Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.02.2008 16:23 | Správy | Zahraničné správy

V Čechách sa spamätávajú z tragickej dopravnej nehody

V Čechách sa spamätávajú z tragickej dopravnej nehody
POSTOLOPRTY - Vinníkom tragickej nehody troch vozidiel, pri ktorej zahynulo osem ľudí, je podľa polície s najväčšou pravdepodobnosťou 41-ročný vodič vozidla Škoda Fabia Combi z Chomutova.

V stredu večer pri tejto nehode zahynulo osem pracovníkov postoloprtskej zámočníckej a vodoinštalačnej firmy Ziki. Vodič Fabie na ceste I/7 z Prahy do Chomutova pri Panenskom Týnci predchádzal v smere od Prahy kamión a pri návrate do svojho pruhu sa v protismere bočne zrazil s protiidúcim mikrobusom Ford Tranzit. Ten sa následkom nehody stal neovládateľným a čelne narazil do kamiónu, informovala dnes hovorkyňa polície Jaromíra Střelcová. Nikto z dodávky neprežil, vodič škodovky utrpel ľahké zranenia.

Následky tragickej dopravnej nehody šokovali obyvateľov Postolopŕt. Práve odtiaľ a z okolia mestečka totiž pochádzalo šesť obetí katastrofy. „Sme malé mesto, tu každý pozná každého,“ vyjadrila sa pre český server Novinky.cz 38-ročná obyvateľka mestečka Jaroslava H. Jej slová potvrdil aj starosta mesta Miroslav Hylák. „Nešťastie zasiahlo svojim spôsobom snáď každého z nás. Veľmi sa o tom teraz hovorí. Je to strašná udalosť.“

Obeťami nehody sú muži vo veku od 23 do 64 rokov. „Z tejto tragédie sa do smrti nespamätáme. Chlapi šli na nočnú. Tá hrôza sa nedá slovami ani popísať. Mali rodiny a malé deti, žena jedného z nich je dokonca tehotná,“ povedal majiteľ firmy Ziki pre Blesk.

„Zabili mi syna, mal iba 24 rokov. S priateľkou majú polročné dieťa, v stredu popoludní som vnuka kočíkoval a večer už prišiel o otca,“ lamentoval nad zlým osudom Vladimír Svoboda. So synom hovoril len pár hodín pred tým, ako odišiel na službu, z ktorej sa už nikdy nevráti.

„Je to hrozné. Musíme sa s tým naučiť žiť, aj keď viem, že to bude veľmi ťažké. Život ide ale ďalej, rovnako ako sa nezastaví premávka na diaľniciach,“ konštatoval otec jednej z obetí, ktorý na mieste nehody pátral po jej príčinách. „Veľmi by ma zaujímalo, ako sa to stalo a kto to zavinil," povedal pre server Novinky.cz jeden z ďalších rodinných príslušníkov obetí nehody.

Vodič škodovky ani kamióna nepožili podľa Střelcovej pred jazdou alkoholické nápoje, celková škoda bola odhadnutá na 650-tisíc českých korún (cca. 840-tisíc slovenských korún - asi 26-tisíc €). Odstraňovanie následkov nehody si vyžiadalo uzatvorenie šesťkilometrového úseku diaľničného ťahu na Prahu na osem hodín, polícia obnovila premávku dnes o 03.00 hod. Počas výluky odkláňala dopravu po okresných cestách. Presnú príčinu nehody vyšetrovatelia naďalej skúmajú.

Je to najtragickejšia diaľničná nehoda od marca 2003, kedy pri juhočeských Nažidlách zahynulo 19 cestujúcich v autobuse. Nehoda si vyžiadala aj dvadsiatu obeť, ktorá podľahla o tri roky neskôr následkom zranenia. V októbri 2001 sa na rovnakej diaľnici na obchvate Loun zrazili dva osobné automobily. V jednom cestovali tri ženy, v druhom vozidle rodina s dvomi deťmi. Všetci zahynuli. Priamo na mieste zomrelo šesť ľudí. Žena, ktorá svojou nepozornosťou nehodu zavinila, podľahla neskôr svojim zraneniam v nemocnici.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Chorý kráľ spraví, čo už nik nečakal: Musí byť splnená JEDNA podmienka
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka prezradila, ktorú krajinu navštívi poslednú: V rámci rozlúčky navštevuje všetky susedné štáty
Na snímke Andrej Danko a Branislav Gröhling.
Atmosféra v koalícii: Gröhling hovorí o jej kríze, podľa Danka je všetko v poriadku
(ilustračné foto)
Ovládate chorvátčinu? KVÍZ pre pravých dovolenkárov: 10 fráz, ktoré MUSÍTE vedieť!
Súdny proces s exšéfom Najvyššieho súdu Štefanom Harabinom.
Poslanci koalície i opozície: Harabin by sa nemal stať členom súdnej rady
Barbora Švidraňová
Foto
Barbora Švidraňová PREZRADILA, s kým by išla na dobrú večeru: Takú ODPOVEĎ by ste nečakali!
Švédsko – Slovensko ONLINE: Získajú naši mladíci bronz?
Woman holds in her hands small basil plant with the earth during gardening day
Váš Tip
V kláštore na Zamagurí pestujú unikát: Čo s tým má kniha z stará 300 rokov?
Pád vetroňa v Martine vyšetruje polícia: Príslušníci začali trestné stíhanie
Ľudia v Bratislave sa tešia teplému a slnečnému počasiu.
Zo slnka sa dlho netešte: Stačí pár hodín a počasie sa dramaticky zmení!
Na snímke sanitka a záchranárske autá sú na mieste nehody vetroňa
Pri nehode vetroňa v Martine zahynul skúsený pilot († 62): Strašné, čo sa stalo po páde
Mimoriadna situácia v Partizánskom.
Foto
Stačilo 15 minút, aby ich vytopilo: Kvôli prietrži mračien vyhlásili v časti Partizánskeho mimoriadnu situáciu