Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Filip († 20) zomrel za čudných okolností, mama viní nemocnicu: Žiada tučné odškodné

So smrťou milovaného syna sa nedokáže zmieriť a nemocnici nechce nič odpustiť. Mama a príbuzní Filipa Fedorčáka († 20) žiadajú od bardejovskej nemocnice odškodné 450 000 eur. Filip zomrel vo februári 2016 po prevoze z bardejovskej nemocnice do košickej na sepsu.

Mama Svetlana (61) a Filipovo dvojča Fero (23) žiadajú od nemocnice odškodné vo výške 450 000 eur. V ich prospech hrá aj stanovisko Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ktorý skonštatoval, že starostlivosť v bardejovskej nemocnici neposkytli mladému mužovi správne. Navyše majú aj odborný posudok, kde sa konštatuje to isté. Mama tvrdí, že jej synovi vykonávali vyšetrenia neskoro, čo podľa odborníkov spôsobilo, že napokon zomrel na sepsu.

Otvoriť galériu
Rodina spočiatku hľadala právnika v Bardejove, ale všetci sa báli ísť proti tamojšej nemocnici, a tak si našli zastúpenie v Bratislave. Aj po rokoch ma to bolí rovnako. Teraz navyše prežívam bolestné chvíle, lebo počúvam detaily o smrti svojho syna,” povedala skormútená mama, ktorú doplnil syn Fero: „Zomrelo moje dvojča, to je ako keby pochovali aj časť mňa.” Právnička na súde predniesla 45-minútovú emotívnu reč, v ktorej okrem opisu útrap Filipa uviedla aj náročné obdobie, ktorým pozostalí po mladom mužovi prešli a žiadala 300 000 eur a pre brata 150 000 eur. Výška sa však sudkyni zdala privysoká, lenže právnička oponovala, že má ísť aj o poučenie pre zdravotnícke zariadenie. „Žiadame ospravedlnenie pre príbuzných za traumu a finančné odškodnenie,“ zhodnotila advokátka Soňa Tóthová.

Právnik nemocnice Peter Petko sa pridal k sudkyni tvrdením, že žiadané odškodnenie je príliš vysoké, čo dokazujú rozhodnutia v iných odvolacích súdoch. „Chcem vysloviť úprimnú ľútosť nad úmrtím mladého pacienta. Poskytujúci personál však aj dnes zastáva názor, že starostlivosť poskytol v súlade s vedomosťami a s dobrou vierou, s ktorou pristupuje k ošetrovaniu každého pacienta,” uzavrel advokát nemocnice na súde, ktorý napokon odročili. Prípadom sa zaoberá aj polícia. „Na základe výsledkov znaleckého posudku bolo vznesené obvinenie aj dvom lekárom z NsP v Bardejove. Vyšetrovanie doposiaľ nebolo ukončené,” informoval policajný hovorca Igor Pavlík.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Novotný, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú