Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Rakovinou sužované dievčatko sa dočkalo prekvapení: Prezidentka odpísala ťažko chorej Saške!

Aspoň malá náplasť na bolestný údel. Mama Alena (45), ktorá si konečne priviedla svoju milovanú Sašku (10) domov z nemocnice, je už úplne vyčerpaná.

Namiesto toho, aby si počas sviatkov obe aspoň na chvíľu oddýchli, musia ešte úpornejšie bojovať. Saške z Hlohovca, ktorá má zákerný osteosarkóm, neustále tečie z nosa krv a jej výsledky sú veľmi zlé. Hrozí, že na najkrajšie sviatky nebude doma. Mama zase zápasí s úradmi, ktoré jej nechcú priznať opatrovateľský príspevok. V tejto situácii ich veľmi potešil list z kancelárie prezidentky, po ktorom sa im oči rozžiarili novou nádejou.

Alena má na svojich pleciach toho viac, ako by chcela. Napriek tomu však bojuje, ako sa len dá. Jediná pozitívna správa, ktorá im domov prišla, je, že ministerstvo spravodlivosti, ako aj samotná prezidentka sa začali zaoberať milosťou pre Saškinho otca. Otec dievčatka Martin (40) ešte pred 13 rokmi spôsobil trestný čin krádeže, za ktorý dodnes nesie následky celá rodina. Právoplatne ho odsúdili až v tomto roku a musí si odsedieť 8 rokov.

Saška, ktorá otca neskutočne miluje, pre neho požiadala samotnú prezidentku o milosť. Zuzana Čaputová list prijala a odkázala, že chce dievčatko aj navštíviť. „Ona nám už aj odpísala s tým, že sa tým zaoberajú, tak uvidíme, či sa to vôbec podarí. Veľmi by sme chceli, aby bol s nami aspoň na Vianoce,“ hovorí nešťastná mama Alena o nádeji, že na sviatky príde Saškin otec. O priepustke na sviatky môže rozhodnúť aj riaditeľ väznice, odtiaľ sa však vyjadrili veľmi neurčito.

Otvoriť galériu
Zdroj: šiš
„V zmysle zákona o výkone trestu odňatia slobody mimoriadne voľno na opustenie ústavu je podľa zákona o výkone trestu odňatia slobody disciplinárnou odmenou, ktorú môže udeliť riaditeľ ústavu odsúdenému za dlhodobé pozitívne výsledky,“ povedala Katarína Nováková z Generálneho riaditeľstva Zboru väzenskej a justičnej stráže.

 

Stav Sašky sa zhoršil

Rodina túži, aby najkrajšie chvíle v roku mohli tráviť spolu doma. Sašku síce prepustili z nemocnice na priepustku, no jej stav sa komplikuje. „Stále jej tečie z nošteka krv, je slabá a dokonca mala aj zlé výsledky. Neviem, či to doma vydržíme. Stále mi chudne, máličko papá, ale bojujeme, ako sa len dá,“ hovorí užialená mama, ktorá má aj iné starosti.

„Aby toho všetkého nebolo málo, tak na úrade v Topoľčanoch mi nechcú priznať opatrovateľský príspevok, ktorý je 500 eur, čo by nám teraz strašne pomohlo. Vraj musím zdokladovať príjem, ktorý som mala v minulom roku. Ja som ale žiadny príjem nemala, poberala som len rodinné prídavky, čo je 73 eur. O ostatné sa staral môj partner. Teraz je ale v base a my potrebujeme z niečoho žiť,“ hovorí utrápená Alena, ktorá navyše nešťastnou náhodou spôsobila ešte aj škodovú udalosť.

„Keď som odchádzala s plačom z úradu, tak mi hrozne svietilo slnko do očí a podarilo sa mi naraziť do auta, ktoré stálo predo mnou. Skoro nič sa nestalo, naozaj to bol škrabanec a ten vodič chcel odo mňa 1 000 eur. Skoro som skolabovala. Zavolal na mňa policajtov a tí mi chceli dať pokutu 800 eur. Aby toho nebolo málo, prišla som na to, že som nemala zaplatenú poistku. Celé to skončilo s tým, že nakoniec sa policajti zľutovali a zaplatila som pokutu 200 eur a musela som zavolať odťahovku. Keďže som nemala poistku, policajti ma nemohli pustiť ďalej, čiže bolo treba zaplatiť aj odťah a to nehovorím o tom, že ten pán bude chcieť zaplatiť škodu,“ opisuje strastiplné chvíle s plačom mama, ktorá má napriek všetkým starostiam iba jedno prianie: „Všetky problémy nejako zvládneme, ale najviac si zo srdca želám, aby bola moja Saška zdravá a vyliečila sa zo zákernej rakoviny.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




The dead body is seen lying on the ground behind a cordon tape.
Násilná potýčka si vyžiadala najmenej dve obete: Neuveríte, čo bolo príčinou konfliktu!
(ilustračné foto).
Hrozivá nehoda pri Vranove nad Topľou: Po zrážke kamióna s autom vyhasol ľudský život
Päťposchodová budova v juhoafrickom meste George sa zrútila 6. mája.
Foto
Mestom otriaslo veľké nešťastie: Počet obetí po páde budovy stúpol, v tomto prípade sa však stal zázrak
Ministerka Saková, Dolinková a Šimkovičová.
Foto
Ministerky na stretnutí s premiérom: Takto odborníčka zhodnotila outfity Sakovej, Dolinkovej a Šimkovičovej
Blurred train moving past a railroad crossing
Vykoľajenie vlaku ochromilo dopravu: Sú cestujúci v poriadku? Rusko ukazuje prstom na vinníka!
Po náraze nákladnej lode do jedného z pilierov mosta Key Bridge sa most zrútil.
VIDEO Tragický pád mosta v Baltimore: Okolo kontajnerovej lode zavládol výbuch!
Robert Fico a Denisa Saková.
Robert Fico ohlásil nový atómový blok: Tento scenár si ministerka Saková nevie predstaviť
(ilustračná fotografia).
Krvavé následky teroristického útoku: V dedine zahynulo päť vojakov
Vladimir Putin.
Do rozhodnutia Putina sa obula už aj USA: Tento krok svedčí o jeho zúfalstve!
Pri požiari bratislavského podniku zasahovalo až 17 hasičov.
Foto
Známy bratislavský bar v plameňoch: Podozrivé incidenty z minulosti! Bol požiar nehodou či zámerom?
Viaceré skupiny spotrebiteľov už obavy z nárastu cien mať nemusia.
Zdražovanie sladených nápojov: Ministerstvo po vlne kritiky cúvlo! Za ktoré položky si NEPRIPLATÍME?
Manželia majú spolu synčeka Janka.
Ďurovčíkova manželka Barbora prezradila na partnera pikošku: Keď robí TOTO, nejde ma bozkávať!