Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.01.2020 09:32 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Kováčík reaguje na výpoveď Petra Tótha: Kontakty s Bödörom odmieta

Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik naďalej odmieta stretnutia, komunikáciu či kontakty s podnikateľom Norbertom Bödörom.

Odmieta aj ovplyvňovanie kauzy televíznych zmeniek a akékoľvek nezákonné konanie. Reagoval tak na výpoveď niekdajšieho príslušníka Slovenskej informačnej služby Petra Tótha na pojednávaní Špecializovaného trestného súdu vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka. TASR o tom informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

Kováčik sa podľa nej opakovane ohradzuje voči šíreniu vymyslených lží o neexistujúcom vzťahu v súvislosti s tzv. motákmi a naďalej trvá na svojom vyhlásení. "Ktorékoľvek z medializovaných tvrdení je pripravený bezodkladne vysvetliť orgánom činným v trestnom konaní," uviedla.

Kováčik doteraz nebol políciou predvolaný vypovedať k predmetnej trestnej veci, ani k ďalším veciam, ktoré boli medializované ako výpoveď svedka a niekdajšieho príslušníka Slovenskej informačnej služby Petra Tótha. Jeho tvrdenia sú podľa Kováčika nepravdivé a vo veci týkajúcej sa zmeniek žiadnym spôsobom dozorujúceho prokurátora neovplyvňoval, nevstupoval do výkonu jeho právomocí a nijakým spôsobom do veci nezasahoval. "V dvoch prípadoch aproboval príslušné písomnosti, ktoré v oboch prípadoch pripravovali a spracovávali na podpis prokurátor vykonávajúci dozor nad zákonnosťou prípravného konania a jeho bezprostredne nadriadený prokurátor, s ktorými sa špeciálny prokurátor stotožnil bez úprav, zmien či zásahov," uviedla Tökölyová. Kováčik sa mal podľa nej o tom, že sa jeho meno spomína v súvislosti s komunikáciou aj informáciu o obsahu a rozsahu komunikácie dozvedieť len z médií.

 

K medializovanej komunikácii spomínaných osôb z aplikácie Threema ÚŠP uvádza, že z nej vyplýva, že v trestných veciach, týkajúcich sa Mariana Kočnera, Ladislava Bašternáka a ďalších bolo rozhodovanie Kováčika a ďalších prokurátorov v neprospech záujmov týchto osôb.

Podľa Tótha chcel Marian Kočner vedieť, či by Tóth cez špeciálneho prokurátora Kováčika zistil, aké sú vyhliadky jeho prepustenia z väzby. Rovnako, či by nemohol intervenovať u prokurátora Jána Šantu, ktorý rieši kauzu tzv. televíznych zmeniek. Dodal, že od Kováčika prišla cez podnikateľa Norberta Bödöra záporná odpoveď s tým, že Ján Šanta by okamžite zvolal tlačovú konferenciu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku