Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.02.2020 09:22 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Kanaďania sa vyjadrili viac než jasne: Toto nech si Harry a Meghan láskavo zaplatia sami

Až 77 percent Kanaďanov je presvedčených, že ich krajina nemá povinnosť platiť za bezpečnosť britského princa Harryho a jeho manželky Meghan, ktorí sa odsťahovali zo Spojeného kráľovstva a usadili sa v kanadskej provincii Britská Kolumbia.

Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky spoločnosti Nanos Research vypracovaného pre spravodajskú televíziu CTV, informovala v pondelok agentúra AFP. Väčšina kanadských daňových poplatníkov tak zastáva názor, že za vojvodu a vojvodkyňu zo Sussexu nemusia platiť, keďže do Kanady neprišli ako zástupcovia britskej kráľovnej Alžbety II. Tá stojí zároveň na čele Kanady, ktorá je parlamentnou monarchiou.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Harry a Meghan nedávno informovali, že chcú postupne nadobudnúť finančnú nezávislosť a prestať sa zúčastňovať na oficiálnych podujatiach vyplývajúcich zo svojho postavenia. Buckinghamský palác v sobotu oznámil, že Harry a Meghan už nebudú disponovať titulom "kráľovská výsosť" a nebudú už ani platení z verejných peňazí. Harry zostane princom a pár si ponechá tituly vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu.

Len 19 percent opýtaných kanadských občanov by nemalo nič proti tomu, keby ich krajina pokrývala časť výdavkov na bezpečnosť britského manželského páru. K otázke bezpečnosti princa Harryho a Meghan zatiaľ nebolo poskytnuté oficiálne oznámenie, poznamenala AFP s tým, že kanadskí predstavitelia momentálne o tom vedú diskusie.

Len 32 percent ľudí v prieskume uviedlo, že silne podporuje zachovanie vzťahov s kráľovskou rodinou, ako aj status Veľkej Británie ako konštitučnej monarchie. Zrušenie prepojení na britskú monarchiu viac-menej podporuje 35 percent opýtaných osôb. Viac ako dve tretiny respondentov uviedlo, že súkromie dvojice a ich malého syna Archieho bude viac rešpektované v Kanade, než to bolo v Británii.

 

Harry a Meghan, ktorí aktuálne žijú v hlavnom meste Britskej Kolumbie Victoria, ležiacom na ostrove Vancouver, v januári právnou cestou varovali médiá po tom, ako boli zverejnené fotografie vojvodkyne na prechádzke so svojím synom a psami. Ako napísala stanica BBC, právnici dvojice povedali, že fotografie boli vyhotovené bez Meghaninho súhlasu a manželia sú pripravení voči tomu podniknúť právne kroky. Prieskum prebehol na vzorke 1003 Kanaďanov telefonicky alebo on-line so štatistickou odchýlkou 3,1 percenta.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Príhovor prezidentky Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Kataríny Krnáčovej dohnal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú k slzám.
Foto
Slzy prezidentky Čaputovej v priamom prenose: Toto sú slová, ktoré ju dojali!
woman holding liver paper cut, hepatitis vaccination, liver cancer treatment, world hepatitis day
Slováci majú problémy s pečeňou: Alkohol za tým nehľadajte! Vinník je jasný
Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili.
Odpoveď, na ktorú všetci čakali: Dal Putin zabiť Navaľného († 47)?! Vyzerá to tak, že...
Judge holding gavel in courtroom
Muž dostal za smrť mladíka podmienku: Zdrvená matka už stratila vieru v spravodlivý proces
Ilustračné foto
Slovensko zažije oteplenie: Na príjemnú zmenu sa môžete tešiť už počas víkendu
(Zľava) Kristián Fedák (19), Dominik Horváth (21), Mário Horváth (24), Kristína Horváthová (30), Ada Horváthová (23), Tomáš Horváth (33), Miroslav Horváth (31)
FotoVáš Tip
Osem súrodencov rozhádzali po detských domovoch, teraz hľadajú stratenú sestru: Deniska, kde si?!
(ilustračné foto)
Veľké dopravné obmedzenia počas celého víkendu: V tomto úseku dajte radšej nohu dole z plynu
Slovensko neposilnia hráči z KHL na MS v Česku.
Foto
Slovenská reprezentácia obdržala skvelú správu zo zámoria: Ďalšie hviezdne posily?
Na dne jazera našli potápači aj kolobežku.
Foto
Šokujúci nález v Štrkovci: Pozrite, čo odtiaľ vylovili! Nebudete veriť vlastným očiam
(ilustračné foto).
Šialené! Na Slovensku padla výhra v hodnote 5,3 milióna eur, šťastlivec však peniaze nikdy neuvidí
(Ilustračné foto).
Začína kríza ruskej ropy? Ukrajina tvrdí, že Moskve spôsobila veľké straty
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
TOTO spravil nahnevaný Ramsay počas zápasu s Českom: Je to neakceptovateľné!