Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.01.2020 19:19 | Správy | Domáce správy

Kiska napísal Ficovi otvorený list! Toto sa Robovi nebude čítať ľahko: Nájdi odvahu a povedz, že si urobil chybu

Šéf strany Za ľudí a bývalý prezident Andrej Kiska sa predsedovi stále najsilnejšej strany rozhodol adresovať pár úprimných slov.

Kiska tak urobil na sociálnej sieti a aj keď začal príveto, ďalšie riadky svedčia o napätí medzi týmito dvoma mužmi.

"AHOJ, ROBERT, dlho sme sa nestretli, tak ti píšem otvorený list. Vojdeš do dejín ako človek, ktorý umožnil zlu ovládnuť našu krajinu. Chcem ti otvorene povedať, že za 12 rokov vládnutia si mal všetky možnosti ho zastaviť. To zlo ovládlo aj teba, šíriš ho všade okolo. V každom vyjadrení, na každej tlačovke, v každom videu," píše v úvode Kiska a pritvrdzuje: "Ak v tebe ešte niečo ľudské zostalo, skús pochopiť, že moc ťa zničila. Nezvládol si to. Nevieš sa jej vzdať. Nedokážeš ľudsky povedať – prepáčte, je mi to ľúto. Nemáš žiadnu pokoru, nevieš skloniť hlavu. Skús si to priznať."

V ďalších vetách mu radí, aby neveril ľuďom, ktorí žijú z Ficovej moci. Podľa Kisku šéfa Smeru využili a zneužili. "Je jasné, že sa postarajú aj o teba. Šťastie ti však nikdy nekúpia," upozorňuje ho Kiska. Vo svojich myšlienkach sa vracia aj k popraveným snúbencom Jánovi Kuciakovi († 27) a Martine Kušnírovej († 27), ale aj k utorkovej výpovedi Zoltána Andruskóa.

 

Ten rozprával o Kočnerových vzťahoch s politkmi Smeru, medzi nimi aj Ficom. "Kočner sa vraj tváril, že vás pozná a kryjete ho. Ak by ste konali, Ján Kuciak a Martina Kušnírová mohli asi žiť," vyčíta mu Kiska a zachádza ešte ďalej: "Bödör s Kočnerom ťa volali šéf, prečítal som si to vo zverejnených esemeskách. Nevedel som, že sa s Kočnerom poznáte. Asi preto písal v motákoch z väzenia, aby jeho kamaráti kontaktovali RF. Polícia a NAKA roky pracovala na objednávku a riešili ste, ako sa udržať pri moci a kryli ste gaunerov. Úprimne – chceš, aby boli potrestaní vinníci vraždy? Aj politickí vinníci? Tak nájdi odvahu a povedz, že si urobil chybu a mali ste tých gaunerov zastaviť skôr. A nechaj si aj ten milión eur," vyzýva Fica jeho súper z prezidentských volieb v roku 2014.

Tie expremiérovi pripomína Kiska ako začiatok jeho konca, kedy  Fico v 2. kole prehral boj o hlavu štátu. "Odvtedy sa ti všetko rúca. Pomaly, postupne, ale definitívne. Bol som pri každom tvojom páde a neúspechu. A môžeš si byť istý, že 29. 2. 2020 v deň parlamentných volieb budem znova pri tom. Spolu so všetkými slušnými ľuďmi. Verím, že to bude definitívny koniec zla, ktoré ovláda naše Slovensko."

Kiska na záver listu prejde do vykania: "PÁN FICO, máte v srdci hroznú nenávisť voči iným. Verím, že odpustenie neočakávate od Jankových a Martininých rodičov. To skutočne od nich nechcite. A od nás ostatných tiež nikdy neočakávajte, že zabudneme. Nie, nezabudneme a vo voľbách vás porazím a vrátime Slovensko naspäť všetkým slušným ľuďom."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: voj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustr. foto)
Európska krajina vyzýva občanov, aby z pivníc spravili bunkre: Chystá sa niečo veľké? Nelichotivé slová o Rusku
Šéf americkej diplomacie Antony Blinken.
Šéfa americkej diplomacie čaká návšteva Blízkeho východu: Zvláštne, čo všetko má byť predmetom rokovaní
Emmanuel Macron
Macron má vlastnú vidinu pre európsku obranu: Jadrové zbrane môžeme použiť, keď…
Tornáda v USA za sebou zanechali spúšť.
Foto
Americká Nebraska má za sebou ťažkú noc: Tornádo napáchalo veľké škody! To však nie je všetko…
Cropped detail shot of seismometer printing line
Najviac zaľudnený ostrov na svete zasiahlo silné zemetrasenie: Hrozí príchod smrteľného tsunami?
Ilustračné foto
Neviete sa zbaviť chrápania? 4 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu! JEDEN by ste nikdy nečakali
Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli
(ilustračné foto)
Ako v skutočnosti funguje režim inkognito? Nie ste až tak v bezpečí, ako si myslíte!