Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.11.2019 20:55 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Michael prišiel 4 mesiace po svadbe o milovanú manželku: Na pohrebe jej splnil prianie, ktoré láme srdce

Milovali sa, boli pre seba všetkým. Saima bola žena, ktorá pomohla Michaelovi stať sa znova šťastným, napriek tragédiám, ktoré ho zasiahli v detstve.

Ako informuje zahraničný portál Mirror, Saima Herz sa veľmi tešila na nový spoločný život s manželom Michaelom.  Svedčia o tom fotografie, na ktorých počas ich veľkého dňa hrdo pózovala v čipkovaných svadobných šatách. Nanešťastie, jej sny o dlhej a šťastnej budúcnosti ako manželky a mamičky boli tragicky ukončené náhlym ochorením mozgu. Saimu zabila encefalitída, zápalové ochorenie postihujúce mozog, ktoré si ročne vo Veľkej Británii vyžiada 6 000 obetí.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii
Život 29-ročného Michaela bol už v minulosti zasiahnutý obrovskou rodinnou tragédiou, kvôli ktorej prišiel o matku Jane († 37) a deväťročného brata Bena († 9). Tí zomreli pri autonehode počas dovolenky v Afrike. Michael a jeho otec Adam boli v aute tiež, ale prežili. Teraz prišiel o ženu, ktorá mu pomohla opäť sa postaviť na nohy

Momentálne Michael pracuje na tom, aby získal peniaze na výskum vražednej choroby, ktorá mu vzala milovanú manželku. "V deň pohrebu som jej povedal, že raz bude na mňa hrdá," hovorí Michael. "A preto chcem zvýšiť povedomie o tomto ochorení a pomôcť iným rodinám."

Saima a Michael sa stretli prostredníctvom zoznamky s názvom Plenty of Fish v septembri 2015. Pred osobnou schôdzkou komunikovali tri mesiace len online. Vzhľadom na rodinné tragédie, ktoré Michael prežil sa obával nadväzovania akýchkoľvek známostí. "Keď som vyrastal, nebol som si istý, či niekoho pustím do svojho života, bál som sa, že prídem aj o ďalšiu osobu," hovorí Michael.

Otvoriť galériu
"Len čo som uvidel Saimu, zamiloval som sa," dodal. Rýchlo sa stali neoddeliteľnými, do roka sa zasnúbili. Vzali sa v Manchestri v auguste 2018 pred 175 hosťami. Saima mala na sebe krásne biele šaty, ktoré jej pomohli vybrať sestry s mamou.

 

Po svadobnej ceste na Mauríciu si užívali manželský život, ale začiatkom decembra sa u ženy prjavili príznaky podobné chrípke. Navštívila svojho praktického lekára, ktorý jej radil odpočívať a užívať paracetamol. "Cítila sa nešťastne a slabo, avšak vždy mala dosť energie na to, aby šla do škôlky, kde pracovala," hovorí Michael. Jedného dňa však Michael obdržal telefonát zo Saiminej práce. Mala záchvaty, nevedela chodiť.

Michael ju musel previezť do nemocnice. Zrazu prestala reagovať. "Padol som na kolená a plakal som,“  spomína Michael.  Lekári museli Saimu uviesť do kómy a vykonať testy, ktoré odhalili encefalitídu. Medzi príznaky patria bolesti hlavy, stuhnutosť krku, ospalosť, zmätenosť, zmenená osobnosť, halucinácie a strata pamäti.

Otvoriť galériu
Štyri dni sa ju lekári snažili zachrániť v nemocnici Stepping Hill. „Lekársky tím sa poradil s odborníkmi na encefalitídu, ale povedali nám, že jej mozog a mnohé z jej orgánov prestali fungovať," hovorí Michael "Jej srdce bilo len preto, že bola pripijená k stroju, keby ho vypli, neexistovala by žiadna šanca," dodáva. Keď lekári nezaznamenali žiadny tlkot srdca, Michael spolu so Saiminou rodinou súhlasili s odpojením od prístrojov. 

V súlade so židovskou vierou páru bola Saima pochovaná 18.decembra, 16 týždňov po svadbe vo svojich svadobných šatách, ktoré si ešte počas života chcela opäť obliecť.

Budúci rok v apríli sa Michael zúčastní 3-dňovej 200 míľovej cyklistickej výzvy v snahe získať 28 800€ pre spoločnosť s názvom Encephalitis Society. Dúfa, že ďalší výskum povedie k lepšiemu zaobchádzaniu a vyššej šanci na prežitie. Pripojí sa k nemu ďalších 30 jazdcov, z ktorých mnohí poznali Saimu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: bam

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Jana Kirschner o nepríjemnom zážitku: Obrovská HANBA! Krik a urážky kvôli... To vážne?
Novela robí v systéme povolení akúsi hrubú čiernu čiaru
Novela stavebného zákona umožňuje amnestiu: Chcete zlegalizovať čiernu stavbu? Návod ako na to
Profesionálna MMA bojovníčka Melissa Balic.
Chlapi slintajú, ženy závidia: Na scéne nová najkrajšia MMA bojovníčka!
Roman Michelko
Michelko avizuje zmeny: Týkať sa majú tohto návrhu novely zákona! Súvisí to s umením
Tina hovorí, že priateľstvo s tanečníkom Vildom Šírom sa po šou neskončí.
Foto
Tina výrazne ZMENILA vzhľad: Po Let´s Dance je z nej iná žena! FOTO hovoria za všetko
Dominik Greif vychytal postup svojho tímu do 3. kola Španielskeho pohára.
Foto
Bývalý gólman Slovana môže podpísať životnú zmluvu: Chce ho TENTO veľkoklub!
Pri výsadbe nemusíte zostať len pri letničkách či trvalkách.
Foto
Vysaďte si najkrajší balkón v meste! TOP rastliny a bylinky do črepníkov
Stanka patrí v šou medzi favoritky.
FotoVáš Tip
Sexi Stanka z Ruže pre nevestu: Zbalila ju NAKA kvôli drogám!
vojaci
Máme nedostatok vojakov? Ministerstvo obrany pripravuje zmeny: Toto môže niekoho presvedčiť
Ilustračné foto
Tínedžer začal zbesilo napádať každého, koho videl: Útok neprežil jeden z policajtov
Príhovor prezidentky Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Kataríny Krnáčovej dohnal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú k slzám.
Foto
Slzy prezidentky Čaputovej v priamom prenose: Toto sú slová, ktoré ju dojali!
woman holding liver paper cut, hepatitis vaccination, liver cancer treatment, world hepatitis day
Slováci majú problémy s pečeňou: Alkohol za tým nehľadajte! Vinník je jasný