Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
nedeľa 15. 12.
Ivica
2°C  Polooblačno  |  Bratislava
Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.11.2019, 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Najabsurdnejšie sťažnosti reštauračných hostí. Tomu neuveríte!

Obišli sme pár Klubovní, aby sme zistili najneuveriteľnejšie problémy zákazníkov.

Tie vznikajú najviac vtedy, keď sa bujné predstavy hostí nestretnú s realitou. Na najabsurdnejšie príbehy sťažností zákazníkov gastronomickej siete Medusa sme sa opýtali brand manažéra Klubovní, Andreja Szarku.

„Steaky“ steak

Ak si myslíte, že špekulácie majú mieru, ste na omyle. Jeden zahraničný hosť vrátil vo Ventúrskej Klubovni grilovaný rump steak. Nebolo to preto, že by bol steak nesprávne urobený či servírovaný, podľa jeho slov zákazníka bol príliš „steaky“, teda niečo ako príliš steakový steak.

„Najprv sme to chápali ako pochvalu, no vysvitlo, že to bol ‚problém‘. Trochu sme váhali, či to nie je pokus o ťažko pochopiteľný vtip, no pán bol rozhodnutý, že to nie je preňho to pravé,“ hovorí s úsmevom Andrej. Situáciu vyriešil čašník, keď na žiadosť o odporúčanie ponúkol nespokojnému zákazníkovi klasický smažák s tatarkou, čo dotyčný pán pochválil a nakoniec odchádzal spokojný a najedený.

Klasický klubovňácky smažák so zemiakmi a domácou tatárskou omáčkou. Otvoriť galériu

Soľ nad zlato

„Prednedávnom prišla do kuchyne Centrálnej Klubovne jedna z najabsurdnejších požiadaviek na jedlo, s akou som sa kedy stretol,“ pokračuje v rozprávaní. „Zákazníčka si objednala kuracie prsia s pečenou zeleninou tak, aby jedlo neobsahovalo soľ, korenie či akékoľvek bylinky.“

Ako by ste určite nečakali, takmer nedotknuté jedlo prišlo po chvíli späť do kuchyne s odôvodnením, že je bez chuti. Po dohode so zákazníčkou pripravili v kuchyni to isté jedlo nanovo, tento raz so všetkým, čo k nemu patrí.

Ani tak, ani tak

Zákazníčka si počas obedového menu v Petržalskej Klubovni vybrala ako polievku mrkvový krém. Ten sa jej nezdal, údajne bol príliš hustý a jej sa to nepáčilo. „Požiadala obsluhu, aby jej ho pripravili menej husto. Ochotní kuchári pripravili redšiu verziu krému,“ chváli kuchárov brand manažér Klubovní.

Ak čakáte, že zákazníčke to nebolo dosť, máte pravdu. „Samozrejme, že pri takomto zásahu do pôvodnej receptúry to už nebolo ono. Zákazníčka polievku opäť vrátila s tým, že toto už nechce,“ priznáva. Občas ani najväčšia snaha vyhovieť zákazníkom nestačí. „Aj v tomto prípade sme však urobili všetko, čo bolo v našich silách,“ pripomína.

Bravčová panenka s hubovým ragú. Otvoriť galériu
Bravčová panenka s hubovým ragú.
Zdroj: Špeciálny projekt

Otrava hubami

V Klubovniach nie je nezvyčajné, že jednou z používaných ingrediencií sú aj huby. Bravčová panenka s hubovým ragú je tradičnou súčasťou menu a je samozrejmosťou, že huby sú uvedené aj na jedálnom lístku. To, čo nastalo po servírovaní tohoto jedla pred zákazníkom nemohol nikto čakať.

„Vydesený pán sa postaral poriadnu scénu s hlasným výkrikom ‚vy ma chcete otráviť!‘. Záchvat panického strachu z húb sme u nás ešte nemali,“ zaspomína si pobavený Andrej. Našťastie krízu zažehnali vrátením jedla do kuchyne a vysvetlením pánovi, že si objednal panenku s hubami. Na čo uznal, že si neprečítal jedálny lístok. „Samozrejme, pre šokovaného zákazníka sme pripravili špeciálnu verziu bez húb,“ dodáva.

Bonus z Primi: Studené gazpacho

„V jeden horúci letný deň, ktorý som trávil ako zákazník v Primi Eurovea, počas obeda podávali gazpacho,“ vraví. Pre tých, čo ešte nevedia, je to tradičná surová španielska polievka z paradajok, ktorá sa podáva studená. To niektorým zákazníkom spôsobovalo doslova šok. Po krátkom vysvetlení to viacerí dokázali akceptovať a pochutnali si na sviežej polievke.

„To však nebol prípad jednej zákazníčky, ktorá trvala na tom, že polievka má byť horúca. Vždy sa snažíme hosťom vyhovieť, gazpacho jej na žiadosť tepelne upravili. Síce to bolo trochu rozpačité, zákazníčka bola šťastná a obsluha tiež,“ uzatvoril Andrej Szarka, brand manažér Klubovní.

Čítajte viac: O tom, prečo sú vegetariáni ukrátení o množstvo chutí, aké plány má šéfkuchár reštaurácie Rio či o tom, aké steaky si môžete si môžete vychutnať sme sa rozprávali s Danielom Širotom, šéfkuchárom vynoveného Ria.

Hlavným ťahákom vynovenej reštaurácie Rio sú špeciálne steaky Otvoriť galériu

Autor: Špeciálny projekt
X

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Ringier Axel Springer Slovakia, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 00 678 155, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 19/B na účely spätného kontaktovania ... Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.

Odporúčame z TIVI.sk
Súvisiace články:
Odporúčame z TIVI.sk
Aktuality.sk Správy Ťažký týždeň Podcasty Voľby 2020 Prémiové čítanie Šport TV Počasie Horoskopy Obchod
Komentár Ľubomíra Jaška: S Dankom si môžete hladkať brušká od smiechu Aktuality.sk
Demolačný stroj dorazil k poškodenej bytovke na Mukačevskej ulici.
S likvidáciou prešovskej bytovky sa začne v pondelok: Ľudia z okolitých domov musia opustiť byty
(ilustračné foto).
Tragédia v Konžskej demokratickej republike: Zosuv pôdy v bani si vyžiadal životy 24 ľudí
Veľký škandál v tenisovom svete.
Vyšetrovatelia rozkrývajú tenisový škandál obrovských rozmerov: Podozrivý je aj hráč z TOP 30!
Maskot Realu Sociedad si zápas s Barcelonou užil.
Práca snov? Maskot si pred zápasom užíval hráčov Barcelony
Smutný pohľad na panelák po výbuchu plynu
Prima má problém: Odvysielali pád muža z prešovského paneláku
Tragédia si vyžiadala už 8 ľudských životov.
Počet obetí výbuchu vulkánu na Novom Zélande stúpol na 18: Uctia si ich minútou ticha
(ilustračné foto).
V bratislavskom Ružinove sa zrazili dve autá: Dve osoby sa zranili
Mike je v mladom veku za vodou.
Foto
Mladík odišiel do dôchodku v 24 rokoch s poriadne tučným kontom: Poviem vám, ako na to!
Jakub Kukuča (30) prišiel o svoje auto dvakrát.
Jakubovi odcudzili auto, no až potom zažil tú najväčšiu bizarnosť: Zmizlo aj z policajnej garáže!
Talianov museli evakuovať.
Poplach na juhu Talianska: Desaťtisíce obyvateľov museli evakuovať kvôli nálezu v kine
Pavel Vrba.
Tréner Vrba priznal, že v Plzni končí: Kam má namierené?
Žena miluje Vianoce a sústavne nimi otravuje aj svojho psa: Keď uvidíte jeho pohľad, pochopíte
Žena miluje Vianoce a sústavne nimi otravuje aj svojho psa: Keď uvidíte jeho pohľad, pochopíte