Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.01.2020 16:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti
Foto

Odchod z kráľovskej rodiny: Princ Harry má poriadny majetok, ale... Teraz príde o milióny

Princ Harry (35) a vojvodkyňa Meghan (38) by mohli prísť až o dva milióny libier (2,35 milióna eur) z kráľovskej pokladnice, ak sa odsťahujú zo Spojeného kráľovstva a vzdajú sa svojich kráľovských povinností. No britskí daňoví poplatníci budú možno stále musieť platiť 600 000 libier (704 000 eur) za ochranku pre "finančne nezávislých" rebelov.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu chcú aj spolu so svojim synom Archiem tráviť čas v Británii, ale aj v Severnej Amerike - tým pravdepodobne myslia Kanadu, kde bývalá hviezda seriálu Kravaťáci Meghan kedysi žila.  Ako informuje The Sun, Meghan a Harry a ich šiesti ochrankári stoja daňových poplatníkov 600 000 libier ročne. Okrem toho dostávajú vojvoda a vojvodkyňa z kráľovskej pokladnice 2 milióny libier. 

Ak opustia svoje pozície v kráľovskej rodine, vzdajú sa svojich povinností a odsťahujú sa dlhodobo do zahraničia, pravdepodobne prídu o túto finančnú injekciu. Taktiež dostávajú peniaze z fondu Harryho otca, princa Charlesa. Tieto peniaze by mali dostávať aj naďalej, ak sa princ Charles nerozhodne inak. 

 

No párik rozhodne biedou trpieť nebude. Majú takmer 33 miliónov libier (38 miliónov eur). Princ Harry zdedil 30 miliónov libier (35 miliónov eur) po smrti svojej matky, princeznej Diany, a aj po svojej prababičke Alžbete, kráľovnej matke. 

BBC uviedlo, že Harry a jeho brat, princ William disponujú 14 miliónmi libier (16, 5 milióna eur) z majetku ich prababičky. Po smrti ich matky, princeznej Diany zdedili tri štvrtiny jej majetku, ktorý predstavoval 21 miliónov libier (24,5 milióna eur). Zvyšnú štvrtinu získali jej krstniatka. Harry taktiež dostáva ročne 45 000 libier (53 tisíc eur) za svoju prácu v britskej armáde.

Predtým, ako sa Meghan pripojila ku kráľovskej rodine sa jej cena pohybovala na úrovni 3,8 milióna libier (4,5 milióna eur). Ako úspešná herečka zarábala 37 000 libier (43 000 eur) za jeden diel časti Kravaťáci. Peniaze získala aj účinkovaním v niekoľkých filmoch a platia ju aj dve kanadské módne značky. Jej starý blog o životnom štýle The Tig jej mal vyniesť viac ako 61 000 libier (71 000 eur) ročne. 

Párik síce zarába veľa peňazí, no taktiež si potrpí na drahé veci. To sa ukázalo, keď Meghan odletela do New Yorku na párty pre budúcu mamičku za 300 000 libier (352 tisíc eur).

Blízkym priateľom povedali, že ďalšie dva týždne by chceli stráviť mimo Kanady. V tejto krajine strávili posledných šesť týždňov, vrátane Vianoc a Silvestra. Priatelia ich v rozhodnutí opustiť monarchiu podporujú, keďže kráľovská rodina sa ich mala pokúsiť odsunúť na druhú koľaj. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ivt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Fotografia z miesta nehody v Malackách.
Dráma na stanici v Malackách: Dieťa zasiahol elektrický prúd, ratoval ho vrtuľník
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy