Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.02.2020 11:00 | Správy | Politika
Exkluzívne

Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka: Čo viem o schôdzke Fica s Kočnerom

Jeho meno je už týždne v centre pozornosti slovenskej verejnosti aj polície. Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka (56) je momentálne známy najmä ako aktér nahrávok Mariána Kočnera (56), ktoré zhotovoval vo svojej kancelárii. Pred časom Trnku časom vyšetrovateľ posadil do cely, potom ho na slobodu pustil prokurátor. Vyšetrovateľ sa o pár dní vrátil späť do jeho domu v Hamuliakove.

Trnka pre Nový Čas exkluzívne prehovoril o tom, čo všetko mu policajti zobrali. Vyjadril sa aj k údajnej nahrávke, ktorú v nedeľu vytiahol Boris Kollár a má zachytávať stretnutie Trnku, Kočnera a expremiéra Fica.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Čoho sa týkala tá minulotýždňová domová prehliadka?

Na tú domovú prehliadku vydal príkaz sudca špecializovaného súdu. Týkať sa mala nájdenia nejakých písomností, ktoré si mal u mňa skryť pán Kočner a mali sa týkať teraz aj medializovaných prípadov predaja jeho nehnuteľnosti na Cintorínskej ulici. Čo je, samozrejme, hlúposť, lebo nič také sa u mňa nenachádza. Bolo to od obdobia 2017 doteraz. No ja som nikdy nijaké písomnosti od neho u seba neukrýval a ani on si u mňa nič neodkladal. No je to ich povinnosť, hľadali, prehľadali celý dom, no musím podotknúť a zvýrazniť, že sa správali mimoriadne korektne a profesionálne.

Aj niečo zaistili?

Samozrejme, zaistili mi opätovne telefón, manželkin telefón, manželkin tablet a synov počítač, ktorý tam bol uložený niekde v skrini asi 15 rokov nepoužívaný. Žiadne materiály ja doma neukrývam. Prehľadali doma počítač mojej manželky, ktorý nezaistili, pretože ona je advokátka, ale oni majú taký program na vyhľadávanie podľa hesiel a slov, kontrolovali, či nemá nejaké písomnosti alebo korešpodenciu s ľuďmi, ktorých mená som ja ani nevedel, že také existujú.

Ale bolo to s negatívnym výsledkom. Takisto zaistili asi 8 USB kľúčov, ale podľa mňa 2 alebo 3 sú čisté. Ja USB kľúče nepoužívam, ani neviem s tým manipulovať, a manželka to tiež nevyužíva, tak predpokladám, že väčšina tých kľúčov je čistá a nepoužitá, ale odovzdané, samozrejme.

Otvoriť galériu

Kde všade boli tie veci?

Neboli žiadnym spôsobom poschovávané, aby museli niečo hľadať, maximálne boli normálne na takých miestach, kde bežný človek má kľúče - pri kľúčoch alebo jeden bol v šperkovnici. Samozrejme, telefóny pobrali všetky staré, čo sme mali odložené, čo sme používali v minulosti, a tie sme mali z toho titulu, že sú na nich fotografie, ešte keď žila moja nebohá svokra, možno niekedy z roku 2006, 2007, alebo svokor, lebo manželke rodičia už zomreli, tak sme to nevyhadzovali, ale mám ich uložené doma.

Myslíte, že to súviselo s prehliadkami, ktoré deň predtým robili u pána Bödöra a pani Jankovskej?

To ja vám neviem povedať. Ja ani netuším, pod akou spisovou značkou boli, alebo v akom vyšetrovaní tam boli. Toto malo súvis s prevodom tých nehnuteľností...

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, Michaela Farkašová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Novým francúzskym ministrom zahraničných vecí sa stal 38-ročný Stéphane Séjourné.
Šéf francúzskej diplomacie prišiel s novým návrhom: Posilniť by sa mala spolupráca v oblasti európskej obrany
Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!