Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.10.2019 09:19 | Prominenti | Karel Gott († 80)
Video

Michal David o posledných stretnutiach s Gottom († 80): Dar, kvôli ktorému sa maestro rozplakal

Vzácne chvíle, na ktoré nikdy nezabudne! Spevák Michal David (59) bol jedným z mála šťastlivcov, ktorým sa podarilo stráviť s hudobnou legendou Karlom Gottom († 80) pár chvíľ pred tým, ako sa pobral na druhý svet.

Ako totiž David prezradil v rozhovore Novému Času tesne po tejto smutnej udalosti, pred pár mesiacmi prijal nečakané a náhle pozvanie na tajnú oslavu, kde chcel Gott dodatočne osláviť svoje životné jubileum. Podtón stretnutia však v hosťoch, nevynímajúc Davida, vyvolal pocit, že sa s nimi Karel poslednýkrát lúči. V tej dobe už totiž vedel, že je jeho osud nezvratný. Zo slov božského Káju priam mrazilo...

David sa s Gottom prvýkrát stretol, keď mal iba sedemnásť rokov. Kája mu pritom už vtedy predpovedal hviezdnu kariéru. Poznali sa desiatky rokov, ktoré spolu prežili na koncertoch aj mimo nich. A preto niet divu, že si Michala Davida Gott povolal k sebe, aby ho videl v dobe, kedy už bola jeho akútna leukémia v pokročilom štádiu. Český hitmaker tak patril medzi pár hostí, s ktorými sa maestro túžil osobne stretnúť tesne pred smrťou.

Fotogaléria
17
fotiek v galérii

„Je to zhruba mesiac, keď som bol k nemu pozvaný s mojou manželkou Marcelou na dodatočnú narodeninovú párty, kde pozval iba blízkych priateľov a ľudí z rodiny,“ povedal Novému Času spevák, ktorý mal narodeniny v ten istý deň ako maestro - 14. júla. Od oslávenca dokonca dostal aj originálny darček. „Dal mi bankovku s podpisom. Samozrejme, môj najvzácnejší darček od neho je jeho Zlatý slávik z roku 2009, ktorého mi dal k päťdesiatke,“ prezradil Michal.

 

Poďakoval za všetko

Michal David mal počas rozhovoru s Karlom zmiešané pocity a hlavou mu vírili hrozné myšlienky. „Poďakoval mi za spoluprácu, za piesne, ktoré som napísal a ktoré sme spolu robili. A práve tam ma už aj trošku mrazilo. Hovoril som si, prečo mi ďakuje, keď je tu ešte stále s nami, je to ešte skoro, nie je nutné. On ale asi cítil, že už sa to blíži a pozval si tých najbližších priateľov, kde sa s nimi chcel ešte porozprávať,“ dodal smutným hlasom muzikant s tým, že oslava prebehla v južnom Česku, asi 150 kilometrov od Prahy. Viac ako párty to však pre známeho umelca bola nezabudnuteľná rozlúčka.

„Bolo to vlastne moje posledné stretnutie s Karlom. Samozrejme, potom sme si písali s Ivankou, či niečo nepotrebujú,“ uzavrel David, pre ktorého bola smrť slávneho umelca a najmä blízkeho kamaráta obrovským šokom. Hoci spolu oslávili svoje narodeniny až dodatočne, darček stihol maestrovi dať už v júni, keď na jeho počesť skomponoval pieseň, na ktorej sa podieľalo niekoľko známych osobností. Dojatý Gott si vtedy pri pozeraní videoklipu aj poplakal. Zároveň nechal pozlátiť Gottovu vinylovú platňu z roku 1986 a pridal k nej aj ručne gravírovanú doštičku z osemnásťkarátového zlata. Na darčeku sa vynímalo: „Karel Gott, naše národné zlato.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, Naja, mm

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci
Ilustračné foto.
Rozruch v Nemecku: Množstvo ľudí museli evakuovať! Znepokojivé, čo sa tam stalo
Princ Harry.
Foto
Harryho veľký NÁVRAT? Kvôli TOMUTO mieri späť do Spojeného kráľovstva! A čo Meghan?
(ilustračné foto).
Požiar na Kysuciach: Horieť má známy HOTEL! Na mieste zasahuje niekoľko hasičov
Ilustračné foto
V dome vládli nadprirodzené sily, tínedžerka to mala zažiť na vlastnej koži: Žena, ktorá v ňom býva, prezradila detaily
Foto
Modelka si dala predĺžiť nohy, trpko to ľutuje: Choroba, ktorá ju ničí každý deň
Dmitrij Peskov.
Rusko varuje Západ: Ak TOTO urobí, príde TVRDÁ reakcia! Čo prezradil Peskov?
Agáta nemá na chlapov šťastie.
Foto
Hanychová pod paľbou kritiky: V TAKOMTO stave berie dcérku von? Agáta posiela odkaz a zatiahla do toho aj MAMU
Polícia vyšetruje krádež na výstave v bratislavskom Ružinove. Spoznávate muža na fotografii?
Foto
Muž na FOTO si mal zarobiť na poriadny problém: Pátra po ňom bratislavská polícia!
Na snímke poslanec Národnej rady SR Jaroslav Spišiak.
Poslanec PS Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu: Nabúral do plota! Čo sa stalo?
Marián si na obale svojho obloženého rožku všimol istú kuriozitu.
FotoVáš Tip
Marián si kúpil obložený rožok, po odbalení ho čakal šok: To myslia vážne?! Slovenský internet rozdelil na dva tábory