Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.12.2019 18:00 | Správy | Zahraničné správy

Blondínka prežíva každý deň peklo: Aj najmenší dúšok vody jej spôsobuje ukrutnú bolesť

Mladá žena trpí zriedkavým dedičným ochorením, kvôli ktorému je odkázaná na žalúdočnú trubicu. Je k nej pripojená 22 hodín denne a už nikdy nebude schopná jesť.

Jemma Levy (30) z Londýna pociťovala príznaky 17 rokov a až po tak dlhom čase si vypočula hrozivú diagnózu Ehler-Danlosov syndróm, uvádza portál Daily Mail. Podľa jej názoru práve čakanie na diagnózu spôsobilo to, že je jej stav tak vážny. Jej tráviaci systém je nefunkčný a nevoľnosť pociťuje niekoľkokrát za deň a to aj v prípade, že neprijme žiadnu stravu.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

V súčasnosti neexistuje žiadna liečba a 30-ročná Jemma je po zvyšok života odkázaná na žalúdočnú trubicu. Spolu s manželom Alexom (31) boli donútení vzdať sa práce v oblasti financií, snov o založení si spoločnej rodiny a Alex sa stal jej opatrovateľom.

„Za posledných 18 mesiacov sa môj život zmenil na nepoznanie. Celý môj tráviaci systém je paralyzovaný. Nefunguje. Život trávim v nemocniciach, na operáciách, u lekárov a ležím na sedačke. 22 hodín som pripútaná na kvapkajúci prístroj, ktorý ma kŕmi. Neustále zvraciam, a to aj v prípade, že mám žalúdok prázdny a všetko musí prejsť žalúdočnou trubicou,“ opisuje svoj zdravotný stav Jemma.

 

Blondínka tvrdí, že príznaky spozorovala, keď mala 12 rokov. Jej žalúdok sa nedokázal správne vyprázdniť. Mala problémy s ramenami a chrbticou, pretože mala nestabilné kĺby a tie sa jej „vykĺzavali“ zo svojho miesta.

Po rokoch fyzioterapie a chirurgických zákrokov jej diagnostikovali poruchu spojivového tkaniva kĺbov. Až do roku 2018 to však nikto nespájal s jej žalúdočnými problémami. „Gastroenterológ sa pozrel na všetky moje zdravotné problémy, dotkol sa mi veľmi pružnej pokožky a povedal, že mám pravdepodobne Ehler-Danlosov syndróm. Diagnózu neskôr potvrdil aj odborný konzultant,“ hovorí Jemma.

Jemma obviňuje lekárov a myslí si, že keby jej diagnostikovali zákerný syndróm už v 12-tich rokoch, jej stav by nebol tak vážny. „Keď sa mi dostala pomoc, môj tráviaci systém bol už tak paralyzovaný, že nebola žiadna možnosť liečby a ani operácie. Keby som to vedela skôr, mohla som niečo robiť,“ ľutuje Jemma. „Úsmev na mojej tvári neznamená, že nemám bolesti. Znamená to len, že chcem predstierať, že som Jemma a nie „chorá Jemma“. Môj úsmev je maska, ktorá ukazuje svetu, že som to stále ja,“ tvrdí sympatická blondínka.

Jej zdravotný stav nedovoľuje, aby sa spolu s manželom pokúšali o dieťa. „Čokoľvek čím si prechádzam sa nedá prirovnať k bolesti, ktorú vidím v očiach svojich rodičov,“ dodáva a má pocit, že jej choroba je niekedy oveľa ťažšia pre jej manžela a rodičov ako pre ňu samú.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár.
Blanár odišiel na pracovnú cestu na Cyprus: S kým sa tam stretne?
(ilustračné foto).
Počasie sa bude opäť blázniť: Čakajú Slovensko znova mrazy?!
Kto mu dal vodičák? Šofér chcel obehnúť auto sprava, no doplatil na to. Mal šťastie, že prežil
Vodič sa chcel vyhnúť kolóne nevyberaným spôsobom: Uvidíte, ako skončil, nebudete ho ľutovať!
Milan Majerský - predseda KDH
Majerský ku Dňu víťazstva nad fašizmom: Násilie a nenávisť mať v našej spoločnosti miesto
Ray Houghton
Foto
65-ročný kulturista si nechal potetovať celé svoje telo: Nechal si začierniť aj ... Penis?!
Európsky parlament v Štrasburgu
Vzdala to! Jedna kandidátka odstúpila z boja o europarlament
Švédska klimatická aktivistka Greta Thunbergová.
Švédska aktivistkaThunbergová má opäť opletačky s políciou: Čoho sa tentokrát dopustila?
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Hrozivá správa od Svetovej zdravotníckej organizácie: Nemocnice v Pásme Gazy majú palivo len na tri dni
Foto
Slováci už dorazili do Ostravy! Pozrite si prvé FOTO z dejiska šampionátu
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Chodkyňu v Pezinku zrazilo auto, skončila v nemocnici: Polícia hľadá svedkov!
Polícia zverejnila video zo zadržania mladého chlapca.
Polícia zverejnila video zo zadržania 14-ročného chlapca: Mal nahlásiť bombu na škole!
Na prvý pohľad bežná križovatka sa zmení na nehodový úsek. Cyklisti, šoféri či motorkári si tu musia dávať obzvlášť pozor
Prekliata križovatka! Toľko nehôd na jednom mieste ste nevideli: Vedeli by ste cez ňu prejsť?