Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.11.2019 12:32 | Šport | Futbal

Tréner Slavie Praha Trpišovský po zápase v Barcelone: Bol to najväčší zážitok

Futbalistom Slavie Praha sa v utorkovom zápase Ligy majstrov podarila málo vídaná vec.

Nielenže na Camp Nou získali bod za remízu, Barcelone nedovolili skórovať. Český majster dokázal vynulovať domáce hviezdy na čele s Lionelom Messim a oplatil Kataláncom smolnú prehru z Prahy v predchádzajúcom kole. "Blaugranas" nestrelili doma gól po 45 zápasoch.

Hrdinom hostí bol brankár Ondřej Kolář, ktorý predviedol viacero skvelých zákrokov. Celkovo si pripísal už štrnáste čisté konto v devätnástich zápasov prebiehajúcej sezóny, prvé v LM. Po zápase ho pochválil aj jeho náprotivok Marc Andre ter-Stegen.

"Niečo neuveriteľné. Čakal ma v útrobách štadióna, zastavil ma a povedal mi, že takýto výkon dlho nevidel, že bola radosť ma sledovať. Beriem to ako veľké ocenenie, počuť chválu od takého brankára, mal som husiu kožu," povedal pre iDnes.cz Kolář.

 

Recept na jeho výkon nedokázal nájsť ani hviezdny Messi, ktorému sa v skupine LM nepodarilo skórovať či prihrať na gól v domácom prostredí po prvý raz od roku 2012. Od natiahnutia série nebol ďaleko, v prvom polčase trafil brvno, v druhom jeho gólovej prihrávke Arthurovi Vidalovi predchádzal ofsajd a veľkú šancu mu bravúrne zneškodnil aj Kolář. "Po zápase Messi a ďalší odišli, niektorí nám ani nepodali ruku. Mrzí to, všetci sa na nich tešili, chceli sme si vymeniť dresy, ale oni sa nezachovali veľmi dobre," prezradil Kolář, ktorý si však správaním domácich nenechal pokaziť chuť: "Bol to obrovský zážitok. Udržať nulu proti takémuto tímu, to sa nepošťastí každému, ale nie je to iba o mne. Ak by nehrali dobre všetci, nezískame bod."

Remíza na v Camp Nou je pre Slaviu odmena za skvelé výkony, ktoré predvádza v tejto sezóne Ligy majstrov. Síce má na konte iba dva body, keď ešte dokázala remizovať hneď v prvom zápase v Miláne s Interom, herným prejavom si u súperov získala rešpekt. "Hráčom patrí veľká poklona za to čo dokázali. Na druhú stranu vieme, že sme mali aj kus šťastia. Súper nás žmýkal ako citrón a my sme to prežili iba vďaka vôli a nasadeniu. Paradoxne, nepodali sme tak dobý výkon ako doma. Z tohto zápasu mám najväčší možný zážitok. Celý život som sledoval El Clasico a v televízii pozeral na striedačky, tribúny, tunel a zrazu som tu stál. Je to veľký dar a odmena," povedal tréner Slavie Jindřich Trpišovský.

Kým na jeho zverencov sa z každej strany valí chvála, v opačnej pozícii je kouč Barcelony Ernesto Valverde. Hoci Katalánci kraľujú v tabuľke domácej súťaže i F-skupiny LM, ich nevyrovnané výkony vzbudzujú rozpaky. Ich utorkový výkon označili tamojšie médiá ako "impotentný futbal", či navrhli jej liečbu elektrošokmi. "Ak by to bol box, Barcelona vyhrá na body, ale vo futbale ide o góly a tie neprišli," napísal španielsky Sport.

Slabšiu formu priznal aj Valverde, ktorý uznal taktickú kvalitu súpera. "Hrali vysoko a dokázali ustáť náš tlak. My sme mali byť oveľa efektívnejší. Teraz ani v sobotu v Levante sme nehrali dobre, niečo nám chýbalo. Sme pod veľkým tlakom a musíme reagovať," povedal na webe UEFA kormidelník "blaugranas". Hoci Barcelončania zakopli, obranca Gerard Pique pripomenul, že jeden výsledok nič neznamená: "Aj v minulosti boli momenty, keď to nevyzeralo dobre, ale napokon sme dosiahli veľké triumfy. Keď nás trénoval Luis Enrqiue, pol roka sme boli nevýrazní, ale na konci sezóny sme získali treble."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Lekárske odborové združenie vyzýva Fica aj celú vládu: Dôvodom sú Rázsochy! Dolinková reaguje
Ilustračné foto
Traja mladíci sa tragicky utopili v rieke na Ukrajine: Snažili sa utiecť pred vojnou?
V Bratislave sa zrazil kamión s električkou.
Foto
V centre Bratislavy sa zrazil kamión s električkou: Hlásia zranených! Tvoria sa kolóny
Mirka zdokumentovala svoju prechádzku popri Váhu.
FotoVáš Tip
Zábery ako z rozprávky: Mirka šla na prechádzku pri rieku Váh, AHA, ako dokonalo zachytila rôznofarebnosť jari!
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.
Rázne slová Šutaja Eštoka v súvislosti s vyhrážkami o výbušninách: Avizoval prísnejšie tresty!
(ilustračné foto)
Krajina v strachu: Zaznamenali nebezpečný VÍRUS! Spôsobuje krvácanie z očí aj uší
Pre speváka to bol zážitok na celý život.
Miro Jaroš sa ako 46-ročný dočkal promócií: Som na seba hrdý! Čo vyštudoval?
(ilustračné foto)
Obrovský podvod! Polícia zhabala falošné bankovky v hodnote 50 miliónov eur
Varovanie pred búrkami
Vážne varovanie meteorológov: Slováci, pripravte sa na NEBEZPEČNÝ jav! Tu si dávajte pozor
ilustračné foto
Dodáva KĽDR balistické strely Rusku?! Situácia je vážna, Ukrajina musí konať
Priebeh dychovej skúšky (ilustračná foto)
Opitý vodič skončil v cele: Sila, koľko promile nafúkal v ranných hodinách!
Ilustračné foto
Vandali vyčíňali na detskom ihrisku: Strašné, čo tam urobili! Mesto po nich pátra