Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.11.2019 17:54 | Šport | Tenis

Federer senzačne končí v semifinále: Stopku mu vystavil najmladší hráč na turnaji majstrov

Švajčiarsky tenista Roger Federer nepridá rekordný siedmy titul z koncoročného výberového podujatia Nitto ATP Finals v Londýne.

V prvom sobotňajšom semifinále Federer nasadený ako tretí nestačil na šestku turnaja Gréka Stefanosa Tsitsipasa a za 96 minút prehral 3:6, 4:6. Grécky hrdina premenil prvý mečbal bodom priamo z podania a v nedeľu zabojuje o svoj prvý titul na turnaji majstrov. Aténsky rodák Tsitsipas je vo veku 21 rokov najmladší spomedzi všetkých účastníkov ATP Finals v londýnskej O2 Arene. Rozdiel 17 rokov medzi semifinalistami bol zároveň najvyšší na turnaji tohto rangu v histórii.

Stopka pre 38-ročného Federera znamená, že v Londýne sa na sklonku roka nedočká víťazstva ani jeden z tria najväčších svetových hráčov posledných 15 rokov. Svetová dvojka Srb Novak Djokovič ani jednotka Španiel Rafael Nadal sa neprebojovali ani do semifinále. Federer zostal na šiestich tituloch z majstrovského turnaja, zatiaľ posledný získal v roku 2011.

V prvom sete stratil Federer pri svojom podaní iba 6 loptičiek, zatiaľ čo jeho súper až 22. Napriek tomu sa na jeho konci po siedmom premenenom setbale vo 12 minút trvajúcom geme tešil o 17 rokov mladší Grék. Tsitsipas odvrátil všetkých 6 brejkbalov Federera a využil jediný, ktorý mal. Skúsený Švajčiar doplatil na príliš veľké množstvo chýb, zatiaľ čo Tsitsipas zostal v dôležitých okamihoch pokojný a konzistentný v úderoch.

 

V druhom sete Grék brejkol Švajčiara na 2:1 a vzápätí sa dostal zo stavu 0:40 pri svojom servise. Gembal však nevyužil a keď potom Federer majstrovsky zahral stopbal a vybojoval si desiaty brejkbal v zápase, konečne ho aj premenil. Musel mu však nevynútenou chybou pomôcť jeho grécky súper. Federera to paradoxne nenakoplo. Pokračoval v nevyrovnaných výmenách, víťazné údery striedal s ťažkými chybami. Tsitsipas mal prevahu v dlhých výmenách a postupne prevýšil svojho slávneho súpera aj fyzicky. Grécky mladík si vzal stratené podanie naspäť a vzápätí zvýšil na 4:2. Za stavu 3:5 Federer ešte odvrátil blížiaci sa koniec a znížil na 4:5. Potom si Federer aktivitou utvoril ďalšie dva brejkbaly, ale chybami o ne prišiel a poslal súpera k prvému mečbalu. Tsitsipas ho premenil esom.

Nitto ATP Finals - Londýn - sobota:

Dvojhra - semifinále:
Stefanos Tsitsipas (Gréc.-6) - Roger Federer (Švaj.-3) 6:3, 6:4

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

vojaci
Máme nedostatok vojakov? Ministerstvo obrany pripravuje zmeny: Toto môže niekoho presvedčiť
Ilustračné foto
Tínedžer začal zbesilo napádať každého, koho videl: Útok neprežil jeden z policajtov
Príhovor prezidentky Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Kataríny Krnáčovej dohnal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú k slzám.
Foto
Slzy prezidentky Čaputovej v priamom prenose: Toto sú slová, ktoré ju dojali!
woman holding liver paper cut, hepatitis vaccination, liver cancer treatment, world hepatitis day
Slováci majú problémy s pečeňou: Alkohol za tým nehľadajte! Vinník je jasný
Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili.
Odpoveď, na ktorú všetci čakali: Dal Putin zabiť Navaľného († 47)?! Vyzerá to tak, že...
Judge holding gavel in courtroom
Muž dostal za smrť mladíka podmienku: Zdrvená matka už stratila vieru v spravodlivý proces
Ilustračné foto
Slovensko zažije oteplenie: Na príjemnú zmenu sa môžete tešiť už počas víkendu
Brazílska modelka Gisele Bündchen
Foto
Svetoznáma modelka v slzách: PLAČ pred policajtom! Dôvod vás zarazí
(Zľava) Kristián Fedák (19), Dominik Horváth (21), Mário Horváth (24), Kristína Horváthová (30), Ada Horváthová (23), Tomáš Horváth (33), Miroslav Horváth (31)
FotoVáš Tip
Osem súrodencov rozhádzali po detských domovoch, teraz hľadajú stratenú sestru: Deniska, kde si?!
(ilustračné foto)
Veľké dopravné obmedzenia počas celého víkendu: V tomto úseku dajte radšej nohu dole z plynu
Slovensko neposilnia hráči z KHL na MS v Česku.
Foto
Slovenská reprezentácia obdržala skvelú správu zo zámoria: Ďalšie hviezdne posily?
Na dne jazera našli potápači aj kolobežku.
Foto
Šokujúci nález v Štrkovci: Pozrite, čo odtiaľ vylovili! Nebudete veriť vlastným očiam