykonaným objasňovaním nebolo v zákonnej lehote zistené, že skutok spáchala konkrétna osoba, a vzhľadom na uvedené skutočnosti sa vec ukladá,“ napísala polícia Vojtechovi.

 

Majiteľ bazára má vypnutý telefón a momentálne je podľa našich zistení práceneschopný. Vojtech dokonca polepil na plot i plagáty, na ktorých je napísané, že vyzýva ľudí, ktorí majú podobnú skúsenosť, aby sa mu ozvali. „Ozvalo sa mi aj pár ľudí, ktorým sa stalo to isté čo mne, no nemajú silu s týmto mužom bojovať,“ dodal Vojtech.

 

Odporúčam predžalobnú výzvu

Róbert Bános, advokát

- Pánovi Vojtechovi by som odporúčal zaslať bazáru predžalobnú výzvu, a v tejto bazár dôsledne upozorniť, že pre prípad, že mu veci, prípadne ich finančnú protihodnotu nevydajú v stanovenej lehote, bude nútený obrátiť sa na súd. Ak predžalobná výzva nebude úspešná, odporúčal by som obrátiť sa na súd so žalobou o vydanie veci, resp. bezdôvodného obohatenia. Ak by bazar veci, či ich finančnú protihodnotu nevydal ani po právoplatnom rozhodnutí vo veci, má pán Vojtech možnosť obrátiť sa na exekútora.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Aký prípravok na čistenie karosérie je najlepší?
Veľký test autošampónov: TENTO je najlepší, no aj lacnejší spraví divy
Ivan Korčok, Peter Pellegrini, Andrej Danko, Štefan Harabin.
Prezidentskí kandidáti zverejnili výdavky na kampaň: Kto minul najviac a kto naopak ani cent?!
Vznik ministerstva športu Keketi obhajuje.
Keketi zhodnotil fungovanie ministerstva športu: Tieto aktivity považuje za najdôležitejšie
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajina a Rusko na seba ukazujú prstom: Kto používa vo vojne chemické zbrane?!
Na snímke poľský prezident Andrzej Duda
Poľskou vládou otriasol škandál: Našlo sa podozrivé zariadenie! Aké malo funkcie?
Ilustračné foto
Dráma v Humennom: Muž napadol staršiu ženu! Neuveríte, ako zareagovala
Francúzsky prezident Emmanuel Macron a šéf Kremľa Vladimir Putin
Francúzsko sa búri: Vážne obvinenia voči Rusku! O TOTO sa má snažiť
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Plánovaný ATENTÁT na Zelenského: Odhalili sieť agentov, ktorí mali chystať desivý čin! Je za tým Rusko?
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Foto
Premiér by chcel rozvíjať vzájomnú spoluprácu s TOUTO krajinou! Aha, koho pozval na Slovensko
Minister obrany Robert Kaliňák
Robert Kaliňák vyzdvihol vysokú úroveň ťažkého a obranného priemyslu SR: Ide o lákadlo pre mnohé krajiny
(ilustračné foto).
Záchranná akcia lode prevážajúcej ukrajinský tovar: Zablokovala dôležitý prieplav!
Kráľ Karol III. bojuje s rakovinou.
Obrovská RANA pre chorého kráľa: TOTO si vo svojom stave nezaslúžil! Môže mu to priťažiť