Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Judita obžalovaná z vraždy najlepšieho kamaráta pred súdom: Čo povie o strašnej smrti Tomáša?!

Prípad, ktorý otriasol Slovenskom. V máji minulého roka v blízkosti žilinského sídliska Vlčince mal neznámy odpočtár bodnými ranami zavraždiť Tomáša († 16), ktorý bránil kamarátku a spolužiačku elitného gymnázia Juditu (16).

Polícia však už o 2 dni dospela k záveru, že v byte smrti nikto tretí nebol a v novembri Juditu obžalovali z obzvlášť závažného zločinu vraždy.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Tínedžerka sa dnes postaví pred súd. Očakáva sa, že verejnosť bude z hlavného pojednávania Okresného súdu v Žiline vylúčená. „Predpokladáme, že keďže ide o mladistvú obžalovanú, súd môže rozhodnúť o vylúčení verejnosti,“ myslí si Ján Halagan, právny zá- stupca rodiny zavraždené- ho Tomáša. Podľa právnika na súde odznejú dôkazy, ktoré otrasú verejnosťou. „V tejto záležitosti nemôžem nič dopredu komentovať, no určite zaznejú na súde dôkazy, ktoré verejnosť prekvapia.Zatiaľ môžem za rodinu povedať len toľko, že očakávame spravodlivosť. O odškodnení rodiny obete, v tejto fáze, kým ešte nebola vina dokázaná na súde, nebudeme hovoriť,“ dodal Halagan.

Jeden z najväčších súdnych procesov tohto roka prebehne necelých osem mesiacov od hrozného činu. Polícia zozbierala dostatok dôkazov na to, aby sa obžalovaná Judita postavila pred súd. Jej najlepší kamarát a spolužiak Tomáš zomrel 16. mája minulého roka strašnou smrťou a v ukrutných bolestiach. Pri vražednom besnení mu páchateľ zasadil až 51 rán nožom, po ktorých vykrvácal. Tínedžerka Judita až doteraz k tomu, čo sa odohralo v byte hrôzy, nepovedala pred vyšetrovateľmi jediné slovo. Znalec u nej nezistil žiadnu duševnú poruchu.

 

 

Vývoj tragického prípadu

16. 5. 2019

Vražda

Na 5. poschodí bytu na žilinskom sídlisku Vlčince v ukrutných bolestiach zomiera študent Tomáš Teličák († 16) rukou vraha, ktorý mu zasadil až 51 rán nožom. Páchateľom ohavného činu mal byť neznámy odpočtár.

 

20. 5. 2019

Obvinenie Judity

Po pár dňoch nastáva zvrat. Polícia z brutálnej vraždy obviní Juditu. Jedným z najsilnejších dôkazov je nôž dlhý 31 cm s čepeľou 18,5 cm, ktorý našli policajti v Juditinej študentskej izbe. Na noži bola aj krv, ktorá patrila podľa našich informácií Judite a Tomášovi.

 

23. 5. 2019

Väzba

Sudca Okresného súdu v Žiline poslal obvinenú tínedžerku do väzby. Juditua mala dlane rúk obviazané po zraneniach, ktoré, si podľa predpokladov polície, spôsobila sama pri bodaní. „To, čo sa stalo, je jedno veľké nedorozumenie, neviem, ako k tomu došlo. Tomáš bol môj najlepší kamarát a je mi to všetko neskutočne ľúto,“ vyjadrila sa Judita a ďalej už odmietla vypovedať. Práve tieto slová a teda neznalosť motívu, boli jedným z najdôležitejších dôvodov, pre ktoré ju sudca prvostupňového súdu poslal do väzby. 

 

25. 5. 2019

Luxusné pomery

Prevalilo sa, že Judita pochádza z luxusných pomerov a jej sestra žije v Londýne so synom vplyvného žilinského podnikateľa. Juditina matka Katarína je jediným vlastníkom nadštandardného bývania na 5. poschodí. Podľa susedov si ho mama len z učiteľského platu dovoliť nemohla. Prišla k nemu až po rozchode s Juditiným otcom, keďže s dcérou bývala sama.

 

9. 10. 2019

Spoveď mamy Tomáša

Tomášova matka Andrea prehovorila so slzami v očiach nad hrobom syna: „Takúto smrť si nezaslúži nikto, je to pre nás nesmierne ťažké, ale stále je to nič v porovnaní s tým, čo sa stalo Tomáškovi,“ povedala.

 

10. 10. 2019

Pokus o prepustenie

Judita sa už tretíkrát pokúsila dostať na slobodu. Keďže vyšetrovanie sa blíži k záveru, znalecké posudky sú hotové a všetci svedkovia s výnimkou jedného boli vypočutí, existovala možnosť, že sa jej to podarí. Súd však rozhodol, že zostane za mrežami, presnejšie vo väzenskej nemocnici v Trenčíne. Proti uzneseniu o zamietnutí žiadosti podal obhajca obvinenej sťažnosť. Prečo je hospitalizovaná, to komentovať nechcel.

 

30. 10. 2019

Srdcervúci sloh

Rodičia obete zverejnili slohovú prácu svojho jediného syna Tomáša, v ktorej vidia desivú predtuchu. Spomína svoje plány do budúcnosti. „Chcel by som dosiahnuť veľa úspechov, založiť si rodinu a viesť zábavný a harmonický život. Tiež by som rád cestoval, ale ktovie, aké má osud so mnou plány,“ napísal v slohovej práci.

 

4. 11. 2019

Záruka za Juditu

Elitná škola - Gymnázium Varšavská cesta - dá záruku za Juditu, že dohliadne na jej správanie v prípade, že bude prepustená na slobodu. Matka chlapca vyzýva pedagógov, ktorí sa zaručili za Juditu, aby sa jej pozreli do očí. Okresný aj krajský súd rozhodli, že obvinená musí zostať vo väzbe práve z dôvodu prevencie, pretože existuje reálna obava, že by brutálny útok mohla zopakovať.

pokračovanie
Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, Jana Rojková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Boje na Ukrajine sa zintenzívnili, Rusko spustilo ofenzívu: Zelenskyj odhalil, ako to je na fronte
Foto
Totálny výbuch Juraja Slafkovského: Takéto slová by nechcel nikto počuť!
(ilustračné foto)
Ukrajinu čakajú ťažké časy: To, čo ju podľa USA čaká, vôbec neznie dobre
Foto
Česká expertka si rýpla do Slafkovského: Riešite ho, akoby neexistovali iní hráči!
Medzi bratmi Harrym a Williamom vládnu napäté vzťahy.
Karol zasadil Harrymu ďalšiu ranu: To, čo William dostal od kráľa, brat ťažko predýcha
Prezidentka navštívila Ukrajinu: Vyzdvihla pomoc Slovákov a nezlomnosť Ukrajincov
Ruský prezident Vladimir Putin
Putinov prejav odhalil aj to, čo chcel ukryť: Stačil malý detail a ľudia spozorneli
Foto
Hnev slovenských hráčov po prehre s Nemeckom, Hudáček: Takýto zápas už nemôžeme odohrať!
cropped view of senior man playing with puzzles
13 zvykov, pri ktorých hrozí zvýšené riziko demencie: Sú celkom bežné! Tomuto sa určite vyhnite
Ilustračné foto
Afganistan zasiahli ničivé záplavy: Hlásia desiatky obetí, počet môže ešte narásť
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Ako dopadlo hlasovanie OSN o posilnení Palestíny? Za toto hlasovalo Slovensko!
Americký prezident Joe Biden
Správa, ktorú potrebujú ako soľ: Biden schválil novú vojenskú pomoc pre Ukrajinu