Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.12.2019 22:09 | Správy | Zahraničné správy

Príchod nového roka očakávajú v Prahe tisíce ľudí: Počuť predovšetkým angličtinu a ruštinu

Koniec starého a začiatok nového roka začalo pred 18:00 sláviť v centre Prahy sláviť niekoľko tisíc ľudí. V okolí Václavského a Staromestského námestia bolo počuť predovšetkým ruštinu a angličtinu. Miestni obyvatelia dali skôr prednosť návšteve kultúrnych podujatí alebo domácim oslavám.

Policajti očakávajú, že spodná časť Václavského námestia bude večer aj v prvých hodinách nového roka patriť pyrotechnike.. Zatiaľ ale polícia, hasiči ani záchranári nemuseli riešiť žiadne väčšie problémy súvisiace s pyrotechnikou či oslavami Silvestra vôbec.

Nočná služba na Silvestra a tá nasledujúca na prvý januárový deň sú pre operátorky, záchranárov, vodiča a lekára pražskej záchranky najnáročnejšou zmenou celého roka. "Častou príčinou zranenia je chybná manipulácia so zábavnou pyrotechnikou," uviedla hovorkyňa pražskej záchrannej služby Jána Poštová.

Do 21:00 podľa nej záchranári nemuseli ošetriť v súvislosti s oslavami žiadne zranenia. Ani policajti podľa hovorkyne pražskej polície Evy Kropáčovej kvôli oslavám zatiaľ nemuseli zasahovať. Pražskí hasiči podľa ich hovorcu Martina Kavky zasahovali do 21:00 pre pyrotechniku v deviatich prípadov, ale jednalo sa len o menšie požiare odpadu či kontajnerov.

 

Tisíce ľudí navštevujú stánky s občerstvením na Staromestskom námestí, Na pódiu neďaleko rozžiareného vianočného stromu začala silvestrovská hudobná šou. Na Staromestské námestie prilákal publikum sprievodný program, ktorá začala dievčenská rocková skupina The Apple hity ako I Love Rock'n'Roll, Smoke on the Water alebo I Was Made For Lovin 'You. Ku sviatočné atmosfére prispievajú na niekoľkých miestach tiež pouliční hudobníci.

Silvestrovské predstavenie uviedlo niekoľko pražských divadiel. Napríklad Divadlo Kalich tento rok ponúklo dve predstavenia muzikálu Pomáda. "Diváci idú na Silvestra do divadla s vedomím, že je to posledný deň v roku a na javisku bude uvoľnená atmosféra a herci si dovolia občas nejaký ten žartík. A skutočne je to tak. Je to fajn zakončenie roka a vždy sa na to tešíme, "uviedol pre ČTK Roman Tomeš, ktorý sa predstavil v úlohe Danyho. "Raz som si pri Pomáde vzal na javisko futbalovú loptu, pretože som vedel, že v hľadisku sedí Milan Baroš, a vytiahol som ho z hľadiska, aby sa mi na ňu podpísal. Tých zážitkov je ale naozaj veľa," dodal.

Proti minulému roku podľa zistení ČTK ubudlo podvodov pri kurzových prepočtoch. Kurz koruny za rok posilnil zhruba o percento na 25,4 koruny za euro. Kým vlani stánkari cudzincom, ktorí si nevymenili eura za koruny, tovar počítali v kurze 22 korún za euro, tento rok to bolo minimálne 24 korún. Cena fľaše sektu zostala medziročne rovnaká na 250 korunách.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD).
Koaličná rada sa zhodla: Pokračovať musia v tempe, ktoré nastavil premiér
Foto
Problémy Slovákov po zápase s Lotyšskom: TOTO ukázali vyšetrenia!
Magdino zápästie zdobí meno jej dcérky.
FotoVáš Tip
Šebestová má po desivej nehode opäť úsmev na perách: Niekto ju potešil veľkou kyticou! FOTKA hovorí za všetko
Juraj Šeliga zverejnil na sociálnej sieti video, na ktorom sa mal podpredseda parlamentu Andrej Danko dostať do konfliktu s neznámym mužom na benzínovej pumpe. 
Šeliga zverejnil VIDEO z Dankovho konfliktu: Šéf SNS mal mužovi na pumpe vyraziť nákup z rúk
Foto
Žena pre boľavý zub obvolala viac ako 100 ambulancií: Hrozné, ako to skončilo! Uf, trúfli by ste si?
Prezidentka sa stretla s Kaliňákom, informoval ju o zdravotnom stave premiéra
Prezidentka sa stretla s Kaliňákom: Ponúkla návštevu premiéra, toto zaznelo
Záľuba: Celeste sa venuje 
študovaniu dejín.
Foto
FOTO Celeste Buckhingham sa splnil sen! Na jednom pódiu s legendárnym umelcom
Český premiér Petr Fiala.
V Česku rastie nespokojnosť: Neplní vláda dohodu?! Aha, čo hrozí
Torrential rain causing flood.
Pre TIETO okresy Slovenska platia výstrahy! Počasie bude nebezpečné
Turista po páde v oblasti Horných dier utrpel poranenie hlavy
Lesný robotník utrpel na Orave vážne zranenia: Hrozné, čo sa stalo
vojak
Desivé plány Izraela v meste Rafah: Minister obrany vyriekol to, čo nechcel počuť nik
Podpredseda parlamentu za Smer vyvesil v kancelárii portrét svojho idola.
Trestné stíhanie pre obraz Che Guevaru v kancelárii Blahu polícia zastavila: Toto je dôvod