Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.10.2019 19:29 | Prominenti | Karel Gott († 80)
FotoVideo

Pohreb Gotta († 80) sa blíži: Prvý fanúšik naňho čaká už hodiny! Z jeho slov vám bude smutno

Praha sa snaží predísť komplikáciám, ktoré by mohol v piatok spôsobiť pohreb speváka Karla Gotta († 80) v paláci Žofín, informoval vo štvrtok server Novinky.cz.

Fotogaléria
18
fotiek v galérii

Prví fanúšikovia, ktorí sa chcú zúčastniť na piatkovej verejnej rozlúčke s umelcom, čakali na Žofíne už vo štvrtok večer. Magistrát hlavného mesta ČR vyzýva najmä návštevníkov, ktorí prichádzajú z oblastí mimo hlavného mesta, aby sa nesnažili zaparkovať v centre mesta, ale využili mestskú hromadnú dopravu. Očakáva sa, že by sa so spevákom mohli prísť rozlúčiť až státisíce ľudí.

Novinky.cz v tejto súvislosti upozorňujú na dopravné obmedzenia. "Vodiči budú o uzávierkach informovaní na hlavných komunikáciách v centre a takisto na svetelných informačných tabuliach, ktoré sú umiestnené na najdôležitejších komunikáciách mimo centra," uviedol magistrát mesta Praha a zároveň vyzval vodičov, aby sa vyhli oblastiam okolo miesta rozlúčky.

Verejnosť sa s Gottom bude môcť rozlúčiť od 8.00 h do 22.00 h na Žofíne. Zádušná svätá omša sa uskutoční v sobotu v Katedrále svätého Víta na Pražskom hrade. Česká vláda na tento deň vyhlásila štátny smútok.

 

Gottovi fanúšikovia sa na Žofíne začali schádzať už vo štvrtok. Karol Svoreň z pražských Letňan už od štvrtej popoludní čaká v rade, aby sa v piatok o ôsmej dostal do Žofínskeho paláca a mohol sa rozlúčiť s Gottom, napísal portál iDnes.cz.

"Prekvapilo ma, že som tu prvý, nečakal som to. Je to smutná udalosť, Karel Gott ma sprevádzal celý život. Nikdy som ho naživo nevidel, teraz sa s ním aspoň môžem takto rozlúčiť. So sebou som si vzal stoličku a tri litre vody. Jedlo žiadne, pretože mám redukčnú diétu. Prvýkrát som tu bol okolo tretej, potom som si odbehol pre kyticu," uviedol pre český Blesk verný fanúšik.

"Počúval som ho od mladosti a veľmi si ho obľúbil, už od prvých pesničiek. Jeho hlas chytí za srdce. Je to skrátka božský hlas. Je mi ľúto, že nekandidoval na prezidenta, taký gentleman s takým vystupovaním by bol ideálnou hlavou štátu. Moja najobľúbenejšia skladba asi nie je, je ich celá rada, ale keby som mal menovať, tak Kávu si osladím, Když muž se ženou snídá alebo Být stále mlád. Tie texty boli neuveriteľné, spolupráca s pánom Svobodom bola bezkonkurenčná, to už nikto iný nenapísal. Na koncert som sa bohužiaľ nikdy nedostal, toho naozaj ľutujem. Keď minulý týždeň zomrel, zasiahlo to celú našu rodinu, ale aj vlastne celý národ. Manželka plakala, ako keď zomrie člen rodiny. Tá bohužiaľ kvôli operovanému kolenu nemohla doraziť, nevydržala by to. Myslel som si, že tu bude večne. Obľúbených spevákov mám hŕbu, ale už nedosahujú takej kvality hudby. Kája bol king. Keby som mu mohol niečo odkázať, bolo by to, že by som sa s ním rád stretol. Dneska cez noc si tu budem z MP3 púšťať jeho pesničky, samozrejme, budem fotografovať, aby som mal pamiatku," dodal Karol Svoreň.

V Prahe sa v čase rozlúčky koná aj festival svetla Signal, zhromaždenie aktivistov z hnutia Extinction Rebellion a v piatok večer futbalová reprezentácia ČR odohrá zápas v rámci kvalifikácie ME 2019 s Anglickom.

Karel Gott zomrel krátko pred polnocou v utorok 1. októbra, po boji s leukémiou.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: voj, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.
Grécky premiér s týmto Ukrajine nepomôže: Nezaberie ani nátlak! O čo ide?
Bratislava (ilustračné foto)
Váš Tip
Bratislava má ďalšiu národnú kultúrnu pamiatku: Je ňou TENTO chátrajúci objekt! Mesto ho plánuje obnoviť
Lekárka zažívala v posledných mesiacoch hotové peklo.
Foto
Hollywoodska HVIEZDA v Bratislave! Prominentná lekárka Pallová sa pochválila exkluzívnou FOTO
A shot of a young woman standing outdoors with her arms outstretched
Po 10 dňoch prichádza ZMENA: Takéto počasie si pre nás prichystal víkend!
Na archívnej snímke z 8. júla 2018 osobný vlak, ktorý sa vykoľajil v provincii Tekirdag,
Hrozivá nehoda vlaku po sebe zanechala 25 mŕtvych: Dočkajú sa pozostalí spravodlivosti?!
Na archívnej snímke z 12. mája 1986 helikoptéra  rozprašuje chemikálie na elimináciu radiácie.
Výbuch v atómovej elektrárni v Černobyle navždy zmenil svet: Tieto chyby sa už nikdy nesmú opakovať
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj mal na linke významných mužov USA: Okrem vďaky nezabudol ani na dôležitú výzvu
"Gera, Germany - September 29, 2012: empty banana cardboard boxes on a pile. Rest of a fleamarket. In this boxes were books for a fleamarket and now they are empty and on a pile for waste."
V prepravkách s banánmi objavili šokujúci náklad: Zamestnancom supermarketov takmer oči vypadli!
Ilustračné foto
Kyjev získa obrovskú podporu: Krajina sa rozhodla zvýšiť sumu na vojenskú pomoc
Polícia zadržala vnuka obete krátko po čine. Podľa susedov nejde o žiadne neviniatko.
Krvavý kúpeľ v Dlhej nad Váhom: Zabil Marek dedka Ernesta († 67) valčekom na cesto?!
Zviera skrýval pod sakom a počas prejavu ho pustil do rokovacej sály.
Najprv prevážal guľovnicu, teraz vypúšťa holubicu mieru v europarlamente: Odborníci reagujú na Radačovského
8:48 hod. Zakrátko vyšiel a veľmi mu nebolo do reči.
Foto
Na súd s Černákom prišla aj jeho krásna priateľka Monika: Mikuláš povedal len 2 strohé slová